Cecilie Clemensen


De unge forfattere: Forfatterskolen for unge v. Anne-Marie Donslund

Der er ikke mange forfattere under 20 år, men der er mange, der går med en forfatterdrøm i maven. BogMarkedet sætter i en mini-serie fokus på de helt unge forfattere, og i denne reportage tager vi til reception for lanceringen af årets antologi fra Forfatterskolen for unge.

Læs mere

De unge forfattere: ”Men du bruger jo ingen bandeord?”

Der er ikke mange forfattere under 20 år, men hvordan er det at få sine bøger udgivet i så ung en alder? BogMarkedet sætter i en mini-serie fokus på de helt unge forfattere, og i denne artikel taler vi med Nina Lynggaard Jørgensen, der som 16-årig udgav en håndbog om vanskelige forældre.

Læs mere

De unge forfattere: "Et digtertalent"

Der er ikke mange forfattere under 20 år, men hvordan er det at få sine bøger udgivet i så ung en alder? BogMarkedet sætter i en mini-serie fokus på de helt unge forfattere og begynder med 16-årige Lea Pedersen, der debuterede sidste år.

Læs mere

Blik for bøgerne

DR2 leverede i søndags 12 timers nonstop litteratur-tv. Et Bogfestival-program spækket med forfatterinterviews, oplæsninger, prisuddelinger, musikalske indslag og litterære skatte.

Læs mere

Alle er i samme båd

Temaet for dette års digitale bogmesse i Frankfurt var All together now! Fra Brasilien til Taiwan til Nigeria til Frankfurt er hele bogbranchen i samme båd. Vi rapporterer fra varme lande.

Læs mere

Tryk play for litteratur

Göteborg Bogmesse i sidste weekend viste fornemt, hvordan litteraturarrangementer kan afholdes digitalt. Vi dykker ned i programmet og i de spørgsmål, der melder sig om afholdelse af fremtidige digitale bogmesser.

Læs mere

Digitale topmøder

Kulturmødet Mors er rykket online. En stemningsrapport fra de digitale jagtmarker, der uden tvivl bliver en større del af fremtiden for kulturliv og -formidling.

Læs mere

På skattejagt, del 2

Kvaliteten skal smitte af. Martin Graae Jørgensen fra Turbine fortæller, hvordan de udvalgte klassikere passer ind i et moderne forlags profil.

Læs mere

På skattejagt

Hvorfor bliver nogle litterære værker eviggyldige klassikere, mens andre bliver glemt? Forlaget Turbine har på kort tid skabt en serie af klassikere, de ikke vil lade glide ud af litteraturhistorien.

Læs mere

Litteraturens samlende stemme

Hvis litteraturen skal blive hørt, må der være nogen til at råbe op for den. Vi taler med Jette Sunesen, leder af Aarhus Litteraturcenter.

Læs mere

Vi skal nok klare den

Fanø Boghandel er i dag meget mere end en boghandel. Butikken med kaldenavnet Centrum er vigtig for både de lokale og for turisterne, der hver sommer flytter ind i sommerhusene. Vi taler med Mariann Haldan.

Læs mere

Alt er forandret - det er pointen (2. del)

Modtagelsen af nordisk litteratur i den engelsktalende verden overrasker fra tid til anden. Især glædeligt. Vi taler (igen) med oversætter Martin Aitken.

Læs mere

Alt er forandret - det er pointen

Når Leine, Helle og Knausgård udkommer i England og USA kan de blandt andet takke deres oversætter for, at den nordiske diskurs følger med. Oversætteren hedder Martin Aitken, og han er med på rejsen, når bøgerne tager ud over landegrænserne - nogle gange venter der nogle uventede ture.

Læs mere

100 år med Biblioteksloven

REPOST: Det uformelle netværk for bibliotekslovens fejring inviterer alle med til læsefest, når Biblioteksloven fylder 100 år den 5. marts. Anna Overlund Sørensen fra netværket fortæller om loven, og hvorfor loven skal markeres.

Læs mere

Eventyrenes nye klæder

”Vi vil forene det bedste fra begge verdener.” GivingTales henter legebarnet frem, når de med spilteknologien i bagagen udgiver eventyrbøger for at sikre fremtidens læsere. Interview med Gitte Schramm, partner i GivingTales.

Læs mere

Børn må gerne plage om bøger

Børn skal kunne genkende dem selv og deres hverdag i litteraturen. Det er blandt andet på den baggrund, Turbine Forlaget sender en lang række af forkellige børne- og ungdomsbøger på gaden hvert år.

Læs mere

En kort fortælling om at lytte til litteratur

Vi hørte litteraturen, før vi læste den. Alligevel har bogen forrang over lydbogen, og lydbogen er trods uomtvistelig succes i forsvarsposition, virker det som. Ny rapport fra National Literacy Trust giver den ammunition.

Læs mere

På eventyr blandt bogreolerne

Børnebogsbutikker er en helt special størrelse, der holder sammen på tværs af landegrænser, og som hver dag inspirerer læseglade børn og deres forældre. Interview med Rikke Sabrina Jensen fra Børnenes Boghandel i København.

Læs mere

Strider det mod etikken?

Norsk faglitterær forfatter- og oversætterforening (NFFO) udgiver i dag en tjekliste med etiske retningslinjer til brug for forfattere og forlag, der skriver og udgiver sagprosa.

Læs mere

Pendulet svinger en anden vej

Boghallen på Rådhuspladsen i København har eksisteret i mere end 100 år, men bliver aldrig trætte af at udfordre sig selv og læserne. Interview med Dan Gildin Kragelund, bogladechef.

Læs mere

De nominerede til Nordisk Råds Litteraturpris 2020

I dag er det blevet offentliggjort, hvilke værker der er indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris. Yahya Hassan og Hanne Højgaard Viemose er nominerede fra Danmark.

Læs mere

Bibliotekerne vinder i USA

Amerikanerne gik oftere på biblioteket end i biografen sidste år. Nye tal viser, at bibliotekerne leverer det fortrukne kulturudbud i USA.

Læs mere

Fremtidens læser

Læser de unge, og læser de nok? Mini tema på BogMarkedet i foråret.

Læs mere

På landevejen

Det er ikke tit, vi har hørt fra bogsælgeren. Fra sælgeren med stort S. Hende der er rundt hos alle landets boghandlere for at præsentere de kommende bogtitler og være et bindeled mellem forlag og boghandlere.

Læs mere

Svensk rapport over bogsalget i 2019

Tal for 2019 i Sverige viser en generel øgning i bogsalget, hvor digitale abonnementstjenester står for den afgørende udvikling.

Læs mere