Christen Bonde


Mig & Lemmy – en rock´n´roll-krønike. Af Steffen Jungersen. Vilhelm.

Den sproglige gaspatron, musikjournalisten Stefen Jungersen, fortæller veloplagt om et liv med fut i trommehinderne. Tidsbillederne er sjove og præcise og tilsat masser af sproglig flødeskum. Men hvordan bliver rockens fremtid, når dinosaurerne dør?  

Læs mere

Fællesskab og isolerede laptops

Den digitale udvikling giver bogbranchen en større ansigtsløftning. På alle led i fødekæden fra forfatter til salg af slutprodukt. Digitaliseringen bider sig i halen, så der er hjælp at hente på Facebook.

Læs mere

Programmet er spækket til Bogforum

Programmet til Bogforum 2018 i Bella Center den 26.-28. oktober er ude nu. Og der noget for enhver bogsmag.

Læs mere

Den kolde vind

Steppevinden, der blæser hen over den vestlige bogbranche, er kold og ubehagelig - men den kan måske blive varmere, fortæller en rapport skrevet i forbindelse med bogmessen i Frankfurt om et par uger.

Læs mere

Nu var chancen der

Man skal være opmærksom på, hvad kunderne vil købe. Og det gælder ikke kun bøger. Boghandler Jesper Vad fortæller om sin første måned i Balles Boghandel i Løgstør, som han officielt overtager den 1. oktober.

Læs mere

Er dansk BU-litteratur en by i Rusland?

Dansk Forfatterforening afholder den 11. oktober et arrangement om mulighederne for at dansk BU-litteratur får succes på det russiske bogmarked.

Læs mere

Bøgerne skal leve længere

Har udviklingen overhalet de engang så populære bogklubber? Ikke hvis man spørger Marie Løntoft, redaktør for Gyldendal Historie. Her uddyber hun, hvorfor hun mener det.

Læs mere

Rachel Röst vinder Gyldendal Uddannelses Læsepris

Gyldendal Uddannelse uddeler årligt en formidlingspris til en eller flere blandt forlagets egne forfattere, der har gjort en indsats ud over det sædvanlige på deres felt. Desuden uddelte forlaget i år en formidlingspris.

Læs mere

Merete Pryds Helle modtager Otto B. Lindhardt Prisen

I forbindelse med Lindhardt og Ringhofs efterårsreception i dag modtager Merete Pryds Helle forlagets pris.

Læs mere

I Danmark 1945-2018. Drømme og virkelighed. Af Svend Ove Gade. Hovedland.

Sven Ove Gade, tidligere redaktør på skandaleavisen Ekstra-Bladet, svinger elefantpisken over danskernes blottede hoveder. Han sigter godt, men rammer skidt.

Læs mere

Saxo er i efterårshumør

Internetboghandlen Saxo har store forventninger til årets store bogsæson, især når det gælder danske titler.

Læs mere

Årets unge Boghandler

Camilla Groth Pejtersen blev velfortjent Årets unge Boghandler 2018. Her fortæller hun blandt andet om sit syn på, hvordan boghandlerne ruster sig til fremtiden. 

Læs mere

Hvorhen Europa? Af Uffe Østergård. DJØF Forlag.

Den tidligere overbeviste EU-elsker diskuterer med sit gamle jeg i fejende flot sammenfatning af Europas historie, men en ekstra udlusning af irritationsmomenter havde gjort underværker.

Læs mere

Tilbage til fremtiden

Fremtidens unge voksne vil i vid udstrækning gemme læsepladen og de elektroniske dippedutter væk og udskifte dem med den trykte bog, forklarer livstilsekspert Julia Lahme i dette interview. Hun giver sit bud på, hvad bogbranchen kan gøre.

Læs mere

Odense flår din nattesøvn

Fra den 25. til den 30. september arranger bibliotekerne i Odense en festival for alle horrorfans.

Læs mere

Fantasy-festival i Esbjerg i weekenden

De fleste fantasy-fans ved det allerede, men har du alligevel misset oplysningen, så er der stor festival på Esbjerg Hovedbibliotek både lørdag og søndag.

Læs mere

Shortlisten til årets Debutantpris er offentliggjort

Mangfoldigheden hos årets debutanter afspejles i den netop offentliggjorte shortlist over de nominerede til Munch-Christiansens debutantpris, der uddeles på Vejle Hovedbibliotek fredag den 28. september.

Læs mere

Kør efter forholdene

Uanset alle de sande ord om litteraturens magiske egenskaber er der altid en bundlinje. Også i kulturoasen Skandinavien. Faste bogpriser, karensperiode, revenue share, politiske rævekager, kontroltab, fagforeningspolitik og priser efter varighed. Der er emner nok.

Læs mere

Ny organisation hos Gyldendal

Den flere gange bebudede nye organisationsplan hos Danmarks suverænt største forlag er nu på plads.

Læs mere

Steen Langstrup fylder 50 år

I dag runder den produktive forfatter til blandt andet krimier et skarpt hjørne.

Læs mere

Johannes Riis fratræder som litterær direktør

Gyldendals litterære direktør fortsætter dog som forlægger for sin egen portefølje af forfattere. Ny organisation på vej i forlaget.

Læs mere

Det motiverende mål

Lysten til at læse er under pres hos mange børn og unge. Men hvad kan man gøre ved problemet? Den digitale læseplatform BookBites tager udfordringen op.

Læs mere

Den danske bogbranche har fremtiden for sig

PwC´s årlige analyse af bogbranchen er netop kommet. Prognosen viser, at det danske bogmarked har kår, selv om det ser mindre lyst ud i vores broderlande.

Læs mere

Saxo matcher læsernes donationer til UNICEF

I morgen lørdag den 8. er det FNs Internationale Læsedag, hvilket Saxo fejrer med at støtte UNICEF - ekstra meget.

Læs mere

Kasper Hoff vinder Gyldendals Børnebogspris 2018

Fem håndfulde fantastiske børnebøger har Kasper Hoff udgivet på Gyldendal siden sin debut i 2009.

Læs mere