Martin Schjönning


Sorgen går ikke over, men …

Når ens lillebror på 19 år pludselig bliver revet bort, er der mange måder at reagere på. Pernille Øster behandlede sorgen ved at skrive og tegne, og på den måde mindes Jonas, og i august udkom denne sorgens antologi i bogform på Forlaget Bolden med titlen Tankestrøm og -streger.

Læs mere

En nærmest fejlfri festival

Stemningsrapport fra Fantasyfestival 2017: Ankom man med tog eller bus til Esbjerg, kunne man næsten høre og dufte hovedbibliotekets Fantasyfestival, når man stod af ved banegården. Lugten af bålrøg og stegt kød og lyden af levende middelaldermusik og sværdkæmpende børn bød den besøgende velkommen. Foran biblioteket var der nemlig opført en hel markedsplads, så publikum allerede ved ankomsten blev draget ind i fantasygenrens uendeligt spraglede univers. Foto: Ragno Nero.

Læs mere

Fantasyfestival med ambitionerne på rette sted

Bibliotekerne i Esbjerg inviterer i denne weekend til Fantasyfestival. Det er tredje gang, festivalen afholdes, og den vokser hvert år. BogMarkedet har snakket med en af arrangørerne om årets festival og en overraskende genvordighed ved at arrangere den.

Læs mere

Fantasyprisen vi ikke har

Fantasy sælger voldsomt godt og er en af de vigtigste faktorer, når det gælder om at få unge til at læse. Alligevel er der ingen decideret hæderspris til danske fantasyforfattere.

Læs mere

Hay Festival for børn i Århus

Det verdensomspændende litteraturarrangement Hay Festival bliver en del af Aarhus’ tjenestetid som europæisk kulturhovedstad. I slutningen af oktober bliver byen fyldt med børnelitteratur.

Læs mere

Litteraturens svar på rock´n´roll

Som et led i Aarhus Festuge arrangerer forlagene Fahrenheit og Gymnoten en hel dag med tegneseriekunst og musik.

Læs mere

Himmelskibet bliver digitalt – følger forfatterne med?

Magasinet Himmelskibet planlægger at overgå fra trykt blad til digital udgivelse i 2018. Bladet har i næsten 15 år virket som et vækstmedie for danske genreforfattere, men stigende udgifter har nødsaget flytningen over i den digitale verden.

Læs mere

Fem fonde, der støtter forfattere

Som forfatter, og især som selvudgiver, kan det godt være svært at få økonomien til at hænge sammen. Små eller smalle forlag har ofte det samme problem. BogMarkedet har derfor lavet denne liste med fem muligheder for at søge støtte til arbejdet som forfatter og udgivelse af bøger.

Læs mere

Ken Follett konkurrence om læsning på Den Evige Ild

Den walisiske forfatter Ken Follett, der næppe behøver nogen nærmere præsentation, er snart klar med den tredje bog i Kingsbridge-serien. Sammen med sit forlag og den digitale bogklub-platform, The Pigeonhole, udlodder han nu 300 pladser i et læserpanel, der får lov til at læse den længe ventede treer før alle andre.

Læs mere

Når man læser, vokser dragen

Maneno er en app til iPad, der hjælper børn med at blive bedre læsere på en sjov og interaktiv måde. BogMarkedet har snakket med en af læsespillets skabere. Foto: Screenshot

Læs mere