Ditte Løkkegaard


Nyt forlag sætter fokus på Øst- og Centraleuropa

Den store ukrainske forfatter Andrej Kurkov står bag den første titel udgivet på det nystartede Mr. East Forlag. 

Læs mere

Den erotiske bog, version 2.0

For nogle år siden blev verden ramt af en bølge af erotisk genrelitteratur i kølvandet på monstersuccesen ’Fifty Shades of Gray’. Erotiske bøger er stadig populære i Danmark, men bølgen påvirkede også en anden tæt beslægtet genre. Nu er læserne mere åbne omkring, at de også vil læse om kærlighed.

Læs mere

DBC gør materialevalget til eReolen nemmere

Kan bl.a. trække på de metadata, der gælder for den fysiske bog, og overføre dem til ebog og lydbog.

Læs mere

Fem forlag bliver til et: Forlaget Eksistensen får en skarpere profil

Anis, Alfa, Unitas, Religionspædagogisk Forlag og Aros bliver til specialeforlaget ”Eksistensen”, der sætter fokus på meningen med livet. Navneskiftet skal give forlaget et stærkere brand.

Læs mere

Forsker: Forlag skal sætte mere fokus på metadata

Oline Møller-Thomsen vandt DBC's specialepris for 2015 for sit speciale om litteraturformidling i en digital kontekst. Hun er nu blevet projektansat på Mofibo og mener, at bogbranchen skal blive bedre til at sætte metadata på dagsordenen.

Læs mere

Vangsgaards Antikvariat reddet: ”Folk aner ikke, hvor de skal gå hen, hvis ikke vi er her”

Vangsgaards Antikvariat fik lov til at leve videre, hvilket er et stort held for kunder, der gerne vil sælge bøger. Ifølge Søren Vangsgaard er der ikke mange andre antikvariater, der har kapaciteten til at opkøbe, som Vangsgaards gør.

Læs mere

Flamingo: ”Kærlighedsromanen er den nye krimi”

Kærlighedsromanen findes ikke længere kun i kioskerne, men er nu med stor succes rykket ind på det digitale marked. Ifølge Gyldendals digitale salgschef Carsten Odgaard er kærlighedsromanen blevet mainstream.

Læs mere

Indeks Retail har samlet kommunikationen på ét sted

Indeks Retail har samlet al kommunikation på sitet ’Mit IR’, hvor butikkerne fra nu skal finde produktinformation og løbende meddelelser fra kædekontoret. Indeks Retail forklarer, at det gør tilgangen til information lettere for alle brugere.

Læs mere

Rosinante: ”Vi kommer helt sikkert til at lave flere føljetonromaner”

I et samarbejde med Storytel valgte Rosinante at kapitalisere på tv-seriens store popularitet og udgav Lars Kjædegaards ’En ærlig mand’ som føljetonroman. Det har vist sig at være en stor succes hos lytterne.

Læs mere

Forhandlere til forlag: Pas på Amazons rævesaks

Forhandlere advarer om, at Amazon kan komme til at sidde alene på bogmarkedet, hvis forlagene vælger at efterkomme gigantens krav og klausuler.

Læs mere

Starter ny blog i frustration: "De smalle bøger bliver ignoreret"

Forfatter Jakob Brønnum er træt af, at anmeldere overser den smalle litteratur og starter derfor en blog, hvis formål er at anmelde de oversete værker.

Læs mere

FADL’s Forlag går ind på det brede marked

Ugens forlag: FADL var kun et medicinsk forlag i næsten 60 år, men da direktør Rikke Luna Hall Sommer startede hos forlaget i 2009 begyndte ændringerne, og FADL’s forlag satser nu i højere grad på trade-markedet.

Læs mere

Rørt Jesper Stein overrasket på Diamanten

Jesper Stein blev overrasket med De Gyldne Laurbær på Det Kongelige Bibliotek i går, hvor han ikke lagde skjul på, at det var den pris, han helst ville have.

Læs mere

Her er programmet til krimimessen

Hævn og retfærdighed er dette års tema, når krimimessen i Horsens atter løber af stablen i marts. Programmet er nu blevet offentliggjort.

Læs mere