Christen Bonde


Mod, medvind og penge

De poetiske og litterære græsrødder hjemmehørende i Poesiens Hus har netop modtaget flere store, fornemme støttebevillinger. Karen Siercke, der er daglig leder, fortæller.

Læs mere

Elefanten i rummet, 2

Hvordan opleves Corona-tiden? Vi spørger en lille håndfuld forlagsfolk. I dag Jacob Søndergaard fra Gutkind.

Læs mere

At finde balancen

Dafolo har sat en klar kurs for de kommende år. Vi taler med adm. direktør Henrik Brandt om retning og udfordringer – det sidste både for virksomheden og for bogbranchen.

Læs mere

Elefanten i rummet

I denne miniserie spørger vi en håndfuld bogmennesker, hvordan de oplever denne mærkelige tid. Allan Lillelund Andersen, forlægger på Silkefyret, lægger ud. Han arbejder i øjeblikket på en nyoversættelse af en Fallada-klassiker.

Læs mere

Håbets princip

Claus Clausen ser afsæt i mere end 50 år som forlægger på situationen i bogbranchen lige nu. Tiderne Skifter-stifteren er aktuel med sit mikroforlag Epilog. 

Læs mere

Agent i en digital tid

Bøgernes højsæson er over os – i år i dobbelt potens med en flodbølge af udskudte titler i udlandet. Monica Gram fra Copenhagen Literary Agency fortæller om tilpasninger til en ny situation.   

Læs mere

Fokus i tankemylderet

På Vejle Bibliotekerne har man arbejdet med Guidet fælleslæsning for PTSD-ramte krigsveteraner. Bibliotekar Lene Henriksen fortæller om det vellykkede projekt.

Læs mere

Ekstremt omhyggelig – hele tiden

Oversætter Mette Holm, der – især – arbejder med japansk, fortæller i dette interview om vigtigheden af at fange sprogets rytme, når skriften bevæger sig mellem kulturer.

Læs mere

Det begavede møde med teksten

Lydbøger er et ungt medie midt i tidens strøm. Talelærer Knud Lindholm Lau fortæller om kravene til den gode lydbogsoplæser.

Læs mere

Det handler om lystlæsning – og mere til

Verdensbogugen skydes i gang på lørdag, og i år er lydbogen kommet med. Vi taler med Natasha Brandt fra Saxo.com og Bo Dybkær fra Boghandlerforeningen om tanken bag kampagnen.

Læs mere

En unik CSR-sag

Forlægger og forfatter Johan Ottosen har sammen med store spillere på bogmarkedet udgivet særudgave af bestsellerroman. Hele omsætningen doneres til Kræftens Bekæmpelse.

Læs mere

Magi efter fyraften

Forventningerne var store til Kulturmødet Mors’ debat om bogens fremtid. For mange emner, spredt vilje til at gå til stålet og uigennemsigtige præmisser forplumrede de mange synspunkter.

Læs mere

Kun få udskudte udgivelser

OPDATERET: Store danske forlag har kun udskudt ganske få titler fra foråret til efteråret på grund af COVID-19-krisen, viser en rundspørge. Situationen er helt modsat i Storbritannien.

Læs mere

Fra konkurrenter til samarbejdspartnere

Danmarks to største boghandler er blevet familiemedlemmer. Clea Bautista fra Arnold Busck Købmagergade og Dan Gildin Kragelund fra Politikens Boghal fortæller, hvordan det spænder af.

Læs mere

Kurs mod kendt farvand

Hvor er vi på vej hen? Årets første tre numre af det norske branchetidsskrift Bok & samfunn tager livtag med COVID-19-krisen.

Læs mere

Et godt halvår

Butiks- og boghandlerkæden Kon-Tur har oplevet et godt første halvår af 2020 – og mere til. Kædechef Steffen Kjærulff Fjord fortæller.

Læs mere

Afledte effekter

Kan man meningsfuldt opgøre litteratur i kroner og ører? Vi forsøger med afsæt i tre større provinsbyer, der alle har højprofilerede litteraturfestivaler.

Læs mere

En glædelig overraskelse

Boghandlerne trives. Adm. direktør i Indeks Retail, Marianne Lyngby Pedersen, fortæller om et usædvanligt forår på baggrund af indekstal for første halvår af 2020, der viste sig bedre end frygtet.

Læs mere

Back to Normal

DBK melder om et stabilt ordremønster med fremgang i bogsalget hen over sommeren i forhold til sidste år. Ordreantallet mellem web- og fysiske boghandlere indsnævres.

Læs mere

Store forlag bag litteraturevents i efteråret

Store forlag sætter litteraturen på landkortet – til glæde for bogen, litteraturen og alle litteraturfestivalhungrende. Græsrødderne skal frem i lyset.

Læs mere

Succes, pandemi og toldgrænser

Umiddelbart før coronakrisen brød ud, oplevede britisk bogbranche sit bedste år nogensinde. Bag tallene udspiller sig en politisk kamp – ikke om en COVID-19-trængt branche, men om Brexit og toldgrænser.

Læs mere

Fortællinger fra virkeligheden

Det pibler frem med ambitiøse forlag, men hvad vil de? Hvad brænder de for? Vi taler med folkene bag Forlaget 28B, der udgiver de første titler i løbet af de næste måneder.

Læs mere

Tysk bogbranche indhenter det tabte

Europas største bogmarked blev hårdt ramt, da boghandlerne lukkede ned i fire forårsuger. Efter genåbningen er bogsalget kommet godt i gang, men prisen kan være høj. De positive toner er genkendelige.

Læs mere

Bogudlån stabiliseret

I 2019 standsede det årelange fald i udlånet af fysiske bøger fremgår det af tal fra Danmarks Statistik.

Læs mere

God sommer!

Et hip til politikerne og et hurra for de gode bøger – sommerferien er på vej.

Læs mere