Christen Bonde


Krisen gravede kløfter dybere

En sociologisk studie viser, at COVID-19 gravede de sociale skel dybere, når det gælder det digitale biblioteksudlån af digitale bøger.

Læs mere

Et nyt kapitel

Lydbogsmarkedet forandrer sig hastigt, og streamingtjenesterne kommer til. Vi taler med Jesper Siber, direktør i Chapter, det seneste skud på stammen.

Læs mere

Digitale penge giver lyd

Jordskælv har der været flere af i bogbranchen, siden lydbøgerne blev populære. Hvor står vi nu? Formand for Dansk Forfatterforening, Morten Visby, giver et par bud.

Læs mere

Nu skal der videreudvikles

Al begyndelse er svær, siger man. Det kan Rikke Ella Andrup, der står bag forlagene Nelumbo og Petunia, skrive under på. Men en god portion stædighed kan få lyset til at bryde gennem sprækkerne.  

Læs mere

Forlag i syv sind om Bogforum

Gyldendal og Politikens Forlag trækker sig fra Bogforum. Andre forlag afventer situationen. Vi taler med Eva Götzsche fra forlaget EgoLibris.

Læs mere

Larm for litteraturen

Bogpanelets seminar om bogbloggere kastede lys over et fænomen, der er blevet en fast del af det litterære kredsløb i løbet af den seneste håndfuld år.

Læs mere

En god symbiose

Tegneserier og graphic novels oplever stor interesse, både ny og genfunden kærlighed. Krisen har medført 50 % fremgang, fortæller forlagsdirektør Lasse Steenholt fra Cobolt._

Læs mere

Stor interesse for tegneserier

Efterhånden kan vi kaste et forsigtigt tilbageblik på coronakrisen. Tegneserieforlaget Zoom har klaret sig flot gennem den svære tid. Vi taler med folagschef Michael G. Nielsen.

Læs mere

Udgiver I alt?

I går udkom en lang række bøger fra medudgiverforlaget mellemgaard, herunder en selvbiografi med tanker om politik og samfund fra en tidligere topnazist. Redaktør Jens Eichler Lorenzen besvarer overskriftens spørgsmål.

Læs mere

Usikkerhed omkring Bogforum

Gyldendal er nervøse for situationen omkring Bogforum. På dette tidspunkt plejer forlaget at være langt med planlægningen, men ikke i år.

Læs mere

Hvilke bøger køber vi?

Køber vi kun helt nye bøger, eller vejer bøger med mere end seks måneder på bagen tungt i statistikken? Vi spørger hos webboghandlerne Saxo.com og Tales.dk samt hos Boghandlerforeningen.

Læs mere

Fremtidens børn læser

Innovation i bogbranchen er mange ting. Børne- og ungdomslitteraturen er med helt i forreste række, når det gælder formatudvikling. Vi har med stor interesse læst magasinet Klods Hans udgivet af IBBY.

Læs mere

Fornuftens list

Læsning har mentalt gavnlige effekter, men vi er omvendt ikke maskiner ubesværet tilgængelige for input, som oplysningstænkeren la Mettrie mente. Pointen slås fast i glimrende antologi om læsning.

Læs mere

Benene i suppen

Skabelsen af lærebøger er en pædagogisk proces, der har blomstret med hjælp fra den digitale teknologi. Vi taler med forlægger Poul Henrik Mikkelsen.

Læs mere

Gyldendals Bogklubber får forstærkning

Nyhederne flyder en lind strøm fra Klareboderne. Senest har Gyldendals Bogklubber ansat to nye redaktionschefer. Vi forsøger et forsigtigt overblik.

Læs mere

Damned if you do – or don´t

Rystelserne går gennem bogbranchen med nye forlag og op- og nybrud i forhandlerleddet. Et mindre omtalt emne er forlagenes catch-22.

Læs mere

Tre forlag står bag ny streamingtjeneste

Gyldendal, Modtryk og Gads Forlag lancerer i fællesskab en nyskabelse på lydbogsmarkedet. Platformen Chapter bliver åben for alle forlag, der vil være med. Chapter åbner for brugerne i efteråret.

Læs mere

Drømmen, del 2

Bogmessen i Frankfurt 2019 var en fest for norsk bogbranche. Margit Walsö fra NORLA fortæller i dag blandt andet om samarbejdet med tyske boghandlere, en stor del af projektet.

Læs mere

Genopfrisket Bog & idé i Vejle

I dag slog den nye Bog & ide-butik dørene op. Vi fik en snak med butikschef Susanne Jensen.

Læs mere

Drømmen

Hvad fik man i Norge ud af at være æresgæst ved Frankfurter Buchmesse 2019? Margit Walsö, direktør i NORLA, og øverste ansvarlige for afviklingen af satsningen, svarer.

Læs mere

Det er bare med at klø på

Bogsalget har oplevet svære tider under COVID-19’s hærgen – ingen regel uden undtagelser. Marianne Withen fra BOGhandleren på Godthåbsvej fortæller om de mange positive oplevelser.

Læs mere

Amazon møver sig ind i Norden

OPDATERET: The Book Depository, som er ejet af Amazon, bliver kunde hos den svenske logistikpartner Förlagssystem og kan dermed videresælge bøger fra svenske forlag med denne distributør. Forudsætningerne for succes adskiller sig landene i mellem.

Læs mere

Gør bøgerne synlige

Lokale initiativer får litteratur og bøger til at leve. Vi taler med Dan Andersen fra BogBy Ebeltoft, en meget aktiv forening. 

Læs mere

Opdateret Oplysning

Websiden Den Store Danske relanceres i dag under navnet lex.dk. Websiden indeholder adgang til mange andre autoritative værker - en indgang til viden.

Læs mere

Mikrostøt litteraturen

Bøger, boghandlere og caféer har alle haft det svært under karantænen. Café Pyt, der sælger bøger fra mikroforlag, har lanceret en crowdfunding-kampagne for at overleve.

Læs mere