Christen Bonde


En lidt anden festival

Alt bliver godt igen. Vi taler med Gro Frank Rasmussen, festivalleder for NORD, der løber af stablen medio september med de bedste nordiske forfattere på programmet. Festivalen finder sted på Kulturværftet i Helsingør den 18.-19. september.

Læs mere

Få børnene med

YouTuberen Lakserytteren har skabt en fantasyroman for børn og unge, hvor de i meget høj grad har præget skrive- og illustrationsprocessen.

Læs mere

Udtørring

Opsang til politikerne om at tage ved lære af krisen og hente det livsnære Danmark frem igen – ikke mindst til gavn for boghandlere rundt i landet.

Læs mere

Et slag for de små

Her er talentudviklingen, her er sideblikkene. Det seneste nummer af litteraturtidsskriftet Lucius åbner en sprække til mikroforlagenes verden.

Læs mere

Fanger vi dem på læselyst, har vi dem

Det digitale initiativ Gratis Børnebøger oplever særlig stor interesse for tiden. Vi taler med Ellen Holmboe om styrkerne ved et koncept, der er skåret ind til benet. 

Læs mere

Den litterære naturvejleder

Læseforeningen arrangerer fælleslæsning for mennesker på randen af samfundet. Vi taler med daglig leder Mette Steenberg om tankerne bag den frivillige forening.

Læs mere

Festivalfornemmelse hjemme i stuen

Digitale nødløsninger erstatter litteraturfestivaler og bogmesser, hvor bøgerne blomster. Men hvad får man egentlig ud af at se på skærmen? Mathias Samuelsen fra Norsk Litteraturfestival svarer.

Læs mere

Damp på kedlerne

Hos Mofibo er der travlt med videreudvikling, tilpasning og nye koncepter. Søren Vestergaard, Head of Publisning, opdaterer. 

Læs mere

Overlever Arnold Buscks webshop?

Vi spørger advokat Peter W.P. Krarup, der skal afvikle konkursboet. Desuden tager vi et kig på regnskabet og peger på en hidtil overset årsag til, at boghandlerkæden måtte lukke.

Læs mere

Kreativ på egne og andres vegne

Oversætter og forfatter Thomas Harder fortæller om sin dobbeltrolle. Vi taler også om den for tiden meget omtalte ‘Dekameron’, som han oversatte.

Læs mere

Umiddelbar ro på situationen

Hvad betyder lukningen af Arnold Busck-kæden for de danske forlag? Vi spurgte Carsten Dalbo Pedersen, adm. direktør i Fonden DBK.

Læs mere

Forlag hårdt ramt

Danske forlag er blevet hårdt ramt af COVID-19, fremgår det af undersøgelse foretaget af interesseorganisationen Danske Forlag

Læs mere

Toget uden pladsbilletter

Big Data, kundesegmentering og læsekultur i forandring. Et essay i forlængelse af ikkejubilæumsbogen om Gyldendal.

Læs mere

Mahognifabrikken

En ikkejubilæumsbog om landets største forlag fortæller om kulturelle skillelinjer og om bogbranchens udvikling. Og om de fascinerende levemennesker ikke mindst.  

Læs mere

Måske flere aflysninger

Usikkerheden om COVID-19-situationen lægger tågebanker hen over efterårets store bogmesser og litteraturfestivaler. Såvel i udlandet som Bogforum herhjemme..

Læs mere

Undtagelser

Hvad betyder COVID-19-krisen for webboghandlerne? Vi taler med Natasha Brandt fra Saxo og Rasmus V. Halvor fra Bogreolen.

Læs mere

Planlæg hverdagen

Proboox er et administrationsværktøj, der er udviklet specielt til forlag. Vi taler med Rie Rosenkilde fra Palatium Books og Fanny Sørensen fra DreamLitt, der begge benytter systemet.

Læs mere

Bevar optimismen

Udfordringer i tiden. Jacob Søndergaard, forlagsdirektør på Gutkind Forlag, forudser, at litteraturens verden igen trives efter coronakrisen.

Læs mere

Temperaturen i dansk bogbranche

Før coronakrisen var bogsalget i Danmark stabilt, fremgår det af en spritny rapport fra Danske Forlag. Hvordan tallene er efter krisen, vides ikke. Men for nuværende forvandler krisen tendenser til tektoniske pladeskift.   

Læs mere

The New Normal

Bogbranchens største logistikpartner oplever store udsving i antallet af ordrer. Vi taler med adm. direktør Carsten Dalbo Pedersen fra Fonden DBK.

Læs mere

Det udfordrede økosystem

Hverdagen i en coronaramt bogbranche. Lise Scharff, adm. direktør og ejer af Polyteknisk Boghandel & Forlag, fortæller om en fragmenteret branche, hvor alle tænker på egen overlevelse.

Læs mere

Verdens mindste litteraturfestival

Kom til en livestreamet litteraturfestival sendt fra en såkaldt læsekiosk i bydelen Kjelsås i Oslo - en nedlagt telefonboks.

Læs mere

Regeringer bør støtte boghandlerne

Den europæiske interesseorganisation for boghandlere appellerer til regeringer om at støtte en branche hårdt ramt af coronakrisen.

Læs mere

Når teksten åbner sig

Indlevelse og erfaring med liv og sprog er essentielle dele i den levende oversættelse. Sara Koch fortæller om sin drivkraft og fremfærd i dette åbenhjertige interview.

Læs mere

At udfylde gabet

Dansk børnefiktion befinder sig mellem kommercialisme og fortællekunst. En ny uddannelse skal bygge bro over gabet. Vi taler med Elin Algreen-Petersen, den ene hovedkraft bag Manuskriptskolen for Børnefiktion. 

Læs mere