Martin Schjönning


Cliff Hansen, 50 år

BogMarkedet har spurgt Cliff Hansen, hvor bogbranchen er på vej hen. Hansen er direktør hos undervisningsforlaget Alinea og fylder 50 år d. 18. november.

Læs mere

Genrekonventioner forholder jeg mig ikke til

Forfatterfokus: Thomas Strømsholt (f. 1974) hører til i den dystre danske forfatterundergrund, men når han stikker hovedet op fra graven, er det som regel med gevaldig stor succes.

Læs mere

Det hele var røvsvært at skrive

Forfatterfokus: Anmelderne er langt hen ad vejen enige om, at Peter Adolphsens nyeste roman, sci-fi/erotica/satiren ’Rynkekneppesygen’ er et gennemarbejdet, dragende og lyrisk smukt værk. Adolphsen selv vil hellere se fremad.

Læs mere

Litteraturprisernes fest

BogForum er bøgernes fest, men så sandelig også litteraturprisernes. Der bliver uddelt hele seks af slagsen i løbet af arrangementet – BogMarkedet præsenterer dem her i kronologisk rækkefølge.

Læs mere

Tillykke til Kirsten Thorup

I en pressemeddelelse lykønsker kulturminister, Mette Bock, forfatteren Kirsten Thorup, der i går modtog Nordisk Råds Litteraturpris.

Læs mere

Nystiftet pris gik til Caroline Albertine Minor

Litteraturprisen Den svære toer, der for nylig blev indstiftet af foreningen Danske Skønlitterære Forfattere, går til Minor for hendes novellesamling Velsignelser. Foto: Torben Åndahl

Læs mere

Sort og hvidt er kedeligt!

ForfatterFokus: Nanna Foss (f. 1985) er aktuel med tredje bind af sin allerede voldsomt populære debut-serie Spektrum. Bogserien bryder og blander en række genrekonventioner og kan læses af alle, selvom den er rettet mod YA-publikummet. BogMarkedet har snakket med Foss om genreproblematikken og om den tætte kontakt, hun har med sine mange læsere via de sociale medier.

Læs mere

Martha-prisen går til Jesper Stein

Bog & idé-kædens kunder har talt: Årets Martha-pris går til journalisten Jesper Stein for hans igangværende krimiserie om Axel Steen.

Læs mere

Reportage Herlufsholm Fantasymesse 2017

Fantasy Bogmessen på Herlufsholm har nok de bedste omgivelser, sådan en messe kan have. Desværre lukker hele arrangementet sig lidt om sig selv, og som udstiller er det en blandet fornøjelse at deltage.

Læs mere

Koks i de mentale gummistøvler

Forfatterfokus: Søren Jessen jonglerer med internationalt litterært arvesølv i sin graphic novel-udgave af det, der ofte omtales som en af historiens bedste kortromaner. De fleste er enige om, at det gør han glimrende! Foto: Robin Skjoldborg

Læs mere

Mennesket er aldrig fri i dets seksualitet

Forfatterfokus: Rikke Grosell skabte røre blandt anmeldere og læsere med sin dristige nøgleroman, Vidunderlige Skam, i 2015. Nu arbejder hun på noget helt andet. Foto: Iben Mondrup

Læs mere

Margaret Atwood modtager stor tysk pris

Den canadiske science fiction-forfatterinde Margaret Arwood blev ”snydt” for en Nobelpris. Nu har hun modtaget den prestigefulde Friedenspreis des Deutschen Buchhandels. Foto: Werner Gabriel

Læs mere

Ny forfatterpris til den svære toer

DSF har etableret en ny pris på 50.000 kroner til forfattere, der følger op på en god bog. Foto: Thilde Mørup Christensen

Læs mere

Fortryllende efterårsferie i Odense

Harry Potter Festival kører for 15. år i træk i Odense. Udklædte frivillige vil fylde gadebilledet og engagere børn og tilpas begejstrede voksne under fejringen af et af verdens mest populære litterære universer.

Læs mere

Lars Johansson: "Vi må imødegå barbariet med poesi"

Forfatterfokus: Lars Johanssons anmelderroste historiske romaner beskæftiger sig med Anden Verdenskrig, men det er minder fra Den Kolde Krig, der inspirerer stemningen i bøgerne. Foto: Per Dreyer.

Læs mere

Ib Michael får Drachmannlegatet 2017

Det bliver den populære eksponent for den magiske realisme i Danmark, Ib Michael, der modtager året Drachmannlegat. Foto: Isak Hoffmeyer

Læs mere

Kazuo Ishiguro får Nobels Litteraturpris

Det blev den 62-årige japansk-fødte brite, Kazuo Ishiguro, der blev den 114. modtager af Nobels Litteraturpris.

Læs mere

Svært at spå om Nobelprisen efter Dylan

Efter sidste års overraskende valg af musikeren Bob Dylan er det meget svært at forudse, hvem der kommer til at modtage Nobelprisen i Litteratur i morgen.

Læs mere

At skrive er en modgift til døden

Forfatterfokus: Debutanten Mikkel Grønnemose har forfattet en barsk ungdomsbog om sorg og ensomhed, men gjort det med en kynisk form for humor.

Læs mere

Sorgen går ikke over, men …

Når ens lillebror på 19 år pludselig bliver revet bort, er der mange måder at reagere på. Pernille Øster behandlede sorgen ved at skrive og tegne, og på den måde mindes Jonas, og i august udkom denne sorgens antologi i bogform på Forlaget Bolden med titlen Tankestrøm og -streger.

Læs mere

En nærmest fejlfri festival

Stemningsrapport fra Fantasyfestival 2017: Ankom man med tog eller bus til Esbjerg, kunne man næsten høre og dufte hovedbibliotekets Fantasyfestival, når man stod af ved banegården. Lugten af bålrøg og stegt kød og lyden af levende middelaldermusik og sværdkæmpende børn bød den besøgende velkommen. Foran biblioteket var der nemlig opført en hel markedsplads, så publikum allerede ved ankomsten blev draget ind i fantasygenrens uendeligt spraglede univers. Foto: Ragno Nero.

Læs mere

Fantasyfestival med ambitionerne på rette sted

Bibliotekerne i Esbjerg inviterer i denne weekend til Fantasyfestival. Det er tredje gang, festivalen afholdes, og den vokser hvert år. BogMarkedet har snakket med en af arrangørerne om årets festival og en overraskende genvordighed ved at arrangere den.

Læs mere

Fantasyprisen vi ikke har

Fantasy sælger voldsomt godt og er en af de vigtigste faktorer, når det gælder om at få unge til at læse. Alligevel er der ingen decideret hæderspris til danske fantasyforfattere.

Læs mere

Hay Festival for børn i Århus

Det verdensomspændende litteraturarrangement Hay Festival bliver en del af Aarhus’ tjenestetid som europæisk kulturhovedstad. I slutningen af oktober bliver byen fyldt med børnelitteratur.

Læs mere

Litteraturens svar på rock´n´roll

Som et led i Aarhus Festuge arrangerer forlagene Fahrenheit og Gymnoten en hel dag med tegneseriekunst og musik.

Læs mere