Søren Staal Balslev


Der er brug for boghandlere, der viser bøgerne frem

Bogcaféer skyder op i de store byer i disse år, og vi besøger dem gerne. Bjørn Themsen fra Café Pyt i København fortæller om tankerne bag.

Læs mere

Sorte skyer i horisonten

Litteraturen i Danmark er til tider en besynderlig størrelse, som ikke altid får den opmærksomhed, den fortjener. Vi har fået en snak med kulturminister Mette Bock om litteraturens kår i Danmark anno 2019.

Læs mere

Først og fremmest er det kvalitet, det handler om

Legater er af afgørende betydning for mange forfattere i Danmark. Men hvem bestemmer, hvilke projekter der får penge? Hvilke fremgangsmåder er særligt anvendelige? Og hvordan står det overhovedet til med legatkulturen herhjemme?

Læs mere

Bedre odds

Rachel Röst har gjort det sit mål, at litteratur skal være en håndsrækning til socialt udsatte børn og unge. Her fortæller hun om sit arbejde i Læs for Livet.

Læs mere

Børnelitteraturen anno 2019

To af landets fremmeste kendere af børnelitteratur giver deres bud på, hvordan det ser ud på børnelitteraturfronten – både den danske og den internationale. Nutid og fremtid.

Læs mere

Intrigemageren

Løsninger følger behov. Forestillingen om forfatteren som et plaget væsen, der sidder i ensom stilhed og først kommer ud af sit kontor, når værket er færdigt og lækkert, stemmer ikke helt overens med sandheden. Malene Kirkegaard fra Plotværkstedet er dagens interviewoffer.

Læs mere