Jannik Lunn


Garbers stopper

Dansk Forfatterforening skal have ny formand. Lotte Garbers forlader posten, fordi hun skal flytte til Paris med sin mand.

Læs mere

Ekspedition: Boghandlerne drukner i papir

Alt for mange følgesedler og fakturaer sinker boghandlerne unødigt.

Læs mere

Tilbage ved roret

Lene Møller, der har været vidt omkring i bogbranchen, er pr. 1. november ansat som butikschef hos BOGhandleren på Østerbrogade 200 (Indehaver er Jørgen Balle Olesen, Saxo). Lene har både erfaringer fra forlagsbranchen og fra forskellige stillinger som boghandler. Senest var Lene Møller forlagschef på Forlaget Punktum, men inden da har hun været ansat hos Borgen, Lindhardt og Ringhof, Høst & Søn, Hans Reitzel og på Bazar Forlag. Som boghandler har Lene udfyldt mange forskellige roller hos Arnold Busck, hun har været i hovedafdelingen i Købmagergade, hvor hun er udlært, og hun har været butikschef i filialer på Statens Museum for Kunst, i Nykøbing Falster og i Hillerød. Endelig var Lene Møller en overgang kompagnon med Vibeke Cramer i Bryggens Boghandel.

Læs mere

Gyldendal er optimist

Gyldendal har netop udsendt en selskabsmeddelelse, som oplyser, at omsætningen og resultatet i 1.-3. kvartal 2011 var på niveau med samme periode sidste år.

Læs mere

Boghandlerne drukner i papir

Alt for mange følgesedler og fakturaer sinker boghandlerne unødigt.

Læs mere

Borberg Prisen 2011 til Plambeck

Forfatteren Dy Plambeck blev den sjette modtager af Jytte Borberg Prisen, som hun modtog i Karen Blixen Salen i Den Sorte Diamant.

Læs mere

Overtræder fast udgivelsesdag

En af de få regler, bogbranchen har forsøgt at opretholde efter Samhandelsreglernes ophævelse, er den faste udgivelsesdag.

Læs mere

At skifte forlagsekspedition kan være dyrt

Mens det kan være dyrt at skifte fra DBK, er der andre ekspeditioner, som man nogenlunde omkostningsfrit kan forlade.

Læs mere

Konference om bogbranchens udfordringer og muligheder

Små hundrede bogfolk mødte en engelsk og en dansk ekspert og hørte bagefter en debat -mellem to forlæggere og to boghandlere.

Læs mere

Mor til fire bag ny muslimsk Barnets Bog

Syrisk/finske Sherin Khankan er foruden at være forfatter og debattør talskvinde for Kritiske Muslimer. Hun er 37 år, mor til fire børn, cand.mag. i religionssociologi og filosofi og medlem af Muslim Leaders of Tomorrow. Hun har tidligere skrevet flere bøger om islam, og hun har netop udgivet den muslimske udgave af Barnets Bog, hvor forældre kan skrive alt om deres børn fra deres første år. Der er to udgaver: Bogen om vores lille pige og Bogen om vores lille dreng. Titlen på de to bøger er Paradis ligger under mors fødder, og det er et råd, profeten Muhammad gav til en mand, der havde søgt vejledning hos ham. Anledningen til udgivelsen er, at flere højtider i den kristne kultur adskiller sig fra højtiderne i den muslimske kultur.

Læs mere

At skifte forlagsekspedition kan være dyrt

Mens det kan være dyrt at skifte fra DBK, er der andre ekspeditioner, som man nogenlunde omkostningsfrit kan forlade.

Læs mere

Konference om bogbranchens udfordringer og muligheder

Små hundrede bogfolk mødte en engelsk og en dansk ekspert og hørte bagefter en debat -mellem to forlæggere og to boghandlere.

Læs mere

Metro-Litteratur 2011

10. oktober begyndte www.metro-litteratur.dk at lægge værker op på hjemmesiden, efter at juryen havde udvalgt et antal finalister, som er med i konkurrencen om at blive en af de 13 vindere, hvis digte og noveller vil blive trykt i et oplag på 500.000.

De udvalgte digte og noveller vil blive uddelt gratis i Københavns Metro i løbet af november.

Læs mere

Læsekoncert på Spil Dansk Dagen

Musik, kunst og litteraturen kommer under håndmikseren på Spil Dansk Dagen 27. oktober. I et fælles kunstnerprojekt vil forfatterne Lone Hørslev og T.S. Høeg læse op, mens komponisterne Jeppe Just Christensen og August Engkilde sætter musik til. Desuden deltager videokunstneren Casper Øbro og billedkunstneren Thomas Bjørkå også i det fælles kunstprojekt.

»Læsekoncerten muliggør at flere kunstneriske genrer smelter sammen, så litterære tekster bliver fremført sammen med andre kunstgenrer.

Læs mere

Vor tids Hammerich

Peter Øvig Knudsen, der netop har rundet sin 50’års fødselsdag, er efter en fortid som journalist nu forfatter på fuld tid. Han har skrevet bøger om besættelsestiden, Efter drabet og Birkedal, derefter udgav han tobinds bestselleren om Blekingegadebanden, og nu kommer han så med endnu et tobindsværk – Hippie, hvor første bind kommer nu og næste bind til næste efterår.

Læs mere

Tre franske krimielskere

Labyrint Forlag er et nicheforlag, der har specialiseret sig i franske kvalitetskrimier og udelukkende sælger gennem boghandlerne.

Læs mere

Fugl Fønix

Per Nørhaven er tilbage på banen med hele to trykkerier efter en turbulent tid, hvor han blev sat fra bestillingen i den koncern, som han selv havde skabt.

Læs mere

Baltic Tegneseriefestival i DK

En håndfuld amerikanske tegneseriesamlere kommer til Danmark og afholder en 1-dags tegneseriefestival i København den 1. oktober på anden sal i Radisson SAS Hotel & Conference Center i København. »Det er et popkulturshow med fokus på ægte kunst og vintage i amerikanske tegneserier,« siger arrangør Terry O’Neill. Særlig gæst er Don Rosa (der tegner Anders And), og der er desuden udstillere...

Læs mere

Taber penge på succes

Hans Edvard Nørregård-Nielsen og Kirsten Kleins tobindsværk Limfjorden, der udkom i august, er allerede udsolgt, til trods for at Gyldendal satsede stort med et oplag på 7.000 eksemplarer. Nu bliver værket genoptrykt i samme fornemme udførelse, men forlaget regner ikke med at være lagerførende før i første uge af november, da bl.a. kassetterne tager tid at fremstille. Den vejledende pris...

Læs mere

Fem år med gode bøger og gode forfattere

Det kvindelige litteraturselskab blev til på foranledning af nogle passionerede litteratur-elskere og lystlæsere, der for fem år siden blev enige om at starte en forening, hvor man kan møde forfatterne bag bøgerne. Idéen var hentet fra Norge, og medlemmerne af selskabet mødes fire til fem gange om året i Serritslev Forsamlingshus fem km. uden for Horsens.
Lederen af gruppen, Margareth...

Læs mere

100 år med Steenberg

Steenberg Bog & idé på Nørrebro i København kan i oktober fejre 100 års jubilæum med fjerde generation ved roret i en butik, der i dag er ti gange større, end da den åbnede.
Meget er sket, siden Eddy Steenberg 10. oktober 1911 åbnede en lille papirhandel på 30 kvm. på Nørrebrogade 177, en butik, der året efter blev samhandelsberettiget boghandel. Siden er Steenbergs Boghandel...

Læs mere

5skarpe til Martin Krogh-Poulsen, Adlibris

Ny i Boghandlerforeningens bestyrelse
 
Hvilke nye idéer vil du fremføre i ¬bestyrelsen?
En mere markant og målrettet profilering af boghandlernes fælles mærkesager og vores udfordringer i bl.a. medierne, men fremfor alt i den politisk arena.
 
Hvordan skal vi harmonisere det danske bogmarked til den nye digitale bølge?
Vi har længe været godt...

Læs mere

Ny formand i BMF

Søs Sønderlund Plougmann blev på et delegeretmøde i foråret valgt som ny formand i BMF, hvor hun efterfølger Erik Jensen, der har været formand i tre år. Søs er 33 år, og hun var voksenelev i  Bryggens Boghandel, hvor hun blev udlært i 2009.
Hun har været med til at lave brochuren Hvordan bliver man boghandler? Hun har siddet i Elevpanelet og været med til at stå for Elevtræf i...

Læs mere

L&R sælger bogklubber til Gyldendal

Lindhardt og Ringhof har indgået aftale om at overdrage Bogklubben 12 Bøger, Bogsamleren, Romanbogklubben, Bogklubben Rasmus og Guldklumpen til Gyldendal pr. 15. oktober 2011.

Læs mere

Børnebogsillustrationer i Field’s

BIBIANA – House of Art for Children er en udstilling af illustrationer fra Børnebogsillustrations Biennalen i Bratislava. Det er her, nogle af de fineste internationale priser indenfor børnebogsillustrationer bliver uddelt, og det er første gang a disse illustrationer vises udenfor Slovakiet. Udstillingen finder sted i butikscentret Field’s i København i Exhibition Zone 2. sal fra 2. september...

Læs mere