Christen Bonde


Damned if you do – or don´t

Rystelserne går gennem bogbranchen med nye forlag og op- og nybrud i forhandlerleddet. Et mindre omtalt emne er forlagenes catch-22.

Læs mere

Tre forlag står bag ny streamingtjeneste

Gyldendal, Modtryk og Gads Forlag lancerer i fællesskab en nyskabelse på lydbogsmarkedet. Platformen Chapter bliver åben for alle forlag, der vil være med. Chapter åbner for brugerne i efteråret.

Læs mere

Drømmen, del 2

Bogmessen i Frankfurt 2019 var en fest for norsk bogbranche. Margit Walsö fra NORLA fortæller i dag blandt andet om samarbejdet med tyske boghandlere, en stor del af projektet.

Læs mere

Genopfrisket Bog & idé i Vejle

I dag slog den nye Bog & ide-butik dørene op. Vi fik en snak med butikschef Susanne Jensen.

Læs mere

Drømmen

Hvad fik man i Norge ud af at være æresgæst ved Frankfurter Buchmesse 2019? Margit Walsö, direktør i NORLA, og øverste ansvarlige for afviklingen af satsningen, svarer.

Læs mere

Det er bare med at klø på

Bogsalget har oplevet svære tider under COVID-19’s hærgen – ingen regel uden undtagelser. Marianne Withen fra BOGhandleren på Godthåbsvej fortæller om de mange positive oplevelser.

Læs mere

Amazon møver sig ind i Norden

OPDATERET: The Book Depository, som er ejet af Amazon, bliver kunde hos den svenske logistikpartner Förlagssystem og kan dermed videresælge bøger fra svenske forlag med denne distributør. Forudsætningerne for succes adskiller sig landene i mellem.

Læs mere

Gør bøgerne synlige

Lokale initiativer får litteratur og bøger til at leve. Vi taler med Dan Andersen fra BogBy Ebeltoft, en meget aktiv forening. 

Læs mere

Opdateret Oplysning

Websiden Den Store Danske relanceres i dag under navnet lex.dk. Websiden indeholder adgang til mange andre autoritative værker - en indgang til viden.

Læs mere

Mikrostøt litteraturen

Bøger, boghandlere og caféer har alle haft det svært under karantænen. Café Pyt, der sælger bøger fra mikroforlag, har lanceret en crowdfunding-kampagne for at overleve.

Læs mere

En lidt anden festival

Alt bliver godt igen. Vi taler med Gro Frank Rasmussen, festivalleder for NORD, der løber af stablen medio september med de bedste nordiske forfattere på programmet. Festivalen finder sted på Kulturværftet i Helsingør den 18.-19. september.

Læs mere

Få børnene med

YouTuberen Lakserytteren har skabt en fantasyroman for børn og unge, hvor de i meget høj grad har præget skrive- og illustrationsprocessen.

Læs mere

Udtørring

Opsang til politikerne om at tage ved lære af krisen og hente det livsnære Danmark frem igen – ikke mindst til gavn for boghandlere rundt i landet.

Læs mere

Et slag for de små

Her er talentudviklingen, her er sideblikkene. Det seneste nummer af litteraturtidsskriftet Lucius åbner en sprække til mikroforlagenes verden.

Læs mere

Fanger vi dem på læselyst, har vi dem

Det digitale initiativ Gratis Børnebøger oplever særlig stor interesse for tiden. Vi taler med Ellen Holmboe om styrkerne ved et koncept, der er skåret ind til benet. 

Læs mere

Den litterære naturvejleder

Læseforeningen arrangerer fælleslæsning for mennesker på randen af samfundet. Vi taler med daglig leder Mette Steenberg om tankerne bag den frivillige forening.

Læs mere

Festivalfornemmelse hjemme i stuen

Digitale nødløsninger erstatter litteraturfestivaler og bogmesser, hvor bøgerne blomster. Men hvad får man egentlig ud af at se på skærmen? Mathias Samuelsen fra Norsk Litteraturfestival svarer.

Læs mere

Damp på kedlerne

Hos Mofibo er der travlt med videreudvikling, tilpasning og nye koncepter. Søren Vestergaard, Head of Publisning, opdaterer. 

Læs mere

Overlever Arnold Buscks webshop?

Vi spørger advokat Peter W.P. Krarup, der skal afvikle konkursboet. Desuden tager vi et kig på regnskabet og peger på en hidtil overset årsag til, at boghandlerkæden måtte lukke.

Læs mere

Kreativ på egne og andres vegne

Oversætter og forfatter Thomas Harder fortæller om sin dobbeltrolle. Vi taler også om den for tiden meget omtalte ‘Dekameron’, som han oversatte.

Læs mere

Umiddelbar ro på situationen

Hvad betyder lukningen af Arnold Busck-kæden for de danske forlag? Vi spurgte Carsten Dalbo Pedersen, adm. direktør i Fonden DBK.

Læs mere

Forlag hårdt ramt

Danske forlag er blevet hårdt ramt af COVID-19, fremgår det af undersøgelse foretaget af interesseorganisationen Danske Forlag

Læs mere

Toget uden pladsbilletter

Big Data, kundesegmentering og læsekultur i forandring. Et essay i forlængelse af ikkejubilæumsbogen om Gyldendal.

Læs mere

Mahognifabrikken

En ikkejubilæumsbog om landets største forlag fortæller om kulturelle skillelinjer og om bogbranchens udvikling. Og om de fascinerende levemennesker ikke mindst.  

Læs mere

Måske flere aflysninger

Usikkerheden om COVID-19-situationen lægger tågebanker hen over efterårets store bogmesser og litteraturfestivaler. Såvel i udlandet som Bogforum herhjemme..

Læs mere