Ditte Løkkegaard


Bøger startet som blogs vinder frem

Vil flere af fremtidens romaner starte på nettet?

Læs mere

Danske børnebøger hitter i Kina

Hvordan bærer man sig ad som forlag med at sælge til det kinesiske marked? Det har ABC Forlag gjort med succes.

Læs mere

Tre oversættere, en redaktør og en skygge oversatte ’Grey’

Oversætterne på Kontorfællesskabet Lys og Kraft kom på hårdt arbejde, da de fik tre uger til at oversætte det nye bind i successeries ’Fifty Shades of Grey’, der er en spejling af det første bind. Heldigvis var de tre om det, og så var en del af arbejdet allerede gjort for dem på forhånd.

Læs mere

Ny romankonkurrence sætter fokus på flygtninge

Dansk Flygtningehjælp er gået sammen med Dansk Forfatterforening og forlaget Tiderne Skifter og opfordrer nu danske forfattere og forfatterspirer til at skrive en roman med flygtninge som hovedtema. 

Læs mere

Fanfiction tiltrækker unge læsere i tusindvis på nettet

Skrivesitet Movellas.com startede i Danmark, men har nu 675.000 registrerede bruger fordelt over 80 lande, hvor de fleste kommer fra Danmark, UK, USA, Canada og Australien. BogMarkedet har talt med grundlæggeren Joram Felbert om Movellas’ succes, om hvorvidt fanfiction burde udgives og sælges, og om Movellas’ brugere er fremtidens store forfattere. 

Læs mere

Forfattere og publikum i fælles begejstring over Louisiana Literature

BogMarkedet rapporterer fra Louisiana Literature, hvor vi også mødte festivalleder Christian Lund til en snak om forfatterne, der elsker Louisiana, de lydhøre danske læsere og den billige billetpris, som det er vigtigt at fastholde.

Læs mere

Golden Days sætter fokus på litteraturens klassikere

En række debatter skal stille skarpt på favoritklassikerens eksistensberettigelse og diskuterer, hvad der bør gives videre til eftertiden.

Læs mere

”Litteraturen i Danmark er præget af provinsialisme”

Månedens forlag: Tiderne Skifter har seks udenlandske forfattere med på Louisiana Literature 2015, så BogMarkedet har snakket med Claus Clausen om hans forfattere, og hvorfor danske forlag ikke udgiver mere udenlandsk litteratur.

Læs mere

Anthony Doerr uovervindelig på bestsellerlisterne

Harper Lee dominerede ikke for alvor juli måneds bestsellerlister, og heller ikke Elsebeth Egholm er røget helt til tops. 

Læs mere

Louisiana Literature klar med program

Markante forfattere fra hele verden gæster kunstmuseet Louisiana senere på måneden. Find programmet til festivalen her.   

Læs mere