Christen Bonde


Efteråret er langt væk

Hverdagen i en coronaramt bogbranche. Vi spørger, Lars Ringhof, litterær agent og ejer af Copenhagen Literary Agency, svarer.  

Læs mere

Arnold Busck lukker alle butikker

Hensynet til sikkerheden hos kunder og medarbejdere er årsag til, at boghandlerkæden lukker de sidste 18 boglader. For et par dage siden lukkede de 11 butikker, som ligger i storcentre.

Læs mere

Tænk anderledes

Hvad skal vi med flere nye forlag? Vi spørger Kathrine Frich fra forlaget Superlux, der svarer igen.

Læs mere

Hold skansen sikker

Hvordan står det til ude hos boghandlere i coranakrisen? Vi taler med kædechefer og en række boghandlere.

Læs mere

Trykkerier klarer coronakarantænen  

Hvordan er situationen i bøgernes maskinrum? Vi taler med adm. direktør Thomas Torp fra GRAKOM, Erhvervsorganisation for Grafisk Kommunikation & Medier.

Læs mere

Biblioteker og (grænser for) ytringsfrihed

Fremtiden for folkebiblioteket er en sag, der har fået betydelig bevågenhed den senere tid. En anden vigtig debat foregår fra sag til sag, spørgsmålet om, hvem der kan optræde i kulturinstitutionens lokaler.

Læs mere

Den bedste af alle verdener

Et år på Klim. Vi taler med redaktør Jon Toke Brestisson om forlagets tilpassede linje, sagprosaens betydning i en foranderlig tid og egne erfaringer med bogbranchen og læserinteresser.

Læs mere

Forhåbentlig langtidsholdbar

Snart udkommer Bibelen i en ny oversættelse – nu også som lydbog med 72 timers fortælling. Vi taler med én af indlæserne bag holdindsatsen, Camilla Quistgaard Dyssel.

Læs mere

Billeder i hovedet

Hvad skal den gode lydbogsindlæser (kunne)? Spørgsmålet bliver mere og mere påtrængende, som streaming vinder plads i hjerter og ører. Morten Rønnelund giver her sit bud.

Læs mere

Udlandet kalder

Mindre forlag får i stigende grad hul igennem til udlandet og sælger rettigheder til deres bøger. Vi taler med Grete og Jørgen Gylling fra Brændpunkt og Britt Tippins fra Montagne og StoryScout.

Læs mere

Styr på sagerne

Problemer og grus i maskineriet mellem oversættere og forlag, det vil Dansk Oversætterforbund komme i forkøbet med en ny, anbefalet modelkontrakt. Vi taler med formand Ulla Lauridsen.

Læs mere

Den gode dialog

Kultur kræver samarbejde. Helsingør Kommunes Biblioteker har formgivet et fast samarbejde med lokale folkeskoler, og det er blevet en stor succes. Vi taler med afdelingsleder Caroline Sehested.

Læs mere

Sara Omar modtager De Gyldne Laurbær

Boghandlernes fornemme litteraturpris er netop blevet uddelt.  De gik i år til en forfatter, der om nogen sætter litteraturens samfundsbetydning i relief.

Læs mere

Det gode liv

Status, viden og tidsforskelle. Tre vitale dele i professor Tina Luptons tanker om, hvad der får os til at læse. Vi taler med hende om læsning før og nu.

Læs mere

Gutkind annoncerer topnavne

Et af de mest omtalte forlagssatsninger i lang tid, Gutkind Forlag, offentliggør i dag navne på forfattere og nøglemedarbejdere.

Læs mere

Minervas ugle

IBBYs statusseminar tog pulsen på børnelitteraturen i 2019. Den røde tråd var litteratur, som børn og unge kan spejle sig i.

Læs mere

Succeshistorien midt i krisesnakken

Boghandlernes egen litteraturpris, De Gyldne Laurbær, uddeles for 69. gang på torsdag. Vi tager en statusopgørelse med formand Kenneth F. Pedersen.

Læs mere

Vi læser mere

Ifølge Saxos årlige rapport om bogmarkedet læser vi mere. I alt har 10.000 deltaget i undersøgelsen.

Læs mere

Grænselandet er vanvittig interessant

Dybe analyser, velskrevet overskud, en sjat skæv humor – og så udkommer magasinet endda på tryk. Vi taler med Kristoffer Granov, chefredaktør på Atlas.

Læs mere

Spotlight på sproget

Guld ind, guld ud. Måske. BogMarkedet taler med Klaus Elmer om lydbøger og deres trykte forlæg og om forskellige slags oplæsere.

Læs mere

Eksistentiel balancegang

Bøger skrives af mennesker. En ny filmserie tager seerne med ind i forfatternes liv og værksted. Men hvad kan vi egentlig få ud af at se den? De to forfattere bag, Nanna Foss og Boris Hansen, fortæller.

Læs mere

Bogudlånet stiger

Helsingør Kommunes Biblioteker melder om en stigning i udlånsantallet, selv om det ellers har været på tilbagegang på landsplan gennem flere år.

Læs mere

Vores fælles baggrundstæppe

Det er slemt at tænke på, hvad vi litteraturelskere ville mangle, hvis vi ikke havde gode oversættere. Vi taler med Lotte Jansen om hjemmesiden VerdenOversat.

Læs mere

Ekstremernes land

Streaming stormer frem, men intet sted i verden som i Sverige. Kristina Ahlinder fra den svenske forlæggerforening fortæller om fænomenet.

Læs mere

En verden af muligheder

Litteraturen er kort, de digitale medier er lange. Vi taler med forfatter og forlægger Boris Boll-Johansen om, hvordan digitale platforme såsom YouTube kan sætte skub i bogbranchen. 

Læs mere