Regitze Rokkedahl


Af ung(e), for unge

I år udgav Byens forlag Sindstequila, en ungdomsroman, der tager fat i de problemer, unge går med i deres hverdag. Romanen er skrevet af den nu 17-årige forfatter Sofie Riis Endahl. BogMarkedet har taget en snak med forlagsdirektør Thomas Aagaard Skovmand om det at antage en så ung forfatter - og processen er faktisk ikke så anderledes end ved enhver anden forfatter.

Læs mere

Gladsaxe Bibliotekerne vinder Bibliotekernes Formidlingspris 2017

Den 18. december blev Bibliotekernes Formidlingspris 2017 uddelt, og i år er det Gladsaxe Bibliotekerne, der har vundet for deres projekt Bibliotekshaven. BogMarkedet har haft fat i Bibliotekshavens projektleder Julie Broch-Mikkelsen og spurgt ind til projektet. Foto: Gladsaxe biblioteks hjemmeside

Læs mere

DBBA 2017 – en anerkendelse af vigtigheden af børnelitteraturen

På BogForum 2017 uddelte Plusbog.dk igen prisen Danish Book Blog Award til en af de danske bogbloggere, og i år gik prisen til Bibliotekattens Bøger. BogMarkedet har naturligvis taget en snak med Kathrine Pachniuk, som står bag bloggen, omkring prisen, og hvad den betyder for hende personligt og for bloggens fortsatte succes.

Læs mere

Reportage BogForum 2017

BogForum 2017 er netop løbet af stablen for 26. gang og udemærker sig ved endnu en gang at være et væld af indtryk og oplevelser, så man næsten bliver helt forpustet, allerede inden man er kommet ind.

Læs mere

To forlag – én stand

I weekenden løber årets BogForum af stablen. På messen vil man blandt andet kunne møde rigtig mange af de danske forlag, og blandt dem er Ulven og Uglen og Forlaget Andersen & Vig, der i år har valgt at slå sig sammen om en stand.

Læs mere

”Folk læser stadig med, og det giver mig det ekstra overskud til at skrive anmeldelser om aftenen”

Julie Rasmine Larsen, som er bogblogger på Litfix, har længe villet formidle litteratur til andre og arbejder til daglig med dette. På bloggen handler det ikke kun om boganmeldelser, men om alt hvad der rører sig inden for litteraturens verden, som hun forholder sig til både personligt og mere teoretisk.

Læs mere

”Indtil nu har jeg kun skrabet toppen af isbjerget.”

Karina Lind Nielsen, der er bogblogger på readingraindrops, lægger stor vægt på formidlingen i form af både ord og billeder på både bloggen og den tilhørende Instagramkonto. Det er en fritidsbeskæftigelse, som man fornemmer, betyder meget for hende, og som hun går op i at lære nye sider af. Samtidig har den givet hende nogle unikke oplevelser og muligheder, hun ikke ville have været foruden.

Læs mere

”Én ting har ikke ændret sig: min glæde for læsning”

Simone Hagemann, der er bogblogger på Boghjørnet, har efterhånden været blogger i ret lang tid. Men selv om der er sket rigtig meget undervejs, er det stadigvæk bøgerne, det handler om, og læseglæden er den samme, som den altid har været. Nu har den blot et fællesskab at blive delt med.

Læs mere

Danish Book Blog Award 2017 – ”et velfortjent skulderklap”

I år er det andet år i træk, at Plusbog.dk i samarbejde med bloglæsere og en jury af branchefolk uddeler prisen Danish Book Blog Award, som en belysning og en hyldest til de danske bogbloggere, og i den anledning har BogMarkedet taget en snak med direktør Mia Wagner om udviklingen af DBBA fra sidste år.

Læs mere