Christen Bonde


Helle Helle nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris

De nominerede til den fornemme fællesnordiske er netop blevet offentliggjort.

Læs mere

Kvalitet i medieflimmeret

I starten af februar blev der afholdt Nordisk Barnebokkonferanse i Stavanger. Denne første tematiske rapport handler om nytænkning af begrebet kvalitet. 

Læs mere

Husk ansøgningsfrist

Nu skal forlag, forfattere, oversættere og andet godtfolk op ad stolen. Den 1. marts er der ansøgningsfrist for den nye samlepulje Dansk litteratur i udlandet og udenlandsk litteratur i Danmark.

Læs mere

Som ingen andre steder

Bibliotekernes tilbud skal frem i lyset, det uundværlige kulturtilbud skal fremhæves. En ny kampagne sætter fokus på bibliotekernes forskellighed.

Læs mere

Bogsalget går frem i Sverige

Bokförsäljningsstatistiken for hele året 2018 er netop udkommet. Det samlede resultat byder på solid fremgang, men der er tilbageskridt undervejs.

Læs mere

Fuldstændig gennemsigtig

Hvordan arbejder den gode oversætter? BogMarkedet sætter en række af slagsen i stævne. Denne gang Marie Tetzlaff. 

Læs mere

Som vi husker det

Det Kgl. Bibliotek står bag en samtalerække i foråret i Den Sorte Diamant. Den første i den varme stol er forfatteren Morten Pape. Det sker den 25. februar.

Læs mere

Krimimessen Horsens løslader program

Programmet er netop blevet offentliggjort for Krimimessen, der i år løber af stablen 6.-7. april.

Læs mere

Oplysninger som salgsværktøj, anden del

Interviewet med Karina Urquhart fra BIC om betydningen af metadata for salget af bøger fortsætter. I dag cirkler interviewet blandt andet om, hvad forlag skal være opmærksomme på.

Læs mere

De nominerede til priserne for børne- og ungdomslitteratur

Kulturministeriet har nomineret tre forfattere og tre illustratorer til henholdsvis Forfatterprisen og Illustratorprisen.

Læs mere

Oplysninger som salgsværktøj

Hvad skal man vide? Det lyder som ét af Oplysningens store filosofiske spørgsmål, men svaret er helt lavpraktisk essentielt for, at hjulene i det moderne samfund kører rundt. Adm. direktør Karina Urquhart fra britiske BIC forklarer betydningen for bogbranchen.

Læs mere

Bogen som medie står stærk

Forlaget Lindhardt & Ringhof præsenterede i sidste uge et historisk stærkt årsregnskab for 2018. Adm. direktør Lars Boesgaard fortæller om baggrunden.

Læs mere

De spændende historier skal ud til læserne

Aktiv markedsføring og fokuseret udgivelsesprogram, begge dele er velkendte i forlagsverdenen. Forlaget Brændpunkt går gerne en ekstra mil, når tidens aktuelle emner skal på dagsordenen. Forlægger Jørgen Gylling fortæller.

Læs mere

Til rådighed for læserne

Hæder, håndsrækning og mødet med læserne. Den succesrige krimiforfatter Michael Katz Krefeld fortæller om livet i bogbranchen og giver råd til nye stemmer.

Læs mere

Drøvtyggende firkanter

Er folk teknologiliderlige litteraturrindalister, når de i stigende grad bruger deres tid på noget andet end bøger? Eller skræmmer bogbranchen selv masserne væk?

Læs mere

Leonora Christina Skov modtager De Gyldne Laurbær 2019

Danmarks fineste forfatterudmærkelse går i år til forfatteren til den autofiktive roman ‘Den, der lever stille’.

Læs mere

Nødt til at læse videre

Hvordan skaber man gode læsere? Gode spørgsmål er svære at besvare, men i Norge gør Foreningen !les et succesrigt forsøg. Projektleder Troels Posselt fortæller.

Læs mere

Intellektuel til leje

Freelancere benyttes i stor stil på forlag landet rundt, er BogMarkedets klare indtryk. Men deres arbejdssituation er omgivet af skygger. En freelancer fortæller om egen situation.

Læs mere

På børnenes præmisser

Indimellem må man gå en omvej for at få fat i potentielle biblioteksbrugere. Kulturformidler Malene Steen Trads fra Horsens Bibliotek skitserer en rute i børnelabyrinten.

Læs mere

Vinderne fundet til Bibliotekernes Formidlingspris

I år er der to vindere af Bibliotekernes formidlingspris, nemlig Tønder Kommunes Biblioteker og eReolen.

Læs mere

Nominerede til Claus Deleuran Prisen

Danske Tegneserieskabere uddeler prisen i forbindelse med festivalen Copenhagen Comics den 23. februar.

Læs mere

Den gode tone

At oversætte er at finde den udenlandske forfatters helt individuelle sprogtone, fortæller Jakob Levinsen. En søgen parret med akribi og passion, når resultatet skal sitre.

Læs mere

Hvem udsendte den smukkeske bog i 2018?

Forening for Boghåndværk har åbnet for tilmeldinger til Årets Bedste Bogarbejde 2019.

Læs mere

Bogbranchens formidlingspris

For tredje år i træk uddeles den prestigefyldte formidlingspris ved litteratur- og bogbranchens store fest, Blixenprisen den 24. maj. Lise Vandborg, chefredaktør for Litteratursiden, fortæller om formidlingsprisen.

Læs mere

Læselyst kan skabes

Det pibler frem med nytænkende initiativer på danske biblioteker, når børnene skal nås. Projektleder Sif Lüscher Rauff fortæller om Albus Festival.

Læs mere