Christen Bonde


Det kilder i nakkehårene

DEN GODE REDAKTØR. Forlagsredaktøren er en nøgleperson, når et manuskript skal vejen fra forfatterens tastatur til læseren. Men hvad bør Den gode Redaktør egentlig kunne? Simon Pasternak, Gyldendals nye forlagschef for skønlitteratur, byder ind, ligesom han forholder sig til fremtiden for det hæderkronede forlag.

Læs mere

AGENTURERNES HØJSÆSON. StoryScout

De store bogmesser i Göteborg og Frankfurt sætter bøgerne i fokus, ligesom forlagenes bugnende efterårskataloger gør. Britt B. Tippins fortæller.

Læs mere

BØGERNES HØJSÆSON. Informations Forlag

Bøgernes højtid stråler. I denne serie fortæller en lang række forlag om deres spændende efterårsudgivelser. Udviklingsdirektør Rasmus Øhlenschlæger Madsen fortæller.

Læs mere

Susanne Jorn modtager Drachmannlegatet

Digter Susanne Jorn modtager i år hæderslegatet fra Skagens Kunstmuseum.

Læs mere

AGENTURERNES HØJSÆSON. Copenhagen Literary Agency

De store bogmesser i Göteborg og Frankfurt sætter bøgerne i fokus, ligesom forlagenes bugnende efterårskataloger gør. Monica Gram starter vores efterårsserie om agenturer.

Læs mere

Konfliktzonen Danmark. Red. Sissel Bjerrum Fossat m.fl. Gads Forlag.

De glemte historier hives frem i lyset, så vi ikke kun hører vindernes version af Danmarkshistorien. En glimrende idé, men eksekveringen er af svingende kvalitet.

Læs mere

Julie Rotne er ny redaktionschef hos Flachs/Gads Forlag

Gads Forlag har ansat Julie Rothe som redaktionschef i stedet for Anette og Allan Flachs, der begge går på pension.

Læs mere

BØGERNES HØJSÆSON. Syddansk Universitetsforlag

Bøgernes højtid stråler. I denne serie fortæller en lang række forlag om deres spændende efterårsudgivelser. Forlagsdirektør Martin Lindø Westergaard starter ugen.

Læs mere

BØGERNES HØJSÆSON. DreamLitt

Bøgernes højtid stråler. I denne serie fortæller en lang række forlag om deres spændende efterårsudgivelser. Forlagschef Jacob Hedegaard Pedersen har ordet.

Læs mere

Fødder i flammer

Det er noget af det letteste at oversætte bøger til børn. Det er jo som regel korte tekster med lavt lixtal. Oversætter Lene Ewald Hesel forklarer, hvorfor udsagnet er helt ude i skoven.

Læs mere

Kongehuset hitter igen

Dagens bog på BogMarkedet i går onsdag blev udsolgt fra forlaget allerede på udgivelsesdagen. Trykkeren er sat på arbejde igen.

Læs mere

De nominerede til Årets Forfatter og Danish Book Blog Award er offentliggjort

Plusbog.dk uddeler prisen som Årets Forfatter samt Danish Book Blog Award til Bogforum.

Læs mere

Anne Sofie Hammer modtager Læringscentrenes Forfatterpris

Forfatterprisen ved Edvard Pedersens Biblioteksfond går i 2018 til Anne Sofie Hammer.

Læs mere

Noget med mennesker

DEN GODE REDAKTØR. Forlagsredaktøren er en nøgleperson, når et manuskript skal vejen fra forfatters tastatur til læser. Men hvad bør Den gode Redaktør egentlig kunne? Søren Vestergaard fra Storytel/Mofibo byder ind.

Læs mere

BØGERNES HØJSÆSON. Lindhardt og Ringhof

Bøgernes højtid stråler. I denne serie fortæller en lang række forlag om deres spændende efterårsudgivelser. Lars Boesgaard, adm. direktør, har teten.

Læs mere

BØGERNES HØJSÆSON. HarperCollins Nordic

Bøgernes højtid stråler. I denne serie fortæller en lang række forlag om deres spændende efterårsudgivelser. Alice Krogh Scott, Country Manager Danmark, fortæller som den første.

Læs mere

Mick Øgendahls litteraturprogram blåstemples i Cannes

Det måske mest omdebatterede tv-program om litteratur i de seneste år modtager international anerkendelse i form af en gulddelfin.

Læs mere

Den lurende antitese

De to store fortællinger om boguniverset handler enten om branchens nedgang eller fremgang. I anledning af sæsonen for bogmesser og bugnede eftersårskataloger tager vi en international flyvetur.

Læs mere

Emma Bess og Joakim Vilandt modtager Munch-Christiansens debutantpriser

Munch-Christiansens debutantpris blev uddelt fredag på Vejle Bibliotek.

Læs mere

Mig & Lemmy – en rock´n´roll-krønike. Af Steffen Jungersen. Vilhelm.

Den sproglige gaspatron, musikjournalisten Stefen Jungersen, fortæller veloplagt om et liv med fut i trommehinderne. Tidsbillederne er sjove og præcise og tilsat masser af sproglig flødeskum. Men hvordan bliver rockens fremtid, når dinosaurerne dør?  

Læs mere

Fællesskab og isolerede laptops

Den digitale udvikling giver bogbranchen en større ansigtsløftning. På alle led i fødekæden fra forfatter til salg af slutprodukt. Digitaliseringen bider sig i halen, så der er hjælp at hente på Facebook.

Læs mere

Programmet er spækket til Bogforum

Programmet til Bogforum 2018 i Bella Center den 26.-28. oktober er ude nu. Og der noget for enhver bogsmag.

Læs mere

Den kolde vind

Steppevinden, der blæser hen over den vestlige bogbranche, er kold og ubehagelig - men den kan måske blive varmere, fortæller en rapport skrevet i forbindelse med bogmessen i Frankfurt om et par uger.

Læs mere

Nu var chancen der

Man skal være opmærksom på, hvad kunderne vil købe. Og det gælder ikke kun bøger. Boghandler Jesper Vad fortæller om sin første måned i Balles Boghandel i Løgstør, som han officielt overtager den 1. oktober.

Læs mere

Er dansk BU-litteratur en by i Rusland?

Dansk Forfatterforening afholder den 11. oktober et arrangement om mulighederne for at dansk BU-litteratur får succes på det russiske bogmarked.

Læs mere