Christen Bonde


Grundlæggende en anden oplevelse

Tegninger og tekst sammenkædes oftere og oftere. Hvad sker der? Vi spørger, og redaktør på forlaget Cobolt, Pernille Arvedsen, udlægger perspektiverne.

Læs mere

Naver. Med håndværkerne på valsen. Af Suzi Elena Apelgren

Håndværk og især at være på valsen har mistet sin appel hos de unge. Det vil Suzi Elena Apelgren rette op på.

Læs mere

Demokrati uden kvinder? Af Drude Dahlerup

En solid debatbog med en forbilledlig sammenkædning af holdninger og fakta tilsat en knivspids slet skjult harme.

Læs mere

Streaming af udsolgt arrangement

Fremvisning af filmen om Karl Ove Knausgårds arbejde med Munch på Det Kgl. Bibliotek den 25. marts streames til en lang række biblioteker landet over.

Læs mere

Prisfest for Birgithe Kosovic

Politiken holder prisfest onsdag den 20. marts for Birgithe Kosovic, der fornylig modtog Politikens litteraturpris.

Læs mere

Berigtigelse: Udgivne børnebøger

Danske Forlag har bragt en berigtigelse af en artikel udgivet af Danmarks Statistik om en rekordstor stigning i antallet af børnebogsudgivelser 2012-17 - en artikel som vi refererede.

Læs mere

Læsere i alle lande, foren jer!

Læsning bliver som regel set som en strengt individuel aktivitet. Men når bogen mister terræn til andre medieformer, skal afsættet måske gentænkes. Vi rapporter fra Nordisk Barnebokkonferanse i Stavanger. 

Læs mere

Byens festival

En af de mest spændende litteraturfestivaler lige nu er aarhusianske LiteratureXchange, der fylder byrummet i halvanden uge og inddrager mange aktører. Kommunikationsansvarlig Noa Kjærsgaard Hansen fortæller.

Læs mere

En delikatesseboghandel

Forfatterevents er en fast del hos mange boghandlere. Nogle steder afspejler det sig tydeligt, når de præsenterer sig online. Thiemers Boghandel i København er et godt eksempel. Butiksejer Rikke Viemose uddyber. 

Læs mere

Invitation til Laureatfest

Traditionen tro skal forlaget bag årets modtager af De Gyldne Laurbær holde fest for laureaten i samarbejde med foreningen bag prisen, Foreningen De Gyldne Laurbær. I år lægger Politikens Forlag lokaler til.

Læs mere

Tegn i tiden

Bibliotekerne er mere end bogsamlinger, det bliver mere og mere tydeligt. Ph.d.-studerende Mia Høj Mathiasson forsker i bibliotekernes arrangementer. Vi har bedt hende fortælle om tendensen – fortid, nutid, fremtid.

Læs mere

Bogprisen slår kolbøtter

Var afskaffelsen af de frie bogpriser en grund til, at bogbranchen lever godt i dag? Redaktøren fejrer sit etårsjubilæum med at flænse i et betændt sår. Kødet nedenunder er sundt. 

Læs mere

Svar til Jens Andersen

Vi svarer tilbage på kritik af en vores artikler om litteraturpriser fremsat af forfatter Jens Andersen. Kritikken rammer ned i, hvad BogMarkedet er for en størrelse.

Læs mere

Litteraturkritikernes Lav uddeler priser

Årets modtagere af både Kritikerpris og Gerorg Brandes-Prisen er offentliggjort.

Læs mere

Litteraturpriser – en god gevinst

Hvad betyder litteraturpriserne for planetbanerne i boguniverset? Det er emnet for denne artikel, der følger op på gårsdagens diskussion af bogpriserne set i det større mediebillede. 

Læs mere

Nomineringerne til Niels Klim-prisen er offentliggjort

Nomineringerne er klar i fire kategorier. Afstemningen begynder fredag den 1. marts.

Læs mere

Litteraturpriser - hvad skal vi med dem?

Bog- og litteraturuniverset er flittigt til at fejre sig med ærefulde priser. Men har de anden betydning, end at prisvinderen bliver glad? Det ser vi nærmere på i dag og i morgen.

Læs mere

Der udgives flere nye børnebøger

Antallet af børnebogsudgivelser er steget med næsten en tredjedel på seks år, fortæller Danmarks Statistik.

Læs mere

Claus Deleuran Priserne er uddelt

I lørdags blev årets vindere i de forskellige priskategorier fundet.

Læs mere

Gå ind i din tid

Bogen er medium for at tale om emner, der er svære at sætte ord på. Det gælder også børnebogen. Dette er den anden tematiske reportage fra Nordisk Barnebokkonferanse i Stavanger.

Læs mere

Helle Helle nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris

De nominerede til den fornemme fællesnordiske er netop blevet offentliggjort.

Læs mere

Kvalitet i medieflimmeret

I starten af februar blev der afholdt Nordisk Barnebokkonferanse i Stavanger. Denne første tematiske rapport handler om nytænkning af begrebet kvalitet. 

Læs mere

Husk ansøgningsfrist

Nu skal forlag, forfattere, oversættere og andet godtfolk op ad stolen. Den 1. marts er der ansøgningsfrist for den nye samlepulje Dansk litteratur i udlandet og udenlandsk litteratur i Danmark.

Læs mere

Som ingen andre steder

Bibliotekernes tilbud skal frem i lyset, det uundværlige kulturtilbud skal fremhæves. En ny kampagne sætter fokus på bibliotekernes forskellighed.

Læs mere

Bogsalget går frem i Sverige

Bokförsäljningsstatistiken for hele året 2018 er netop udkommet. Det samlede resultat byder på solid fremgang, men der er tilbageskridt undervejs.

Læs mere