Kathrine Pallund


Lørdags-medhjælperen blev hængende

Portræt: Marianne Møllers passion for bøger startede tidligt – født ind i en boghandlerfamilie voksede hun op med bøger. Som ung blev hun fast medhjælper i familiens boghandel, og siden steg interessen for bøger. Nu er hun formand for Boghandlerforeningen.

Læs mere

”Tusindbensforlaget” Klim

Alsidighed præger det århusianske forlag Klims profil. De udgiver både indenfor skøn- og faglitteratur, og den store bredde har fået forlagsredaktør og medejer Carsten Vengsgaard til at sammenligne forlaget med et tusindben, da Klims mange ben skaber en ligevægt og stabilitet.

Læs mere

”Vi er lidt ligesom landmændene”

Forlaget Alvilda har efterhånden 7 år på bagen, og i de 7 år har Alvilda leveret en bred vifte af børne- og ungdomslitteratur fra hele verden til de danske børn og unge. Den nyeste bogserie, du skal holde øje med fra Alvilda, hedder ”Dødens mærker”.

Læs mere

”Målet er at få alle tandhjulene til at snurre”

Gertrud Smith har gennem de sidste næsten 20 år arbejdet i forlagsbranchen - og med den digitale udvikling af bogverdenen som et af hendes store ansvarsområder. Senest har hun indtaget Lindhardt og Ringhofs markedschefstol, hvorfra hun fejrede sin 40 års fødselsdag d. 27. januar.

Læs mere

Den gode børnebogsfortælling

Forlaget Carlsen fylder 75 år i år, og igennem årene har forlaget glædet børn og unge med masser af spændende historier og fået dem til at sænke næsen helt ned i bøgerne. BogMarkedet præsenterer i den næste tid en serie portrætter af nogle af Danmarks forlag og organisationer, her med Ole Sønnichsen fra forlaget Carlsen.

Læs mere