Sigurd Dam


Inger Madsen: "Hvorfor ikke bare gøre det selv?"

Forfatteren Inger Gammelgaard Madsen har i år udgivet Falkejagt, som er 10. bind i hendes aarhusianske kriminalserie. De første to bøger udkom på forlaget DarkLights, men hun har siden selv startet forlaget Farfalla og er nu succesfuld selvudgiver. BogMarkedet har taget en snak med hende om, hvordan det er at komme ind i branchen som selvudgiver. Foto: Anne Kring.

Læs mere

Legatmodtager Amanda Østergaard Egebo

Pressekoordinator hos Rosinante & Co, Amanda Østergaard Egebo, er en af årets fire vindere af Danske Forlags Jubilæumslegat til unge forlagsmedarbejdere. Her fortæller hun om sit bidrag til arbejdspladsen, og hvad hun håber at udvikle.

Læs mere

Henrik Bay er ny pressechef i Gyldendal

Gyldendal har pr. første marts ansat den tidligere redaktionschef på Ugebrevet A4, Henrik Bay, som pressechef. Han fortæller her om sine bevæggrunde for jobskiftet, og hvad den nyoprettede stilling indebærer.

Læs mere

Plusbog.dk: "Succes må aldrig blive en sovepude."

Plusbog.dk annoncerer samarbejde med Politiken Plus. CMO, Beate A. Christiansen, fortæller her hvad Plusbog håber at få ud af samarbejdet, hvad de kan tilbyde Politiken Plus-abonnenterne og om hele tiden at være opmærksom på ikke at gå i stagnation.

Læs mere

Dafolo servicerer forlag med andet end lagerlogistik

Torsdag den 23. marts var BogMarkedet til ’kreativ cirkel’, der er et arrangement for serviceorganisationen Dafolos kunder. Vi tog en snak om arrangementet og Dafolos syn på egne styrker og udfordringer med marketingschef Jane Plesner Thomsen.

Læs mere

De sociale medier som fælles mødested

Fantasy forfatter Julie Kagawa, aktuel med ’Sagaen om Talon’, mener at de sociale medier er særlige vigtige for sit forfatterskab, og hun er selv flittig bruger af både Instagram og facebook. For hende er det vigtigt at møde læseren over fælles interesser, frem for kun over bøgerne. BogMarkedet har stillet hende et par spørgsmål om sit forfatterskab.

Læs mere

Den svære samtale

Malene Lauritsen, aktuel med bogen ’Brev til mor’, havde i år sin egen stand på Bogforum. Hun var der for at snakke om sin bog og om det misbrug, hun blev udsat for af sin far. Her fortæller hun til BogMarkedet, hvordan det var at være på Bogforum med en så personlig bog, og hvad det gjorde for kommunikationen med de besøgende ved standen.

Læs mere

Et kærlighedsprojekt

Bogforum er ovre, og dermed fik Plusbog.dk kåret årets danske bogblogger. Paperback Castles er navnet på vinderbloggen, og BogMarkedet fik selvfølgelig en lille snak med kvinden bag. Rikke Møller er utroligt glad og stolt over den nye pris, og hun fortæller her bl.a. om, hvad den nyvundne titel betyder for hende, og hvad der inspirerer hende til at fortsætte sin succesrige blog.

Læs mere

Ingen penge, ren glæde

I tredje og sidste interview med en bogblogger, i anledning af Plusbog.dk’s kåring af årets bogblog, har vi snakket med Nikoline Rasmussen, der står bag bloggen Windblown Pages. Nikoline har blogget om bøger siden 2009, og i forlængelse af oprettelsen af bloggen i 2013, har glæden for bøger udviklet sig til en fuldtidsbeskæftigelse.

Læs mere

Styrkning af fællesskab gennem litteratur

Bogbloggen er ved at manifestere sig på den danske bogscene, hvilket Plusbog.dk’s snarlige kåring af årets bogblogger understreger. I denne forbindelse har vi snakket med en række bogbloggere, og i dag er turen kommet til Rikke Simonsen, der står bag bloggen ’Flyv med mig’. Hun fortæller bl.a. om bloggen som et litterært fællesskab og forskellen på bloggere og anmeldere.

Læs mere

Bogblog i øjenhøjde med læserne

Bogbloggen bliver mere og mere populær, særligt i de lidt perifere genrer, der sjældent finder vej til avisernes anmeldersider. Bloggeren Susanne Hou, der står bag Sus' blog, ser bloggerne som formidlere, der kan komme tættere på den almindelige læser, der bare vil have nogle jordnære anbefalinger.

Læs mere

En fest med danskfaget

Ayoe Quist Henkel vandt den 21. September Gyldendals Læremiddelpris for sit bidrag til litteraturundervisningen i folkeskolen, særligt med sit nyere fokus på børne- og ungdomslitteraturen i en digital og intermediel kontekst.

Læs mere

Frydenlund udvider

Det frederiksbergbaserede forlag Frydenlund udvider med to nye imprints, der skal varetage udgivelse af henholdsvis skønlitteratur og true crime

Læs mere