Martin Schjönning


De nominerede til Claus Deleuran-prisen er offentliggjort

Interesseorganisationen Danske Tegneserieskabere har afsløret de nominerede til dens fem tegneseriepriser.

Læs mere

Ny litteraturfestival i romantiske omgivelser

I den første weekend i maj kommer amorinerne til at flyve i store flokke over en smuk, gammel herregård på Lolland. En helt ny litteraturfestival for romantik og kærlighed slår nemlig dørene op, og der er stadig ledige stande at få.

Læs mere

Spotify udvider med lydbøger

Streamingtjenesten Spotify udvider deres musikalske sortiment med podcast og lydbøger i løbet af 2018.

Læs mere

Shortlister til verdens største børnebogspriser offentliggjort

Gruppen af forfattere og illustratorer, der har muligheden for at modtage den prestigefulde Hans Christian Andersen Award i 2018, må siges at være særdeles international.

Læs mere

Begrebsordbogen bliver pletvist digitaliseret

Der er røget 28.000 tons synonymer og krydsreferencer over disken, siden Det Danske Sprog- og Litteraturselskab udgav Den Danske Begrebsordbog i 2015. Nu er selskabet i færd med at digitalisere dele af den.

Læs mere

Pia Barnholdt Kristoffersen, 50 år

I 22 år har bogbranchen nydt godt af Pia Barnholdt Kristoffersens talent for organisation og nyskabelse. I dag fylder hun 50 år.

Læs mere

Amazon kommer, hvad gør boghandlerne?

Fenrisulven glammer. Amazon er på vej til Norden, og selvom det er svært at spå om fremtiden, er én ting dog helt sikker: Den danske bogbranche vil blive påvirket ikke så lidt.

Læs mere

Dansk ungdomsklassiker af Lars-Henrik Olsen om de nordiske guder filmatiseres

Instruktør Edith Tvede Byg-Fabritius (f. 1984) har i dag offentliggjort, at filmatiseringen af Erik Menneskesøn er i udvikling.

Læs mere

Vinderen af SMSpress-konkurrencen er fra Fyn

Forlaget SMSpress og bibliotekerne i Odense, Hillerød og Esbjerg har fundet vinderen af deres fælles konkurrence. Hun hedder Emilie Søndergaard.

Læs mere

Vi eksporterer vores mentalitet

Skandinavisk hygge er det nye feng shui. En række livsstilsbøger, forfattet af skandinaver, udkommer for tiden i den engelsktalende verden.

Læs mere

Nye biblioteksafgifter imponerer ikke forfatterforening

Danske Skønlitterære Forfatteres formand, Jan Thielke, mener ikke, at de seneste ændringer i Biblioteksafgiften batter noget. Foto: iStock

Læs mere

Lækkerhedsværdien er stigende

Indkaldelsen til Årets Bedste Boghåndværk er netop blevet sendt ud. BogMarkedet har talt med Christian Kaaber, formanden for bedømmelseskomitéen, der vurderer de indsendte værker.

Læs mere

Er Danmark på sidstepladsen i fantastik?

BogMarkedet har snakket med bogaktuelle Kristian Leth og repræsentanter fra branchen om det, Leth oplever som en mangel på gedigen fantastik. Har moderne fantasy, science fiction og horror for voksne en plads på det danske bogmarked? Foto: Nina Mourtizen

Læs mere

Der er ingen regler. Det er derfor, det er kunst.

ForfatterFokus: Sissel-Jo Gazan er berømmet for sine videnskabsfokuserede krimier. Hendes aktuelle roman, Blækhat, er dog ikke en krimi, men et gennemført erindringsbillede af 1980’erne. Foto: Joachim Gern.

Læs mere

Det danske Charlie Hebdo

Satireorganet SPOTs første opsamlingsværk lægger ikke fingre imellem! Stort interview om ytringsfrihed, terrorfrygt og satirens natur med redaktør Niels Ivar Larsen.

Læs mere

50 forfattere og illustratorer donerer værker til antologi imod xenofobi

Antologien Alt Write: Creative reactions to uncertain times er den britiske børnebogsbranches positive svar på et år med politisk ustabilitet og stigende fremmedhad.

Læs mere

Materialet, motivet og farverne

ForfatterFokus: Maria Kjær-Madsen jagter seriemordere rundt i Svendborg i sine tre krimier. Nu har hun foretaget et genrehop og skriver hele sin næste bog, en psykologisk roman om sorg og kvinderoller, udendørs. Foto: Thomas Jessen.

Læs mere

Science fiction-forfatter får Holbergmedaljen

Kaspar Colling Nielsen (f. 1974) vil modtage den fornemme Holbergmedalje til et arrangement i Admiral Gjeddes Gaard i København fredag d. 1. december. Foto: Jes Larsen

Læs mere

Litteratursidens nye design budt velkommen af brugerne

Under BogForum 2017 lancerede bibliotekernes litterære portal, Litteratursiden.dk, sit nye design, og det er blevet modtaget ganske positivt af læserne.

Læs mere

Man kan jo sagtens skrive om tissemænd

Forfatterfokus: Brian P. Ørnbøl er aktuel med rim-og-remse-bogen ’Ormen Werner’. Hans tidligere udgivelser til børn er blevet sammenlignet med Halfdan Rasmussen.

Læs mere

Cliff Hansen, 50 år

BogMarkedet har spurgt Cliff Hansen, hvor bogbranchen er på vej hen. Hansen er direktør hos undervisningsforlaget Alinea og fylder 50 år d. 18. november.

Læs mere

Genrekonventioner forholder jeg mig ikke til

Forfatterfokus: Thomas Strømsholt (f. 1974) hører til i den dystre danske forfatterundergrund, men når han stikker hovedet op fra graven, er det som regel med gevaldig stor succes.

Læs mere

Det hele var røvsvært at skrive

Forfatterfokus: Anmelderne er langt hen ad vejen enige om, at Peter Adolphsens nyeste roman, sci-fi/erotica/satiren ’Rynkekneppesygen’ er et gennemarbejdet, dragende og lyrisk smukt værk. Adolphsen selv vil hellere se fremad.

Læs mere

Litteraturprisernes fest

BogForum er bøgernes fest, men så sandelig også litteraturprisernes. Der bliver uddelt hele seks af slagsen i løbet af arrangementet – BogMarkedet præsenterer dem her i kronologisk rækkefølge.

Læs mere

Tillykke til Kirsten Thorup

I en pressemeddelelse lykønsker kulturminister, Mette Bock, forfatteren Kirsten Thorup, der i går modtog Nordisk Råds Litteraturpris.

Læs mere