Mia Rasmussen


Bogvinteren hos Forlaget Forår

Traditionen tro præsenterer danske forlag deres efterårs- og juleprogram hos os. Mia Rasmussen fortæller.

Læs mere

Én erfaringskilde – to forskellige skriveprocesser

Niels Frederik Westberg er aktuel med bogen ’Den ottende menighed’, som er hans niende roman. Desuden har han mange års erfaring som journalist for medier som Ekstra Bladet og Information. Når han skriver romaner, bliver journalistikken dog lagt på hylden.

Læs mere

Mod noget nyt – Charlotte Jørgensen starter forlag sammen med Modtryk

Forlaget Modtryk har indgået samarbejde med Charlotte Jørgensen, tidligere forlægger hos og medstifter af forlaget C&K, og ud af det springer Forlaget Grif. Charlotte Jørgensen fortæller, hvordan det er at gå fra at være ansat til at være medejer.

Læs mere

Andreas Nordkild Poulsen: ”God stemning, masser af liv og glade mennesker.”

BogForums udstillingsleder Andreas Nordkild Poulsen er meget tilfreds med dette års arrangement af Danmarks største bogmesse, hvor der var rekordhøjt antal af besøgende – og glade besøgende.

Læs mere

Loyal udstiller, der har været med fra starten

Gennem de sidste 26 år er der på BogForum både kommet nye udstillere til samt faldet nogle fra, men Museum Tusculanums Forlag er en af dem, som har været med fra starten. Forlagets adm. direktør og redaktionschef, Marianne Alenius, kan stadig huske, hvordan BogForum blev afholdt i starten. BogMarkedet var forbi deres stand på BogForum og talte med Marianne Alenius samt forlagets souschef Julie Bjørchmar Kølle om, hvordan messen har forandret sig, og hvad oplevelsen rummer i år.

Læs mere

Tine Høeg: ”Det er læserne, der gør mig allermest glad.”

BogForums Debutantpris gik i år til Tine Høeg, som d. 27. januar udgav Nye rejsende hos forlaget Rosinante. På BogForum talte BogMarkedet dagen derpå med Tine Høeg om, hvordan det er at vinde en så stor og prestigefyldt pris, samt prikkede til, hvad vi kan forvente fra hende som det næste. Foto: Lærke Posselt.

Læs mere

BogForum kaster i år lys på litteratur, der rækker udover bøgerne

Om et par dage går det endnu en gang løs i Bella Centeret i København, når dette års BogForum slår dørene op til tre dage i litteraturens verden. Andreas Nordkild Poulsen, udstillingsleder på BogForum, fortæller, at han til trods for den nært forestående åbning sover forholdsvis roligt om natten – BogForum er klar til at modtage sine gæster. Han lægger heller ikke skjul på, at han glæder sig til, de åbner dørene, og det hele går i gang.

Læs mere

Jacob Søndergaard: ”Mere en udveksling end oprettelse af et reservat”

Projektet Ibsen NOR er et samarbejde mellem det danske forlag Rosinante, det norske forlag Oktober og det svenske forlag Natur & Kultur. Projektet skal samle en række bud på Nordisk litteratur, men ikke som et ekskluderende fællesskab – tværtimod er visionen bygget på ideen om det nordiske som en særlig åbenhed.

Læs mere

Børnebogsapp med raketfart

Efter blot én måned er de flere end 500 kendte titler blevet læst over 9.000 gange af de entusiastiske læsere hos den nye app Fairytell. Det har skubbet til det næste skridt – langt tidligere end medstifter af Fairytell Henriette Høj Gharib forventede.

Læs mere

”Learning by doing” – et år senere

Det er efterhånden et år siden, at Frydenlunds nye skønlitterære imprint, Alhambra, blev etableret. I den tid har det vist sig, at der er klare forskelle på at udgive faglitteratur og oversat skønlitteratur. Det har dog ikke givet personerne bag det nye imprint mindre blod på tanden. Tværtimod er tankerne om fremtiden selvsikre og forhåbningsfulde. Foto: Maija Heigaard.

Læs mere

Tryksværte og andefødder - Tellerup 45 år

Et skoleblad, skoleelever og historien om en lille ræv skulle blive starten på noget, som alle i dag forbinder med fantasybøger. Men hvad var egentlig visionen, og hvor står Kristian Tellerup i forhold til forlaget i dag? Det fortæller han om her. 

Læs mere

Berigende samtaler langt ude i skoven

I weekenden blev der for 18. år i træk afholdt Verdenslitteratur på Møn. Festivalen trækker år efter år store navne til og har et godt ry på Møn, fordi folk ved, at det er noget helt særligt.

Læs mere

Med fingeren på pulsen – et kulturfællesskab med vokseværk

Den 12. september udsendte Carlsen en pressemeddelelse, hvori de præsenterede deres nye imprint CarlsenPuls, som skal udgive YA-litteratur. Christian Bach fortæller her, hvad planen er for det nye imprint, samt hvorfor genren betyder noget særligt for ham. 

Læs mere

En historie, der skal fortælles og ikke forklares

Den 24. august udkom Louise Juhl Dalsgaards debutroman Det dér og dét der, som handler om en ung kvindes barndom og sygdomsforløb med anoreksi. Romanen indeholder både barnesindets erindringsmønstre og udsnit fra en faktisk journal og fortæller dermed om to forskellige versioner af den samme virkelighed. Foto: Kasper Vindeløv

Læs mere

Uden for den traditionelle ’børnebogsboks’

Den 30. august blev udgivelsen af Tankestrøm og –streger fejret med en boglancering i Politikens Boghal. Selvom bogens tema er noget anderledes end Boldens normale udgivelser, er det ifølge Lone Ibsen, ansvarlig for salg og markedsføring, ikke noget de lader sig begrænse af.

Læs mere