Christen Bonde


Et godt halvår

Butiks- og boghandlerkæden Kon-Tur har oplevet et godt første halvår af 2020 – og mere til. Kædechef Steffen Kjærulff Fjord fortæller.

Læs mere

Afledte effekter

Kan man meningsfuldt opgøre litteratur i kroner og ører? Vi forsøger med afsæt i tre større provinsbyer, der alle har højprofilerede litteraturfestivaler.

Læs mere

En glædelig overraskelse

Boghandlerne trives. Adm. direktør i Indeks Retail, Marianne Lyngby Pedersen, fortæller om et usædvanligt forår på baggrund af indekstal for første halvår af 2020, der viste sig bedre end frygtet.

Læs mere

Back to Normal

DBK melder om et stabilt ordremønster med fremgang i bogsalget hen over sommeren i forhold til sidste år. Ordreantallet mellem web- og fysiske boghandlere indsnævres.

Læs mere

Store forlag bag litteraturevents i efteråret

Store forlag sætter litteraturen på landkortet – til glæde for bogen, litteraturen og alle litteraturfestivalhungrende. Græsrødderne skal frem i lyset.

Læs mere

Succes, pandemi og toldgrænser

Umiddelbart før coronakrisen brød ud, oplevede britisk bogbranche sit bedste år nogensinde. Bag tallene udspiller sig en politisk kamp – ikke om en COVID-19-trængt branche, men om Brexit og toldgrænser.

Læs mere

Fortællinger fra virkeligheden

Det pibler frem med ambitiøse forlag, men hvad vil de? Hvad brænder de for? Vi taler med folkene bag Forlaget 28B, der udgiver de første titler i løbet af de næste måneder.

Læs mere

Tysk bogbranche indhenter det tabte

Europas største bogmarked blev hårdt ramt, da boghandlerne lukkede ned i fire forårsuger. Efter genåbningen er bogsalget kommet godt i gang, men prisen kan være høj. De positive toner er genkendelige.

Læs mere

Bogudlån stabiliseret

I 2019 standsede det årelange fald i udlånet af fysiske bøger fremgår det af tal fra Danmarks Statistik.

Læs mere

God sommer!

Et hip til politikerne og et hurra for de gode bøger – sommerferien er på vej.

Læs mere

Krisen gravede kløfter dybere

En sociologisk studie viser, at COVID-19 gravede de sociale skel dybere, når det gælder det digitale biblioteksudlån af digitale bøger.

Læs mere

Et nyt kapitel

Lydbogsmarkedet forandrer sig hastigt, og streamingtjenesterne kommer til. Vi taler med Jesper Siber, direktør i Chapter, det seneste skud på stammen.

Læs mere

Digitale penge giver lyd

Jordskælv har der været flere af i bogbranchen, siden lydbøgerne blev populære. Hvor står vi nu? Formand for Dansk Forfatterforening, Morten Visby, giver et par bud.

Læs mere

Nu skal der videreudvikles

Al begyndelse er svær, siger man. Det kan Rikke Ella Andrup, der står bag forlagene Nelumbo og Petunia, skrive under på. Men en god portion stædighed kan få lyset til at bryde gennem sprækkerne.  

Læs mere

Forlag i syv sind om Bogforum

Gyldendal og Politikens Forlag trækker sig fra Bogforum. Andre forlag afventer situationen. Vi taler med Eva Götzsche fra forlaget EgoLibris.

Læs mere

Larm for litteraturen

Bogpanelets seminar om bogbloggere kastede lys over et fænomen, der er blevet en fast del af det litterære kredsløb i løbet af den seneste håndfuld år.

Læs mere

En god symbiose

Tegneserier og graphic novels oplever stor interesse, både ny og genfunden kærlighed. Krisen har medført 50 % fremgang, fortæller forlagsdirektør Lasse Steenholt fra Cobolt._

Læs mere

Stor interesse for tegneserier

Efterhånden kan vi kaste et forsigtigt tilbageblik på coronakrisen. Tegneserieforlaget Zoom har klaret sig flot gennem den svære tid. Vi taler med folagschef Michael G. Nielsen.

Læs mere

Udgiver I alt?

I går udkom en lang række bøger fra medudgiverforlaget mellemgaard, herunder en selvbiografi med tanker om politik og samfund fra en tidligere topnazist. Redaktør Jens Eichler Lorenzen besvarer overskriftens spørgsmål.

Læs mere

Usikkerhed omkring Bogforum

Gyldendal er nervøse for situationen omkring Bogforum. På dette tidspunkt plejer forlaget at være langt med planlægningen, men ikke i år.

Læs mere

Hvilke bøger køber vi?

Køber vi kun helt nye bøger, eller vejer bøger med mere end seks måneder på bagen tungt i statistikken? Vi spørger hos webboghandlerne Saxo.com og Tales.dk samt hos Boghandlerforeningen.

Læs mere

Fremtidens børn læser

Innovation i bogbranchen er mange ting. Børne- og ungdomslitteraturen er med helt i forreste række, når det gælder formatudvikling. Vi har med stor interesse læst magasinet Klods Hans udgivet af IBBY.

Læs mere

Fornuftens list

Læsning har mentalt gavnlige effekter, men vi er omvendt ikke maskiner ubesværet tilgængelige for input, som oplysningstænkeren la Mettrie mente. Pointen slås fast i glimrende antologi om læsning.

Læs mere

Benene i suppen

Skabelsen af lærebøger er en pædagogisk proces, der har blomstret med hjælp fra den digitale teknologi. Vi taler med forlægger Poul Henrik Mikkelsen.

Læs mere

Gyldendals Bogklubber får forstærkning

Nyhederne flyder en lind strøm fra Klareboderne. Senest har Gyldendals Bogklubber ansat to nye redaktionschefer. Vi forsøger et forsigtigt overblik.

Læs mere