Mie Møller Bie


At antage selvudgivere

Politikens Forlag har i år udvidet deres forlag på utrolig mange områder. Den ene af dem er på antagelsesfronten af Sense-selvudgiveren Suzy Wengel og seneste skud på krimiselvudgiverstammen Troels Palshof med sin debutroman Sommerfugleklanen. Foto: Franne Voigt

Læs mere

Fra Kon-Tur til Egolibris

Kædechef Peter Reismer har opsagt sin stilling ved boghandlerkæden Kon-Tur efter en periode på to år. Nu er han klar til nye udfordringer som forlagschef for Egolibris, Skriveforlaget og Unite&Write.

Læs mere

Velgørenhed og værdipolitik

Foran dig ligger to bøger. Samme genre, samme pris, og de lyder lige spændende. Du vakler lidt mellem hvilken en, du skal vælge. Så opdager du, at du ved køb af den ene støtter et velgørende formål. Det bliver den, du vælger. Foto: iStock.

Læs mere

Et kært comeback

Det kom som lidt af en overraskelse for hele branchen, da Plusbog kort tid før sommerferien meddelte, at både medejer Andreas Dirksen og CMO Beate Christiansen forlod deres stillinger. Nu er Beate Christiansen tilbage i bogbranchen på Bogreolen.dk - for det er ved bøgerne, hun hører til!

Læs mere

Service med kunden i fokus

Service, imødekommenhed og hurtig ekspedition er ikke længere forbeholdt de fysiske boghandlere. Det voksende krav til online shopping har givet Saxo idéen til det nye samarbejde med leveringsfirmaet Burd, der grønt, hurtigt og professionelt vil bringe kundernes køb til deres dør.

Læs mere

Årets store bogfest er ovre - nu venter julesalget

For rigtigt mange forlag var det novembers BogForum, der stod som fyrtårnet for årets udgivelser. En glimrende markør og mållinje for årets udgivelser. Men det er vel i virkeligheden nu her i november og december, at det egentlig går løs?

Læs mere

Oversætterskolen: "Vi er nødt til at blive bevidste om oversættelsen."

Gladiators nyeste initiativ for litteraturen i Danmark er en oversætterskole, hvis formål vil blive at uddanne og skabe et miljø omkring oversættervirket på den danske bogscene. Men hvilke forudsætninger har et forlag for at starte en oversætterskole, og hvad er skolen et udtryk for?

Læs mere

Shekufe Tadayoni Heiberg: ”Stift dit eget, tag styringen, og kom ud over stepperne.”

Shekufe Heiberg går med sit forlag Uro ind i den danske forlagsbranche med en vision om at berige markedet med minoriteternes stemmer. Særligt er ønsket om at oversætte iranske kvindelige forfattere. Ellers betragter hun forlaget som en magisk portal, hvorigennem alt kan ske.

Læs mere

Anmelderne skal søge nye græsgange

I denne uges ’Efter bogen’ i Politiken diskuterer Carsten Andersen, om anmeldelserne af bestsellerne er overflødige, idet forfatternes eksisterende fanskare er fløjtende ligeglade og køber bøgerne alligevel – noget kunne tyde på det. Så hvorfor ikke bruge krudtet andetsteds?

Læs mere

Boghandlerforeningen vedr. undersøgelsen Børns Læsning 2017

Tænketanks undersøgelse af unges læsevaner har givet stof til eftertanke i bogbranchen, og i det seneste nyhedsbrev fra Boghandlerforeningen gør formand Bo Dybkær opmærksom på nogle af fokuspunkterne fra undersøgelsen.

Læs mere

Bo Østlund: "Humlebien KAN flyve."

Det var med hus og bil som indsats, at Bo Østlund sidste år udkom med samtalebogen 'Modne Mænd' på sit eget forlag Heatherhill. Produktion, markedsføring og ressourcer blev taget fra egen lomme til et projekt, der for selvudgiveren var enten knald eller fald. Nu er han i år aktuel med opfølgeren 'Modne Kvinder'.

Læs mere

Årets Orlaprisen favner bredt

Orlaprisen har førhen været en enkelt pris, tildelt en enkelt bog, men i år sætter prisen fokus på ikke mindre end fire kategorier plus en særlig børnevalgt pris. Og det er som altid børnene, der har været suverænt inde over alle de nominerede.

Læs mere

Turbine klar med krimibrag til november

Det var ikke kun en dygtig redaktør, Turbine blev beriget med, da de ansatte Hans Henrik Schwab, men også krimiforfatteren Michael Larsen, der til november udkommer med ’Dødens Kode’ -  fortsættelsen til bestselleren ’Mordet på Øen’. Foto: Maria Fonfara

Læs mere

Carsten Fenger-Grøndahl: ”Det gælder om at være der, hvor folk er.”

Det jyske forlag Aarhus Universitetsforlag går sammen med Jysk Fynske Medier om at sprede Danmarkshistorien ud til alle avisens brugere. Forlaget betragter sig som et knudepunkt i et større netværk af samarbejder, der efterhånden tæller en del.

Læs mere

Noget for de store, noget for de små

Efterårets mange messer stiller krav til forlagenes deltagelse og opbakning om kulturen rundt om i landet. Men hvad skal man vælge, og hvor skal kræfterne bruges?

Læs mere

Jørgen Balle Olesen: ”Coop har en fordel – hvis de er i stand til at aktivere den.”

Coop udvider deres forretning med en online boghandel. Selv kalder de Saxo for deres største konkurrent, men dette er kun naturligt, fortæller CEO ved Saxo, Jørgen Balle Olesen.

Læs mere

’Tjenerindens fortælling’ af Margaret Atwood

En stærk, smuk og gribende fortælling om et fremtidens USA, hvor familier er splittede, og den personlige frihed er begravet sammen med navnet på den person, man var engang.

Læs mere

De små forlags oversætterkamp

I sidste uge afholdt Dansk PEN sammen med Litteraturhuset ved Vandkunsten et debatmøde, arrangeret af vicepræsident Connie Bork om de små forlag og deres arbejde med at udgive oversat litteratur. Mødet bød på tre gode oplægsholdere, og debatten om forskydningen i forlagsbranchen blev også vendt. Foto: Connie Bork

Læs mere

De små kan også lege sammen

Lydbogsforlaget Bechs Forlag - Viatone overtager det andet lille forlag Møller, og forventningerne til fremtiden er store.

Læs mere

Louisiana Literature samler verden gennem litteraturen

Et nysgerrigt og velbelæst publikum og spændende nye og anderledes tiltag gjorde Louisiana Literature til en succes igen i år. Festivalleder Christian Lund ser tilbage på en weekend, der i den grad samlede folk fra hele verden om litteraturen. Foto: Klaus Holsting.

Læs mere

Straarup & Co har fået en raketstart

Mange års erfaring, over hundrede titler på CV’et og et stærkt samarbejde med både uddannelsesinstitutioner, biblioteker og læringscentre har sikret Per Straarup og det nystartede forlag Straarup & Co en god start på 2017. Foto: Claus Haagensen.

Læs mere

De store tidsskrifter kunne gøre mere

Information bragte i sidste weekend en artikel med en præsentation af de vigtigste små danske forlag. Det var måske også på tide. Foto: Mads Heinesen

Læs mere

Debutant Jonas Kleinschmidt: "Jeg har virkelig fået blod på tanden nu."

Jonas Kleinschmidt debuterede den 15. august med sin første roman ’Dig & Mig & Zlatan’. Inspireret af SKAM, fodbold og det at være teenager søger han at finde ind til en helt særlig følelse ved unge mennesker.

Læs mere

Books On Demand i eksplosiv vækst

Små oplag, fleksible løsninger og digitaliserede bagkataloger hos de største forlag. Flere selvudgivere, små forlag og så ekstra oplag. Alle disse faktorer spiller ind i den vækst, som serviceplatformen Books On Demand oplevede i 2016.

Læs mere

Lars Erik Strandberg – 60 år

I dag, den 24. august, fylder forlægger Lars Erik Strandberg 60 år, og vi har i den anledning stillet ham ’5 skarpe’.

Læs mere