Mie Møller Nielsen


Apropos anmeldelser…

Der er i denne uge fokus på Gyldendals kampagne med læseranmeldelser på deres bøger i både Politiken og Berlingske. Kun de positive, vel at mærke. Men er det så underligt?

Læs mere

Legatmodtager Ann-Sophie Sletterhage

I denne uge sætter BogMarkedet fokus på de fire unge forlagsmedarbejdere, der modtog Danske Forlags Jubilæumslegat d. 6 april. Her er det Ann-Sophie fra Djøf Forlag, der fortæller om sit arbejde.

Læs mere

'5 skarpe' til forfatter Lotte Kirkeby Hansen

BogMarkedet mødte Lotte Kirkeby Hansen til seminar i februar, og bad hende svare på fem spørgsmål omkring forholdet mellem forfatter og forlag. Lotte Kirkeby Hansen er udkommet med 'Jubilæum' på Rosinante i 2016.

Læs mere

BogMarkedet holder påskeferie

Fra d.12 - 17 april holder BogMarkedet påskeferie.

Læs mere

Snak sammen, det betaler sig

Det er ingen hemmelighed, og det er heller ikke breaking news, men alligevel kan vi godt tåle at høre det en ekstra gang. For i en branche, hvor meget foregår over skrift, er det personlige møde og den personlige snak vigtig også at pleje.

Læs mere

Krimimessen Horsens: Messens udtryk står fast

Atter slår Krimimessen Horsens publikumsrekord med over 7.000 besøgende i weekenden den 1. – 2. april. Både de besøgende og standlejerne er enige om, at messen i Fængslet fortsat er noget helt unikt.

Læs mere

Olav Skaaning Andersen og Modtryk stifter forlaget Momenta

PRESSETEKST: Den tidligere BT-chef bliver direktør på det nystiftede forlag Momenta, der bl.a. skal udgive biografier og portrætter

Læs mere

Weekenden står i krimiens tegn

Årets første store messe står for døren, og jeg ser frem til en weekend med masser af bøger, kollegaer, foredrag og god stemning. Ses vi i FÆNGSLET?

Læs mere

Krimimessen i Horsens for 16. gang

I weekenden løber Krimimessen Horsens atter af stablen, og i år er der hentet inspiration fra Gotland Crime Festivalen, med fokus på flere paneldebatter og temadiskussioner.

Læs mere

Den hurtige bestseller

Når et navn i forvejen nyder et stort publikum, skal der ikke meget til, før alt med dette navn på sælger. Dette gælder også i bogbranchen, hvor et navn, der er oppe i tiden, hurtigt kan lave en bestseller. Men når forlaget blåstempler en udgivelse, hvilke værdier blåstempler de så i samme omgang?

Læs mere

Ny online læseklub

Læseklubber har eksisteret i mange år, både i de private hjem og på landets biblioteker. Seneste skud på læseklubbens platform er det digitale. Forlaget Lindhardt og Ringhof har netop søsat et nyt initiativ for at tilbyde både etablerede læseklubber og dedikerede læsere flere muligheder for at finde inspiration og andre læseheste online. Vi har i den anledning snakket med Gertrud Smith, markedschef på L&R, om de digitale muligheder.

Læs mere

Boost din bog – gode råd til forfattere

Til Freelance Seminar overværede jeg tre foredragsholdere, der fortalte om hver deres aspekt af deres forfatterskab. Med tilladelse fra arrangørerne, bringer vi her på BogMarkedet et uddrag af nogle af de råd og tips, som blev delt.

Læs mere

Det digitale sats  

Der har i den sidste tid været en del artikler og analyser af diverse forlags kvartals- og årsopgørelser, og for de flestes vedkommende er det faldet ud til den positive side. Årsagen: Øget digital omsætning. Er det vejen frem?

Læs mere

Reportage: Den usikre fremtid

Markedet ændrer sig hele tiden, og den digitale udvikling skaber udfordringer for ikke kun detailbranchen. I weekenden d. 24. - 26. februar afholdte FreelanceGruppen for journalister seminar i Middelfart, hvor det især var den pressede mediebranche, der stod på programmet.

Læs mere

40 år med varme bøger

Forlaget Hjulet har igennem 40 år udgivet bøger fra Afrika, Asien og Latinamerika til både børn og voksne. Forlægger Vagn Plenge fortæller her til BogMarkedet om sin tid som forlægger og de tanker, han har gjort sig om litteraturens funktion og betydning undervejs.

Læs mere

5 skarpe til Lise Vandborg, Litteratursiden.dk

I anledning af Blixen-prisens nye kategori 'Årets Bedste litteraturformidler' (#dufårmigtilatlæse), har vi stillet medstifter af prisen og formand for juryen Lise Vandborg fra Litteratursiden.dk fem spørgsmål omkring behovet for denne pris, danskernes læselyst og vigtigheden bag en god formidler.

Læs mere

Svenskerne er over os – og vi er over dem

Det er mindre end et år siden Storytel købte Mofibo og dermed styrkede deres platform for lyd - og e-bøger betragteligt i norden. Seneste køb fra Tellanders side er så People’s Press, Danmarks 4. største forlag.

Læs mere

Silkefyret: De smukke bøgers forlag

Forfatter, redaktør og oversætter Allan Lillelund Andersen frygter ikke den smalle, snævre titel. Tværtimod. Med oprettelsen af sit nye forlag Silkefyret udgiver han i år en række små smukke perler af bøger. To af titlerne er allerede indstillet til flere priser.

Læs mere

5 skarpe til Steffen Rayburn-Maarup

Steffen Rayburn-Maarup, Chairman ved Copenhagen Comics, svarer her på et par spørgsmål om tegneseriens kår i Danmark i forbindelse med weekendens Copenhagen Comic festival.

Læs mere

Tegneserien hyldes på Copenhagen Comics

d.25 februar bliver Claus Deleuran Prisen uddelt under Copenhagen Comics. Men hvordan ser det ud for det danske tegneseriemarkede, og hvad kan prisen gøre af forskel? Vi har talt med Henrik Rehr og Ingo Milton fra Danske Tegneserieskabere.

Læs mere

Magien er kommet til Storytel

Tyve år efter den første bog udkom, bliver Harry Potter nu tilgængelig som lydbog på streamingtjenesten Storytel. Hvilke muligheder giver dette, og hvad kan Storytel som platform gøre for at forny magien? Vi har stillet Content manager Søren Brinch et par spørgsmål.

Læs mere

Hyldest til redaktøren  

Litteraturen er god til at hylde et bredt aspekt af en bogs liv og handling. For nylig blev boghandlernes pris De Gyldne Laurbær uddelt, og inden længe står Politikens Litteraturpris for døren. Men hvad med redaktørens rolle? Vi har bedt Michael Larsen og Charlotte Weiss udtale sig om den australske ’Rosie’-pris.

Læs mere

En fælles platform

Vi arbejder løbende på at gøre BogMarkedet endnu mere aktuelt for alle i branchen. Men hvad kan du som forlægger, forfatter og boghandler benytte sitet til allerede nu?

Læs mere

Science Fiction Cirklen formidler smal litteratur til Danmark

Foreningen Science Fiction Cirklen holder fast ved nichegenren og kæmper fortsat for, at Danmarks læsere præsenteres for et bredt og alsidigt udvalg af genrens litteratur. Seneste oversætterprojekt byder på værker af H.G. Wells.

Læs mere

Tak for 2016

BogMarkedet går på juleferie og er tilbage igen d.2 januar

Læs mere