Mie Møller Bie


Anmelderne skal søge nye græsgange

I denne uges ’Efter bogen’ i Politiken diskuterer Carsten Andersen, om anmeldelserne af bestsellerne er overflødige, idet forfatternes eksisterende fanskare er fløjtende ligeglade og køber bøgerne alligevel – noget kunne tyde på det. Så hvorfor ikke bruge krudtet andetsteds?

Læs mere

Boghandlerforeningen vedr. undersøgelsen Børns Læsning 2017

Tænketanks undersøgelse af unges læsevaner har givet stof til eftertanke i bogbranchen, og i det seneste nyhedsbrev fra Boghandlerforeningen gør formand Bo Dybkær opmærksom på nogle af fokuspunkterne fra undersøgelsen.

Læs mere

Bo Østlund: "Humlebien KAN flyve."

Det var med hus og bil som indsats, at Bo Østlund sidste år udkom med samtalebogen 'Modne Mænd' på sit eget forlag Heatherhill. Produktion, markedsføring og ressourcer blev taget fra egen lomme til et projekt, der for selvudgiveren var enten knald eller fald. Nu er han i år aktuel med opfølgeren 'Modne Kvinder'.

Læs mere

Årets Orlaprisen favner bredt

Orlaprisen har førhen været en enkelt pris, tildelt en enkelt bog, men i år sætter prisen fokus på ikke mindre end fire kategorier plus en særlig børnevalgt pris. Og det er som altid børnene, der har været suverænt inde over alle de nominerede.

Læs mere

Turbine klar med krimibrag til november

Det var ikke kun en dygtig redaktør, Turbine blev beriget med, da de ansatte Hans Henrik Schwab, men også krimiforfatteren Michael Larsen, der til november udkommer med ’Dødens Kode’ -  fortsættelsen til bestselleren ’Mordet på Øen’. Foto: Maria Fonfara

Læs mere

Carsten Fenger-Grøndahl: ”Det gælder om at være der, hvor folk er.”

Det jyske forlag Aarhus Universitetsforlag går sammen med Jysk Fynske Medier om at sprede Danmarkshistorien ud til alle avisens brugere. Forlaget betragter sig som et knudepunkt i et større netværk af samarbejder, der efterhånden tæller en del.

Læs mere

Noget for de store, noget for de små

Efterårets mange messer stiller krav til forlagenes deltagelse og opbakning om kulturen rundt om i landet. Men hvad skal man vælge, og hvor skal kræfterne bruges?

Læs mere

Jørgen Balle Olesen: ”Coop har en fordel – hvis de er i stand til at aktivere den.”

Coop udvider deres forretning med en online boghandel. Selv kalder de Saxo for deres største konkurrent, men dette er kun naturligt, fortæller CEO ved Saxo, Jørgen Balle Olesen.

Læs mere

’Tjenerindens fortælling’ af Margaret Atwood

En stærk, smuk og gribende fortælling om et fremtidens USA, hvor familier er splittede, og den personlige frihed er begravet sammen med navnet på den person, man var engang.

Læs mere

De små forlags oversætterkamp

I sidste uge afholdt Dansk PEN sammen med Litteraturhuset ved Vandkunsten et debatmøde, arrangeret af vicepræsident Connie Bork om de små forlag og deres arbejde med at udgive oversat litteratur. Mødet bød på tre gode oplægsholdere, og debatten om forskydningen i forlagsbranchen blev også vendt. Foto: Connie Bork

Læs mere

De små kan også lege sammen

Lydbogsforlaget Bechs Forlag - Viatone overtager det andet lille forlag Møller, og forventningerne til fremtiden er store.

Læs mere

Louisiana Literature samler verden gennem litteraturen

Et nysgerrigt og velbelæst publikum og spændende nye og anderledes tiltag gjorde Louisiana Literature til en succes igen i år. Festivalleder Christian Lund ser tilbage på en weekend, der i den grad samlede folk fra hele verden om litteraturen. Foto: Klaus Holsting.

Læs mere

Straarup & Co har fået en raketstart

Mange års erfaring, over hundrede titler på CV’et og et stærkt samarbejde med både uddannelsesinstitutioner, biblioteker og læringscentre har sikret Per Straarup og det nystartede forlag Straarup & Co en god start på 2017. Foto: Claus Haagensen.

Læs mere

De store tidsskrifter kunne gøre mere

Information bragte i sidste weekend en artikel med en præsentation af de vigtigste små danske forlag. Det var måske også på tide. Foto: Mads Heinesen

Læs mere

Debutant Jonas Kleinschmidt: "Jeg har virkelig fået blod på tanden nu."

Jonas Kleinschmidt debuterede den 15. august med sin første roman ’Dig & Mig & Zlatan’. Inspireret af SKAM, fodbold og det at være teenager søger han at finde ind til en helt særlig følelse ved unge mennesker.

Læs mere

Books On Demand i eksplosiv vækst

Små oplag, fleksible løsninger og digitaliserede bagkataloger hos de største forlag. Flere selvudgivere, små forlag og så ekstra oplag. Alle disse faktorer spiller ind i den vækst, som serviceplatformen Books On Demand oplevede i 2016.

Læs mere

Lars Erik Strandberg – 60 år

I dag, den 24. august, fylder forlægger Lars Erik Strandberg 60 år, og vi har i den anledning stillet ham ’5 skarpe’.

Læs mere

Louisiana Literature: ”Fornyelsen kommer fra forfatterne”

Kunst møder litteratur, når Louisiana for ottende gang åbner dørene til en festival, der i den grad hylder mødet mellem tekst og læser.

Læs mere

Forsiderne er vigtige

Bogen skal sælge sig selv uden forfatteren. Ideelt set. For at den kan gøre det, må den ved første øjekast fremstå spændende, fængende og signalere en historie eller et emne, man som læser ønsker at vide mere om. Forsiden er bogens vigtigste trumf.

Læs mere

Den usynlige oversætter – overalt!

Man skal som oversætter helst ikke gøre sig bemærket, når man oversætter en bog. Faktisk er den bedste oversætter den, der formår at gøre sig så gennemsigtig som muligt. Men når det gælder fakta om bogen, så skal oversætteren ikke være usynlig! For uden oversætter, ingen bog.

Læs mere

Fairytell er målrettet den nye læsegeneration

Streamingplatforme og nye læseapps vinder indpas på det danske marked. Nyeste skud på stammen er appen Fairytell, der i samarbejde med de største børnebogsforlag herhjemme målrettet henvender sig til børnefamilierne.

Læs mere

Saxo sætter ordet frit i ny skrivedyst

Saxo og Dansklærerforeningen samarbejder atter om et tiltag der skal styrke børn og unges læse og skrivelyst. ’Skrivedysten’ 2017 er i gang!

Læs mere

Hvermandag hver mandag

Hver dag modtager BogMarkedets abonnenter et nyhedsbrev med artikler og oversigter over relevante nyheder fra branchen. Men hver mandag kan man helt gratis modtage Hvermandag tekster, skrevet af forfattere direkte til platformen. BogMarkedet har fået historien bag nyhedsbrevet. Foto: Boris Boll-Johansen

Læs mere

Boost din bog – udnyt platformene

Når den gode fortælling bliver oversat til andre platforme og medier, oplever historien en renæssance. Selvom bogen har ligget i dvale i et årti, kan den sagtens få et comeback, og den kan også spejles i andet end bøger.

Læs mere

Christian Bach: ”Jeg lærer noget nyt hver dag.”

Carlsen fik i maj måned ny forlagschef, og BogMarkedet har i den anledning stillet Christian Bach et par spørgsmål om den nye stilling og om forventningerne til fremtiden, de nye arbejdsområder og de nye tiltag. Fotocredit: Thomas A

Læs mere