Cecilie Clemensen


Mellem fortid og fremtid

Hald Hovedgaard er en vigtig institution i den danske litteraturhistorie, som ikke gør særlig megen væsen af sig, selvom der er nok at prale af. Peter Q. Rannes, leder af Dansk Forfatter- og Oversættercenter, viser rundt på den tidligere herregård uden for Viborg.

Læs mere

Den gode læseoplevelse

Sådan inspirerer bibliotekarer og kulturformidlere til den gode læseoplevelse. Vi rapporter fra en debat.

Læs mere

Tænd et lys og læs en bog – sammen

Højtlæsning og fællesskab er omdrejningspunktet for Nordisk Litteraturuge 11.-17. november. Her bliver den samme nordiske bog læst op samtidigt i hele Norden.

Læs mere

Ud til bogfolket

Det skulle have været en æbleplantage, men blev i stedet et forlag med bogcafé og ciderbar i Jægergårdsgade i Aarhus. Forlaget FILO tager et opgør med de konventionelle tanker om, hvordan forlag og bogsalg skal være.

Læs mere

Kan den litterære samtale holde til det?

Byens Forlag vil gøre op med de faste former og slippe ud af vanetænkningen. Byens har i forvejen to bogcaféer, og nu har de åbnet en tredje. Caféerne er kun ét skridt på vejen.

Læs mere

De grønne biblioteker

I Aarhus arbejder bibliotekerne med afsæt i FN’s 17 verdensmål for en bæredygtig fremtid. Vi taler med Marie Østergård, chef for bibliotekerne i Aarhus Kommune. 

Læs mere

Den kvalificerede samtale om tekster

Forlaget Gladiator har i forlængelse af deres forlagsvirksomhed en forfatterskole, Gladiatorskolen. Nu har de oprettet en redaktøruddannelse, der skal uddanne eleverne i forlagsarbejde, men først og fremmest i at redigere skønlitteratur.

Læs mere

Nordiske forfattere mødes i Helsingør

Klima, kvinder og ægteskab. Det er tre temaer, der præger NORD Nordisk Litteraturfestival, når den for fjerde gang finder sted fra den 13.-14. september på Kulturværftet i Helsingør.

Læs mere

Litteraturfestivalen og lokalsamfundet

Odsherred kommune har en litteraturfestival for ALLE børn. Her er der en bevidsthed om, at man er en del af Udkantsdanmark, hvor børn normalt har længere til kulturelle oplevelser. Vi taler med festivalleder Anne-Marie Donslund.

Læs mere

Udadvendte biblioteker

Den nye rapport fra Slots- og Kulturstyrelsen om bibliotekernes aktiviteter vidner om stor diversitet i litteratur- og kulturformidlingen på landets 97 folkebiblioteker. Her er et dyk ned i tallene.

Læs mere

Bogforum offentliggør præcise oplysninger

Årets Bogforum finder sted midt i november, og der er igen linet et mangfoldigt program op til de tusindvis af besøgende gæster på festivalens tre dage.

Læs mere

Danmarks første bogcafé-kæde

Det utraditionelle forlag, Byens Forlag, åbner sin tredje bogcafé i slutningen af august. Den nye café åbner i Aarhus, og slutter sig til rækken af caféer i København og Vejle.

Læs mere

Den læsekulturelle læringskurve

Digitale medier kan ændre vores læsekultur. Lasse Juhl Nielsen fra Bookmate fortæller om, hvordan læsning på smartphone bliver en social begivenhed.

Læs mere

Louisiana Literature offentliggør jubilæumsprogram

Igen i år kan man møde en lang række af danske og udenlandske forfattere, når Louisiana Literature for tiende gang finder sted i slutningen af august.

Læs mere