Mads Alexander Hviid Poulsen


En krimi der både er humoristisk og dyster

‘Adèle Bedeau forsvinder’ bringer læseren til den franske grænseby Saint-Louis, hvor man følger den socialt kejtede Manfred Baumann og kommissær Georges Gorski.

Læs mere

En drøm, en rejse og en personlig udvikling – på cykel

Frank Jensen tog ud på en 10.000 kilometers cykeltur på den anden side af Jorden. Det ændrede hans liv, og nu har han skrevet bogen ‘Optur Down Under’.

Læs mere

Eventyrer og forfatter

Man kan roligt kalde Troels Kløvedal for en eventyrer. Han har været på utallige rejser rundt om i verden, og det har ført til adskillige bøger om Kløvedals oplevelser og bedrifter.

Læs mere

Katrine Øgaard Jensen får international anerkendelse

Katrine Øgaard Jensen har modtaget den anerkendte pris American Literary Translators Association’s National Translation Award for sin oversættelse af ‘3. årtusindes hjerte’.

Læs mere

Verdens mest succesfulde forfatter

I 2018 er James Patterson den forfatter i verden, der har tjent mest på sine bøger, og han har også været aktuel med adskillige udgivelser i løbet af året.

Læs mere

Fra jurist til succesfuld forfatter

John Grisham er en af verdens bedst sælgende forfattere. Han har skrevet adskillige succesfulde spændingsromaner, der ofte har et juridisk plot.

Læs mere

Verdens bedst betalte forfattere 2018

År 2018 er ved at være forbi, så nu kan man se, hvilke af verdens forfattere der er blevet betalt mest i løbet af året.

Læs mere

Et bidrag til den dystopiske trend

Sven-Åge Westphalens nye spændingsroman ‘Antropocæn’ er en dystopisk fortælling, der blander fiktion med virkelighed. Det er en roman om globale udfordringer i den moderne verden og om den politiske tilgang til disse.

Læs mere

Farlige medier – fra bøger til tabletter

Mobiltelefoner og tabletter stjæler opmærksomheden, og mange frygter, at det får forfærdelige konsekvenser for det sociale liv. Dog skal man huske på, at noget lignende er sket før.

Læs mere

Skotsk krimiforfatter skriver brutalt og humoristisk

Stuart MacBride er en skotsk krimiforfatter, der særligt er kendt for sin bogserie om kriminalkommissær Logan McRae.

Læs mere

Ny bog af George R. R. Martin på vej

Forfatteren bag bogserien ‘A Song of Ice and Fire’, som har inspireret HBO’s populære tv-serie ‘Game of Thrones’, er aktuel med en ny bog, der handler om Daenerys Targaryans forfædre.

Læs mere

To forfattere tildeles Dansk Forfatterforenings faglitterære pris 2018

De faglitterære forfattere i Dansk Forfatterforening uddeler årets faglitterære pris for 46. gang den 23. november. Prisen gives til forfattere, der formidler et kompliceret materiale for et bredt publikum.

Læs mere

Saxo har undersøgt danskernes læsevaner

For nylig udgav Saxo deres seneste undersøgelse af danskernes læsevaner, som er baseret på besvarelser fra 8.382 danske læsere.

Læs mere

Anne Frank og hendes berømte dagbog

Den verdensberømte bog ‘Anne Franks dagbog’ indeholder et unikt perspektiv på Anden Verdenskrig, og i løbet af de sidste 70 år har værket betaget millioner af mennesker verden over.

Læs mere

Ny roman af Harlan Coben er på vej

Den amerikanske forfatter Harlan Coben er kendt for sine spændingsromaner, der byder på historier med mord, mysterier og overraskende plot. Til foråret er han aktuel med en ny bog.

Læs mere

Ny roman af Stephen King

Man kan støde på historier af Stephen King mange steder, og som det seneste kan man købe Stephen Kings nye roman ‘Elevation’.

Læs mere

Ny film baseret på bog af Jussi Adler-Olsen

Filmen ‘Journal 64’, der er baseret på Jussi Adler-Olsens roman af samme navn, havde premiere den 4. oktober. Den blev godt modtaget af både publikum og anmeldere.

Læs mere

J.K. Rowling kan skrive om andet end Harry Potter

J.K. Rowling er bedst kendt for de populære fantasy-bøger om Harry Potter, men i de seneste år har hun fået udgivet adskillige andre værker.

Læs mere

Dan Brown skaber mysterier og spænding

Siden den succesfulde spændingsroman ‘Da Vinci Mysteriet’ har Dan Brown udgivet tre andre romaner, hvor man følger karakteren Robert Langdon. Der findes i alt fem værker i den populære bogserie.

Læs mere

Ken Follett er en af verdens mest elskede forfattere

Ken Follett har i flere årtier underholdt sine læsere med thrillere og historiske romaner. Hans seneste roman er ‘Den evige ild’ fra 2017, som er det tredje værk i den historiske bogserie om byen Kingsbridge.

Læs mere