Sigurd Dam


Litteratur med stærk egenidentitet

Kronstork er et lille forlag med blot tre mand i redaktionen. De udgiver fire til fem titler årligt, men ifølge medstifter og redaktør, Lars-Emil Woetmann: "bliver det i år til lidt flere. Vi er i vækst jo."

Læs mere

Æther Publishing vil formidle den visuelle litteratur

Inspireret af Lille Bogdag har BogMarkedet sat sig for at præsentere nogle af de helt små forlag i Danmark. I denne omgang gælder det enmandsforlaget Æther Publishing, der særligt beskæftiger sig med visuel litteratur.

Læs mere

"Foreløbigt er næste skridt bare at fortsætte som hidtil"

Forlaget Torgard specialiserer sig i danske oversættelser af færøsk litteratur, og kan med stifter, og eneste fastansatte, Hugin Eides ord beskrives med ordene "kvalitet og et glimt i øjet."

Læs mere

"Sammen står vi stærkere!"

Christel Sunesen står bag forlaget Ekbatana, der blev stiftet i år 2013 og siden har haft fokus på at udgive bøger med stort kunstnerisk islæt. Ekbatana lægger vægt på det overraskende og anderledes, og passer, i følge Christel Sunesen, ind i den store familie, de små forlag udgør.

Læs mere

Intet kan konkurrere med en god pris og god service

TopTryk Grafisk har i kundeplejeøjemed foretaget en undersøgelse på de danske forlags præferencer i forbindelse med valg af trykleverandør. Undersøgelsen viser, at det vigtigste for forlagene er to meget grundlæggende tilbud; nemlig konkurrencedygtige priser og kompetent rådgivning og support.

Læs mere

Engelsksprogede bøger sælger som aldrig før

Salg af engelsksprogede titler på Saxo.com steg med 27 % fra 2015 til 2016 hvilket, ifølge Erik Christophersen, ansvarlig for UK/US-bøger hos Saxo, er et udtryk for en klar tendens til, at danskerne vil læse mere og mere på engelsk i fremtiden. Foto: iStock

Læs mere

En demonstration af ordets magt og betydning

Årets Ordkraft løb af stablen den anden weekend i april. Besøgstallet var, ligesom sidste år, omkring 7.000, hvilket projektleder Ove Hesselbjerg Rasmussen er stærkt tilfreds med. Han fortæller her, hvordan han så årets festival, og hvad han håber, næste år byder på.

Læs mere

Inger Madsen: "Hvorfor ikke bare gøre det selv?"

Forfatteren Inger Gammelgaard Madsen har i år udgivet Falkejagt, som er 10. bind i hendes aarhusianske kriminalserie. De første to bøger udkom på forlaget DarkLights, men hun har siden selv startet forlaget Farfalla og er nu succesfuld selvudgiver. BogMarkedet har taget en snak med hende om, hvordan det er at komme ind i branchen som selvudgiver. Foto: Anne Kring.

Læs mere

Legatmodtager Amanda Østergaard Egebo

Pressekoordinator hos Rosinante & Co, Amanda Østergaard Egebo, er en af årets fire vindere af Danske Forlags Jubilæumslegat til unge forlagsmedarbejdere. Her fortæller hun om sit bidrag til arbejdspladsen, og hvad hun håber at udvikle.

Læs mere

Henrik Bay er ny pressechef i Gyldendal

Gyldendal har pr. første marts ansat den tidligere redaktionschef på Ugebrevet A4, Henrik Bay, som pressechef. Han fortæller her om sine bevæggrunde for jobskiftet, og hvad den nyoprettede stilling indebærer.

Læs mere

Plusbog.dk: "Succes må aldrig blive en sovepude."

Plusbog.dk annoncerer samarbejde med Politiken Plus. CMO, Beate A. Christiansen, fortæller her hvad Plusbog håber at få ud af samarbejdet, hvad de kan tilbyde Politiken Plus-abonnenterne og om hele tiden at være opmærksom på ikke at gå i stagnation.

Læs mere

Dafolo servicerer forlag med andet end lagerlogistik

Torsdag den 23. marts var BogMarkedet til ’kreativ cirkel’, der er et arrangement for serviceorganisationen Dafolos kunder. Vi tog en snak om arrangementet og Dafolos syn på egne styrker og udfordringer med marketingschef Jane Plesner Thomsen.

Læs mere

De sociale medier som fælles mødested

Fantasy forfatter Julie Kagawa, aktuel med ’Sagaen om Talon’, mener at de sociale medier er særlige vigtige for sit forfatterskab, og hun er selv flittig bruger af både Instagram og facebook. For hende er det vigtigt at møde læseren over fælles interesser, frem for kun over bøgerne. BogMarkedet har stillet hende et par spørgsmål om sit forfatterskab.

Læs mere

Den svære samtale

Malene Lauritsen, aktuel med bogen ’Brev til mor’, havde i år sin egen stand på Bogforum. Hun var der for at snakke om sin bog og om det misbrug, hun blev udsat for af sin far. Her fortæller hun til BogMarkedet, hvordan det var at være på Bogforum med en så personlig bog, og hvad det gjorde for kommunikationen med de besøgende ved standen.

Læs mere

Et kærlighedsprojekt

Bogforum er ovre, og dermed fik Plusbog.dk kåret årets danske bogblogger. Paperback Castles er navnet på vinderbloggen, og BogMarkedet fik selvfølgelig en lille snak med kvinden bag. Rikke Møller er utroligt glad og stolt over den nye pris, og hun fortæller her bl.a. om, hvad den nyvundne titel betyder for hende, og hvad der inspirerer hende til at fortsætte sin succesrige blog.

Læs mere

Ingen penge, ren glæde

I tredje og sidste interview med en bogblogger, i anledning af Plusbog.dk’s kåring af årets bogblog, har vi snakket med Nikoline Rasmussen, der står bag bloggen Windblown Pages. Nikoline har blogget om bøger siden 2009, og i forlængelse af oprettelsen af bloggen i 2013, har glæden for bøger udviklet sig til en fuldtidsbeskæftigelse.

Læs mere

Styrkning af fællesskab gennem litteratur

Bogbloggen er ved at manifestere sig på den danske bogscene, hvilket Plusbog.dk’s snarlige kåring af årets bogblogger understreger. I denne forbindelse har vi snakket med en række bogbloggere, og i dag er turen kommet til Rikke Simonsen, der står bag bloggen ’Flyv med mig’. Hun fortæller bl.a. om bloggen som et litterært fællesskab og forskellen på bloggere og anmeldere.

Læs mere

Bogblog i øjenhøjde med læserne

Bogbloggen bliver mere og mere populær, særligt i de lidt perifere genrer, der sjældent finder vej til avisernes anmeldersider. Bloggeren Susanne Hou, der står bag Sus' blog, ser bloggerne som formidlere, der kan komme tættere på den almindelige læser, der bare vil have nogle jordnære anbefalinger.

Læs mere

En fest med danskfaget

Ayoe Quist Henkel vandt den 21. September Gyldendals Læremiddelpris for sit bidrag til litteraturundervisningen i folkeskolen, særligt med sit nyere fokus på børne- og ungdomslitteraturen i en digital og intermediel kontekst.

Læs mere

Frydenlund udvider

Det frederiksbergbaserede forlag Frydenlund udvider med to nye imprints, der skal varetage udgivelse af henholdsvis skønlitteratur og true crime

Læs mere