Mie Møller Nielsen


Lix har skiftet platform

Lix ansatte sidste år Camilla Vangsgaard som Publisher Director i et forsøg på at få de danske forlag med på Lix’ liste over studieforlag. Meget er sket siden, og vi kontaktede Kasper Krog til en lille snak om den udvikling, Lix har gennemgået.

Læs mere

Bibelselskabets Forlag: ”Stoffet skal formidles levende, relevant og nærværende.”

Maria Hellebergs nyeste roman ’Stormene’ har fået en flot modtagelse i anmeldersektionerne. Normalt udkommer Maria Helleberg i Rosinante & Co-regi, men denne gang er det Bibelselskabet, der er forlaget bag. BogMarkedet har taget en snak med Lisbeth Elkjær Øland fra Bibelselskabets Forlag.

Læs mere

1. juli går BogMarkedet på sommerferie…

… men! Der vil hver fredag i juli blive sendt nyhedsbrev ud med de vigtigste nyheder fra indland, anmeldelser samt ’5 skarpe til sommerferien’-artikler fra nogle af de danske forlagsredaktører.

Læs mere

En oversætters overvejelser om at oversætte en oversættelse

Hvad gør man som forlag, hvis man virkelig gerne vil udgive en bog, men mangler en oversætter, der kan originalsproget? Gyldendal valgte at få oversat 'Vegetaren' fra den engelske version, der året forinden havde vundet The Man Booker International Prize netop for sin eminente oversættelse. BogMarkedet har snakket med oversætter Juliane Wammen.

Læs mere

Eliteforlægger klar til verdensmesterskaber

Man skulle tro, at stifteren af TURBINE Forlaget, Ulrik Skafte, ikke havde tid til andet end bøger, men sandheden er en anden. Ulrik kvalificerede sig den 4. juni ved Tour of Cambridgeshire til de officielle UCI verdensmesterskaber for amatørryttere i alderen 60-64 i Albi i Frankrig i august måned. Bogmarkedet har i den forbindelse snakket med Ulrik Skafte om, hvordan det er at drive et af landets største forlag samtidig med at man dyrker sin hobby på eliteniveau.

Læs mere

Fra selvudgiver til Politikens Forlag

Tidspres blev årsagen til, at Suzy Wengel endte med at udgive sin bestseller ’Sense – slank med fornuft’ selv. Siden har selvudgiverarbejdet taget mere og mere tid fra den kreative proces, og Suzy har nu indgået forlagskontrakt med Politikens Forlag. Foto: Pia Winther, yellows.dk

Læs mere

Katrine Engberg: ”Man kan kun skrive som sig selv.”

I dag udkommer Katrine Engberg med Blodmåne. Selvom Blodmåne er ’den svære to’er’, har der klart været flere fordele ved ikke at skrive ud i intetheden, og det har haft stor betydning, at der har stået et publikum på sidelinjen og heppet.

Læs mere

Pingprisen-vinder Morten Dürr og Lars Horneman

Pingprisen 2017 er uddelt, og det blev den barske, men også meget aktuelle ’Zenobia’ af Morten Dürr og Lars Horneman, der vandt prisen for bedste børne- og ungdomstegneserie.

Læs mere

mibook solgt til dansk virksomhed

mibook er blevet solgt videre efter syv års virke med salg af e-bøger på nettet. Ejeren og konceptudvikler Jesper Enger-Rasmussen er både glad, men også vemodig, over salget.

Læs mere

Lars Erik Strandberg ny i Kraks Blå Bog 2017

Lars Erik Strandberg er som den ene af de to fra forlagsbranchen optaget i Kraks Blå Bog 2017. Strandberg Publishing er kundernes forlag, og Lars Erik Strandberg er godt tilfreds med sit forlagsvirke. Foto: LinkedIn.

Læs mere

Biblioteket som kunde

En god lektør og 5 hjerter i Politiken var ikke nok til at få bogen kørt hjem økonomisk for det lille forlag Calibat. Debatten om de nye tider med biblioteksindkøbet har kørt på forlægger Emil Blichfeldts Facebook-side siden onsdag.

Læs mere

Blixenprisen: ”Det professionelle niveau vokser.”

Blixenprisen er ovre for i år, og arrangør Jakob Vedelsby ser tilbage på årets gallafest for litteraturen med stor tilfredshed. Foto: Dan Møller

Læs mere

Stor begejstring over Lille Bogdag  

Weekendens fejring af de smalle forlagstitler er ovre, og arrangørerne er trætte, men meget tilfredse med weekendens bogfest. Fotokredittering: RosenstjernePhoto.

Læs mere

Weekenden er tilegnet de smalle bøger

I weekenden bliver Lille Bogdag afholdt for 3. gang i streg. De små forlag glæder sig, for stemningen er god og fanen bæres højt. BogMarkedet har taget en snak med forlaget Escho, der er blandt udstillerne i weekenden.

Læs mere

Rikke Oberlin Flarup fra forlaget Arkiv for Detaljer er klar som arrangør til weekendens bogfest

Weekenden står i Lille Bogdags tegn og sætter fokus på Danmarks mange små forlag og deres titler. Omkring 40 forlag deltager i weekenden og arrangør Rikke Flarup gør sig i dette interview med Bogmarkedet sig nogle tanker om det generelle behov om bredere dækning og større fokus på smalle bøger

Læs mere

Blixenprisvinder Iben Mondrup: "At skrive en roman er aldrig let."

The Blixen Literary Award gik til forfatter Iben Mondrup, der med sin roman Karensminde især blev hyldet for sin evne til at formidle og fremmane familiens karakterer i bogen. BogMarkedet har kontaktet vinderen og stillet hende et par spørgsmål om arbejdet bag Karensminde, familiens betydning og ikke mindst hvilke tanker, der opstår, når man vinder sådan en pris.

Læs mere

Baggaardsbaroner: "Vi tror på, at historierne eksisterer på graffitimalede vægge"

Saxos innovationspris gik til Baggaardsbaroner, der meget ulig tendensen på det danske bogmarkedes fokus på forfatteren bag værket, i stedet hylder værket og det selvudslettende. BogMarkedet har henvendt sig, om der er plads til denne modstrøm, og har fået nogle meget kreative svar retur.

Læs mere

Louise Ardenfelt Ravnild: "Man kan aldrig vide, hvornår man får brug for et obskurt ord."

Oversætter Louise Ardenfelt Ravnild vandt Blixenprisen for bedste unge oversætter. I interview med BogMarkedet fortæller hun her om sit oversættervirke, om sit syn på oversætterens synlighed på det danske bogmarked samt sine tanker om, hvad der kræves, for at være en god oversætter.

Læs mere

Forlagsredaktør: ”Nogle gange er det sundt at brøle ud over en sø eller sparke til en lygtepæl."

Det aarhusianske forlag Silkefyret, der for nylig udkom med den anmelderroste kortroman ’Termin’, er klar med endnu en bog, der sætter følelserne til skue. Forlagsredaktør Allan Lillelund anerkender hadet og de mørke sider i mennesket, og i ’Faderen’ vækkes den afdøde til live for at stå til regnskab for sønnens vrede. BogMarkedet har taget en snak med Silkefyret om ’Faderen’s tematikker.

Læs mere

Branchebiografier

Vi er blevet så nysgerrige på personerne bag bøgerne. Når bogen er læst til ende, søger vi oplysninger og viden om forfatteren bag. Det kreative individ bag flere timers fortryllelse kræver dækning. Hvem var den person, der kunne føre mig så langt ind i fortællingens verden, at jeg glemte at spise frokost?

Læs mere

Kenneth Bøgh Andersen: "Fantasy har været blåstemplet længe efterhånden."

Vinderen af Blixenprisen for årets bedste børne- og ungdomsserie blev Kenneth Bøgh Andersen for sin serie 'Djævlekrigen'. Der har været en smule debat om, hvorvidt fantasy kan være god litteratur på både Forlagsliv.dk og Politiken, men Kenneth er overbevist: "To ud af de tre nominerede var fantasybøger." BogMarkedet har taget en snak med ham om prisen.

Læs mere

BogMarkedet på den røde løber

Fredag den 19. maj var der atter Blixenfest, og selvom jeg ikke deltog sidste år, kunne jeg hurtigt fornemme, at meget nyt og godt var sket siden sidste år. Men noget undrede mig… Foto: Peter Kirkeskov Rasmussen

Læs mere

"Jeg elsker, at de bøger, vi har fået, er bøger, der er specielt udvalgt til os."

Læs for Livet har i april og maj måned gjort en kæmpe indsats for at få så mange bøger som muligt samlet ind til udsatte unge, der ikke har den adgang til bøger, som mange andre tager for givet. I den anledning har Anne D. Langhøj fra Ungdomscentret i Viby J, på vegne af BogMarkedet, interviewet ni unge mennesker med tilknytning til centret for at høre, hvad de tænker om initiativet og kampagnen. Foto: Læs for Livet.

Læs mere

Stephanie Caruana: ”Vi bliver ved, til vi ikke gider mere.”

På fredag løber Blixenprisen for 3. år af stablen, denne gang i den Sorte Diamant. Uanset om du har billet eller ej, venter der på Blød Hat i Rådhusstræde et brag af en efterfest.

Læs mere

Blixen-nomineret RiiSound: ”ALLE kan være med”

I kategorien Saxos Innovationspris befinder Tommy Riis Hansen sig med sit lydbogsfirma RiiSound. Lydbogen bliver stadig mere populær herhjemme, og forklaringen kan måske knyttes til historiernes arnested; det talte ord.

Læs mere