Cecilie Clemensen


Digitale topmøder

Kulturmødet Mors er rykket online. En stemningsrapport fra de digitale jagtmarker, der uden tvivl bliver en større del af fremtiden for kulturliv og -formidling.

Læs mere

På skattejagt, del 2

Kvaliteten skal smitte af. Martin Graae Jørgensen fra Turbine fortæller, hvordan de udvalgte klassikere passer ind i et moderne forlags profil.

Læs mere

På skattejagt

Hvorfor bliver nogle litterære værker eviggyldige klassikere, mens andre bliver glemt? Forlaget Turbine har på kort tid skabt en serie af klassikere, de ikke vil lade glide ud af litteraturhistorien.

Læs mere

Litteraturens samlende stemme

Hvis litteraturen skal blive hørt, må der være nogen til at råbe op for den. Vi taler med Jette Sunesen, leder af Aarhus Litteraturcenter.

Læs mere

Vi skal nok klare den

Fanø Boghandel er i dag meget mere end en boghandel. Butikken med kaldenavnet Centrum er vigtig for både de lokale og for turisterne, der hver sommer flytter ind i sommerhusene. Vi taler med Mariann Haldan.

Læs mere

Alt er forandret - det er pointen (2. del)

Modtagelsen af nordisk litteratur i den engelsktalende verden overrasker fra tid til anden. Især glædeligt. Vi taler (igen) med oversætter Martin Aitken.

Læs mere

Alt er forandret - det er pointen

Når Leine, Helle og Knausgård udkommer i England og USA kan de blandt andet takke deres oversætter for, at den nordiske diskurs følger med. Oversætteren hedder Martin Aitken, og han er med på rejsen, når bøgerne tager ud over landegrænserne - nogle gange venter der nogle uventede ture.

Læs mere

100 år med Biblioteksloven

REPOST: Det uformelle netværk for bibliotekslovens fejring inviterer alle med til læsefest, når Biblioteksloven fylder 100 år den 5. marts. Anna Overlund Sørensen fra netværket fortæller om loven, og hvorfor loven skal markeres.

Læs mere

Eventyrenes nye klæder

”Vi vil forene det bedste fra begge verdener.” GivingTales henter legebarnet frem, når de med spilteknologien i bagagen udgiver eventyrbøger for at sikre fremtidens læsere. Interview med Gitte Schramm, partner i GivingTales.

Læs mere

Børn må gerne plage om bøger

Børn skal kunne genkende dem selv og deres hverdag i litteraturen. Det er blandt andet på den baggrund, Turbine Forlaget sender en lang række af forkellige børne- og ungdomsbøger på gaden hvert år.

Læs mere

En kort fortælling om at lytte til litteratur

Vi hørte litteraturen, før vi læste den. Alligevel har bogen forrang over lydbogen, og lydbogen er trods uomtvistelig succes i forsvarsposition, virker det som. Ny rapport fra National Literacy Trust giver den ammunition.

Læs mere

På eventyr blandt bogreolerne

Børnebogsbutikker er en helt special størrelse, der holder sammen på tværs af landegrænser, og som hver dag inspirerer læseglade børn og deres forældre. Interview med Rikke Sabrina Jensen fra Børnenes Boghandel i København.

Læs mere

Strider det mod etikken?

Norsk faglitterær forfatter- og oversætterforening (NFFO) udgiver i dag en tjekliste med etiske retningslinjer til brug for forfattere og forlag, der skriver og udgiver sagprosa.

Læs mere

Pendulet svinger en anden vej

Boghallen på Rådhuspladsen i København har eksisteret i mere end 100 år, men bliver aldrig trætte af at udfordre sig selv og læserne. Interview med Dan Gildin Kragelund, bogladechef.

Læs mere

De nominerede til Nordisk Råds Litteraturpris 2020

I dag er det blevet offentliggjort, hvilke værker der er indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris. Yahya Hassan og Hanne Højgaard Viemose er nominerede fra Danmark.

Læs mere

Bibliotekerne vinder i USA

Amerikanerne gik oftere på biblioteket end i biografen sidste år. Nye tal viser, at bibliotekerne leverer det fortrukne kulturudbud i USA.

Læs mere

Fremtidens læser

Læser de unge, og læser de nok? Mini tema på BogMarkedet i foråret.

Læs mere

På landevejen

Det er ikke tit, vi har hørt fra bogsælgeren. Fra sælgeren med stort S. Hende der er rundt hos alle landets boghandlere for at præsentere de kommende bogtitler og være et bindeled mellem forlag og boghandlere.

Læs mere

Svensk rapport over bogsalget i 2019

Tal for 2019 i Sverige viser en generel øgning i bogsalget, hvor digitale abonnementstjenester står for den afgørende udvikling.

Læs mere

L&R søger forfattere

I sidste uge meldte Lindhardt og Ringhof ud med deres årsregnskab for 2019, og i den forbindelse beskrev de også en målsætning om 24.000 digitale udgivelser i 2020. Nu følger opskriften på, hvordan målet skal nås.

Læs mere

Digitale bøger til børn skal stimulere læselysten

En ny app med interaktive fortællinger for børn, 'Hygge-Historier: Læs med børn', skal komme den dalende læselyst hos børn i forkøbet. Lisa Gram Forsberg står bag projektet og fortæller her om en anderledes måde at udgive børnebøger på.

Læs mere

I klemme ved forlagsskifte?

I kølvandet på indlemmelsen af Rosinante i Gyldendal sidste år har Dansk Forfatterforening og Danske skønlitterære Forfattere taget initiativ til at afklare forfatternes rettigheder ved et forlagsskifte.

Læs mere

Digitale satsninger og langtidsinvesteringer

De to store forlagshuse, Gyldendal og Lindhardt og Ringhof, har netop offentliggjort deres årsregnskaber for 2019.

Læs mere

Krimimessen har løsladt deres program

Med en måneds tid til årets helt store begivenhed for krimifans har Krimimessen i Horsens i dag offentliggjort deres program.

Læs mere

Bogbranchen mødes i juni

Branchetræf inviterer alle bogfolk til debat om fremtidens bogbranche. Mens udgangspunktet som vanlig er 'Hvordan kan vi sammen sælge flere bøger?” så peger programmet i år i retning af to store udfordringer.

Læs mere