Christen Bonde


Dansk bogbranche vil klare sig godt

Analysefirmaet PwC anslår i en ny rapport, at den danske bogbranche ikke bare vil vokse i årene fremover, den vil klare sig bedre end det globale gennemsnit.

Læs mere

Bogåret, der gik

Inden året går på hæld, skuer vi tilbage på nøglebegivenheder i en dynamisk bogbranche. Sur/sødt som en smagfuld kinesisk sauce.

Læs mere

Andedammen udtørres?

Oplevelsesøkonomien inddrager boguniverset med litteraturfestivaler og bogmesser. De fleste er positive overfor fænomenet. Flere påpeger dog faren for, at automatpiloten slås til, så indholdet bliver for tyndt.

Læs mere

Den store klinge

Udlandet rører på sig. Jubilæumsnummeret af det norske fagblad Bok & samfunn gør vellykket status over 140 år i bøgernes tjeneste. Fordomsfrit afdækkes bogbranchens udfordringer.

Læs mere

Guldet skinner (måske)

Antikvariatet er sidste filter i bogtitlernes cyklus, men har i mange år oplevet hårde tider og store omskiftelser. Christian Kaaber fra Vangsgaards Antikvariat fortæller om forandringer i boguniverset – forandringer, han dagligt må forholde sig til. På godt og ondt.

Læs mere

Vingummi fra Satans slikbutik

Vi vender, og vi drejer – lydbøgerne sparker både til litteraturformidling og bogbranchens økonomi. Efterårskonferencen arrangeret af eReolen snævrede sig ind på, hvad der sker om ørerne.

Læs mere

En stor fornøjelse

Et lille sprogområde har brug for gode oversættere, og dem har Danmark heldigvis mange af. En af dem er Joachim Wrang, der har oversat mere end 90 bøger.

Læs mere

Stemningen loddes

Det årlige Bogforum er dansk bogbranches suverænt største begivenhed. Messen er samtidig årets sidste chance for forlag og boghandlere til at lodde tendens og købelyst.

Læs mere

Jacob Søndergaard bliver forlagsdirektør på nyt Bonnier-forlag

I starten af 2020 åbner det nye forlag GUTKIND Forlag med tidligere forlagschef hos Rosinante & Co ved det litterære ror.

Læs mere

Danskernes læselyst stabiliseret

I dag udsender Bogpanelet deres årlige rapport om læsning og bogbranche. Vigtige tendenser fra de seneste år går igen i år.

Læs mere

At investere sig selv

Læsning er kongevejen til det sunde sind. Eller hvad? Vi interviewer Lars Theil Münster, der netop har udgivet en glimrende bog om emnet.

Læs mere

Alt er vundet

Alt går tabt i en oversættelse, intet af originalen er tilbage. En bog om revitalisering af bøgernes bog trækker tråde til såvel oversættelsesteori, sprogets udvikling som forventningsafstemning med kommende læsere. Det er ikke så lidt, men det er godt gjort.

Læs mere

Danskerne holder fast i bibliotekerne

Slots- og Kulturstyrelsen har netop udsendt den årlige rapport med nøgletal for landets folkebiblioteker.

Læs mere

Biblioteker skal gå forrest

Børns læselyst er faldet gennem 10´erne med potentielt alvorlige konsekvenser for det moderne samfund. Denne udvikling skal vendes.

Læs mere

Det læsende menneske

Er litteratur andet end rent tidsfordriv? Vi anmelder en spritny bog om læsning, der giver mange bud. Måske for mange.

Læs mere

Jonas Eika vinder Nordisk Råds litteraturpris

Som den yngste nogensinde modtager den 28-årige forfatter Jonas Eika den fornemme pris.

Læs mere

Livredder i det litterære farvand

Lydbøgerne marcherer frem og bliver i fremtiden mere end bare et supplement til papirbøgerne. Vi taler med lydbogsindlæser Bent Otto Hansen om at være overladt til stemmen i hovedet.

Læs mere

Svensk bogmarked skrumper

Opgørelsen over bogsalget i første halvår af 2019 viser nedgang, dog ikke for lydbøger.

Læs mere

En global niche

Høj kvalitet og opfindsomhed går i spænd med en interaktiv brugerflade. Vi taler med CEO Aksel Køie fra PIBOCO, hvis app med digitaliserede billedbøger til børn præsenteres ved Bogforum midt i november.

Læs mere

Jakob Malling Lambert bliver forlægger på People´sPress

Tidligere adm. direktør for Rosinante & Co. tiltræder i foråret 2020 som forlægger hos People´sPress.

Læs mere

Det perfekte match

I dag åbner Frankfurter Buchmesse dørene. Vi taler med forlagschef Sune de Souza Schmidt-Madsen fra Lindhardt & Ringhof om, hvordan rettighedssalg egentlig foregår. Og om hvordan årets æresgæst, Norge, kan inspirere herhjemme.

Læs mere

'Den knap så unge mand' af Xinxin Ren Gudbjörnsson

Humor og pinlige situationer forbinder de færreste med Kierkegaard´ske tanker om livet, men Xinxin Ren Gudbjörnsson får de to størrelser til at gå op i denne letlæste, men kalariorietunge bog. Læseren indtager intellektuelle flødeskumskager med gemte barberblade.

Læs mere

‘Uren 2’ af Karen Schultz

En roman om et uudtømmeligt emne: hvordan et menneske bliver sig selv. Fortællingen flyder med et knastfrit sprog, som sluser talesproget ind i skriftsproget og gør det allerstørste til at føle på.

Læs mere

Et fantastisk år

Forlægger Arild Batzer fra Batzer & Co. har haft et fantastisk år. Senest modtog to af de forfattere, forlaget har i stald, litteraturverdenens mest prestigefyldte pris, Nobelprisen. Vi spørger om hemmeligheden bag succesen.

Læs mere

Vi opdyrker vækstlaget

Tre fynske forlag satte forleden hinanden stævne, og tilhørerne til det velbesøgte arrangement gik hjem med hovedet fuld af positive indspark.

Læs mere