Christen Bonde


Undtagelser

Hvad betyder COVID-19-krisen for webboghandlerne? Vi taler med Natasha Brandt fra Saxo og Rasmus V. Halvor fra Bogreolen.

Læs mere

Planlæg hverdagen

Proboox er et administrationsværktøj, der er udviklet specielt til forlag. Vi taler med Rie Rosenkilde fra Palatium Books og Fanny Sørensen fra DreamLitt, der begge benytter systemet.

Læs mere

Bevar optimismen

Udfordringer i tiden. Jacob Søndergaard, forlagsdirektør på Gutkind Forlag, forudser, at litteraturens verden igen trives efter coronakrisen.

Læs mere

Temperaturen i dansk bogbranche

Før coronakrisen var bogsalget i Danmark stabilt, fremgår det af en spritny rapport fra Danske Forlag. Hvordan tallene er efter krisen, vides ikke. Men for nuværende forvandler krisen tendenser til tektoniske pladeskift.   

Læs mere

The New Normal

Bogbranchens største logistikpartner oplever store udsving i antallet af ordrer. Vi taler med adm. direktør Carsten Dalbo Pedersen fra Fonden DBK.

Læs mere

Det udfordrede økosystem

Hverdagen i en coronaramt bogbranche. Lise Scharff, adm. direktør og ejer af Polyteknisk Boghandel & Forlag, fortæller om en fragmenteret branche, hvor alle tænker på egen overlevelse.

Læs mere

Verdens mindste litteraturfestival

Kom til en livestreamet litteraturfestival sendt fra en såkaldt læsekiosk i bydelen Kjelsås i Oslo - en nedlagt telefonboks.

Læs mere

Regeringer bør støtte boghandlerne

Den europæiske interesseorganisation for boghandlere appellerer til regeringer om at støtte en branche hårdt ramt af coronakrisen.

Læs mere

Når teksten åbner sig

Indlevelse og erfaring med liv og sprog er essentielle dele i den levende oversættelse. Sara Koch fortæller om sin drivkraft og fremfærd i dette åbenhjertige interview.

Læs mere

At udfylde gabet

Dansk børnefiktion befinder sig mellem kommercialisme og fortællekunst. En ny uddannelse skal bygge bro over gabet. Vi taler med Elin Algreen-Petersen, den ene hovedkraft bag Manuskriptskolen for Børnefiktion. 

Læs mere

Efteråret er langt væk

Hverdagen i en coronaramt bogbranche. Vi spørger, Lars Ringhof, litterær agent og ejer af Copenhagen Literary Agency, svarer.  

Læs mere

Arnold Busck lukker alle butikker

Hensynet til sikkerheden hos kunder og medarbejdere er årsag til, at boghandlerkæden lukker de sidste 18 boglader. For et par dage siden lukkede de 11 butikker, som ligger i storcentre.

Læs mere

Tænk anderledes

Hvad skal vi med flere nye forlag? Vi spørger Kathrine Frich fra forlaget Superlux, der svarer igen.

Læs mere

Hold skansen sikker

Hvordan står det til ude hos boghandlere i coranakrisen? Vi taler med kædechefer og en række boghandlere.

Læs mere

Trykkerier klarer coronakarantænen  

Hvordan er situationen i bøgernes maskinrum? Vi taler med adm. direktør Thomas Torp fra GRAKOM, Erhvervsorganisation for Grafisk Kommunikation & Medier.

Læs mere

Biblioteker og (grænser for) ytringsfrihed

Fremtiden for folkebiblioteket er en sag, der har fået betydelig bevågenhed den senere tid. En anden vigtig debat foregår fra sag til sag, spørgsmålet om, hvem der kan optræde i kulturinstitutionens lokaler.

Læs mere

Den bedste af alle verdener

Et år på Klim. Vi taler med redaktør Jon Toke Brestisson om forlagets tilpassede linje, sagprosaens betydning i en foranderlig tid og egne erfaringer med bogbranchen og læserinteresser.

Læs mere

Forhåbentlig langtidsholdbar

Snart udkommer Bibelen i en ny oversættelse – nu også som lydbog med 72 timers fortælling. Vi taler med én af indlæserne bag holdindsatsen, Camilla Quistgaard Dyssel.

Læs mere

Billeder i hovedet

Hvad skal den gode lydbogsindlæser (kunne)? Spørgsmålet bliver mere og mere påtrængende, som streaming vinder plads i hjerter og ører. Morten Rønnelund giver her sit bud.

Læs mere

Udlandet kalder

Mindre forlag får i stigende grad hul igennem til udlandet og sælger rettigheder til deres bøger. Vi taler med Grete og Jørgen Gylling fra Brændpunkt og Britt Tippins fra Montagne og StoryScout.

Læs mere

Styr på sagerne

Problemer og grus i maskineriet mellem oversættere og forlag, det vil Dansk Oversætterforbund komme i forkøbet med en ny, anbefalet modelkontrakt. Vi taler med formand Ulla Lauridsen.

Læs mere

Den gode dialog

Kultur kræver samarbejde. Helsingør Kommunes Biblioteker har formgivet et fast samarbejde med lokale folkeskoler, og det er blevet en stor succes. Vi taler med afdelingsleder Caroline Sehested.

Læs mere

Sara Omar modtager De Gyldne Laurbær

Boghandlernes fornemme litteraturpris er netop blevet uddelt.  De gik i år til en forfatter, der om nogen sætter litteraturens samfundsbetydning i relief.

Læs mere

Det gode liv

Status, viden og tidsforskelle. Tre vitale dele i professor Tina Luptons tanker om, hvad der får os til at læse. Vi taler med hende om læsning før og nu.

Læs mere

Gutkind annoncerer topnavne

Et af de mest omtalte forlagssatsninger i lang tid, Gutkind Forlag, offentliggør i dag navne på forfattere og nøglemedarbejdere.

Læs mere