Mie Møller Bie


Et stortslået eventyr i rask tempo

Malene Sølvsten lagde sin trilogi flot ud med ‘Ravnenes hvisken’ 1 og 2. I trilogiens sidste bind bliver mange tråde flettet sammen og forløst, men visse steder er det gået hurtigt. For hurtigt.

Læs mere

Boganmeldelser 2:0

Flere og flere mennesker læser blogs, da bogbloggerne er blevet et mere personligt supplement – eller alternativ – til avisernes anmeldelser. Flere forlag benytter i stigende grad bloggernes anmeldelser i forbindelse med en udgivelse, men hvilke udfordringer står disse bogbloggere egentlig med fra både forfatterne og forlagene?

Læs mere

BogMarkedet skifter ansvarshavende redaktør

Efter to spændende og lærerige år på posten som redaktør på BogMarkedet er det nu tid til at give stafetten videre.

Læs mere

Lars Boesgaard: ”Det overraskende er kun, at de var så længe om at finde ham.”

Med ny administrerende direktør for Danmarks største forlag, vil der uden tvivl ses nogle strømninger ned gennem den danske forlagsbranche. Kollegaerne fra Lindhardt og Ringhof og Politikens forlag byder Morten Hesseldahl velkommen i direktørstolen.

Læs mere

Merete Pryds Helle: ”Skriv en brandgod tale.”

Sidste års vinder af De Gyldne Laurbær kan nu atter hellige sin fulde opmærksomhed på skriveriet efter et hektisk år som vinder af den prestigefyldte pris uddelt af de danske boghandlere. En pris, der har haft stor betydning for hende.

Læs mere

En bloggers bekendelser

De nye markedsføringsregler satte i sin tid bogbloggerne i et dilemma. Nu skulle der i anmeldelsen gøres opmærksom på, om anmeldelsen var sponsoreret, og hvis den var, var der visse krav, der skulle overholdes. Nu står en bogblogger for skud på grund af en ikke-begejstret anmeldelse og et valg af ’tagging’.

Læs mere

Winds of Winter formodes atter udskudt

Med hænderne fulde af Fire and Blood lader det til, at forfatter George R. R. Martin atter må udskyde sin længe ventede fortsættelse i serien A song of Ice and Fire.

Læs mere

Morten Hesseldahl: "Forlaget vil altid have forrang i forhold til skriveriet."

Til maj får Gyldendal ny administrerende direktør. Morten Hesseldahl er kendt i branchen for mange ting, men særligt én af dem er hans imponerende forfatterskab. BogMarkedet har interviewet ham om den nye stilling og hans videre forfatterskab. Foto: Camilla Stephan

Læs mere

Forlagsrepræsentanter: Mægleren mellem forlagene og boghandlerne

Kristian Sondt er nystartet forlagsrepræsentant og har allerede seks forlag i repertoiret. Det fysiske møde med forlagenes nye bøger og boghandlerne er, ifølge ham, et vigtigt samspil i branchen.

Læs mere

Krimimessen får nyt medie

Krimimessen i Horsens er år efter år et tilløbsstykke. Bibliotekar Vibeke Johansen er konstant på udsigt efter udvidelser, forbedringer og nye tiltag - og i år er ingen undtagelse.

Læs mere

ebog.dk - en ny salgsplatform for forlagene

Ulig de mange digitale streamingbaserede afsætningskanaler kommer Publizon med den nye platform ebog.dk, en platform, hvor forlag og selvudgivere selv administrerer og styrer salget af deres e-titler.

Læs mere

Gad tilbage på eReolen

Kort før jul bragede nyhederne om både Gyldendal og Modtryks tilbagekomst på eReolen gennem medierne. Med Gad retur er der nu kun få store forlag tilbage, der ikke støtter op om bibliotekernes tjeneste.

Læs mere

Henrik S. Harksen: "Værkerne i år er meget forskellige, med forskellige kvaliteter."

Shortlisten til Krimimessens Horrorpris er offentliggjort, og blandt de nominerede i slutfeltet dukker et velkendt, og alligevel helt nyt navn op med sin nominerede titel Ind i mørket.

Læs mere

Gad overtager Flachs

Børnebogsforlaget Flachs blev med virkning fra 1. januar overtaget af Gad – men jagten efter flere samarbejdspartnere og opkøb af små og mindre forlag er ikke slut endnu!

Læs mere

Plusbogs salg er vokset

Det kom som en overraskelse for hele branchen, da Plusbog sidste år bekendtgjorde et udskift i leder-staben. Siden har den online bogklub forbedret sit salg, skærpet sin profil og etableret sloganet ’Læs hele livet’.

Læs mere

Data-detox

Malebøger for voksne blev en bragende succes og satte gang i en ny tendens herhjemme: afkobling fra skærmen. Det var atter blevet populært at sidde og farvelægge og sysle om aktiviteter væk fra skærmen. En data-detox-kur blev søsat, og Forlaget Unicorn har været med fra starten.

Læs mere

Stilhed før storm

December var præget af julesalg samt hvile og status ovenpå et hektisk efterår. Selvom 2017 bragte mange omvæltninger med sig, forholder bogmarkedet sig i januar 2018 foruroligende stille. Foto: iStock

Læs mere

Kon-Tur i 2018

2017 sluttede for bog- og legetøjskæden Kon-Tur med en omstilling i ledelsen. År 2018 er nu skudt i gang, og kædechef Steffen Kjærulff Fjord er klar på de spændende udfordringer, kæden og han selv som ny forlagsansvarlig står overfor.

Læs mere

Tak for 2017

Årets sidste nytårsbrev er hermed sendt, og BogMarkedet går på juleferie frem til d. 4 januar. Hermed et lille tilbageblik på året der gik.

Læs mere

At antage selvudgivere

Politikens Forlag har i år udvidet deres forlag på utrolig mange områder. Den ene af dem er på antagelsesfronten af Sense-selvudgiveren Suzy Wengel og seneste skud på krimiselvudgiverstammen Troels Palshof med sin debutroman Sommerfugleklanen. Foto: Franne Voigt

Læs mere

Fra Kon-Tur til Egolibris

Kædechef Peter Reismer har opsagt sin stilling ved boghandlerkæden Kon-Tur efter en periode på to år. Nu er han klar til nye udfordringer som forlagschef for Egolibris, Skriveforlaget og Unite&Write.

Læs mere

Velgørenhed og værdipolitik

Foran dig ligger to bøger. Samme genre, samme pris, og de lyder lige spændende. Du vakler lidt mellem hvilken en, du skal vælge. Så opdager du, at du ved køb af den ene støtter et velgørende formål. Det bliver den, du vælger. Foto: iStock.

Læs mere

Et kært comeback

Det kom som lidt af en overraskelse for hele branchen, da Plusbog kort tid før sommerferien meddelte, at både medejer Andreas Dirksen og CMO Beate Christiansen forlod deres stillinger. Nu er Beate Christiansen tilbage i bogbranchen på Bogreolen.dk - for det er ved bøgerne, hun hører til!

Læs mere

Service med kunden i fokus

Service, imødekommenhed og hurtig ekspedition er ikke længere forbeholdt de fysiske boghandlere. Det voksende krav til online shopping har givet Saxo idéen til det nye samarbejde med leveringsfirmaet Burd, der grønt, hurtigt og professionelt vil bringe kundernes køb til deres dør.

Læs mere

Årets store bogfest er ovre - nu venter julesalget

For rigtigt mange forlag var det novembers BogForum, der stod som fyrtårnet for årets udgivelser. En glimrende markør og mållinje for årets udgivelser. Men det er vel i virkeligheden nu her i november og december, at det egentlig går løs?

Læs mere