Kasper Laursen


Den gode konkurrence

Kampen om læsernes gunst kan af og til komme helt tæt på. På Gothersgade i provinsbyen Fredericia er der to store boghandlere med kun 50 meters afstand, Bog & idé og Billunds Boghandel. Hvordan kan de overleve?

Læs mere

Et åbent sind

Boganmeldelser er populære, både i aviser og på blogs. Nogle er bedre end andre. Hvad skal en god boganmelder egentlig kunne? Lars Handesten giver sit bud.

Læs mere

Børn fanger fortællingen

Med projekt ʻFang Fortællingenʻ ønsker ti af landets børnebiblioteker, at børn skal mærke fortællingerne på egen krop. Det går ikke stille for sig. Vi besøger Kolding Bibliotek.

Læs mere

Noahs ark er blevet et skib

Næste år udkommer Bibelen i en mere mundret nyoversættelse. Oversættelseskoordinator og generalsekretær for Bibelselskabet Birgitte Stoklund Larsen fortæller om det enorme arbejde bag kulissen.

Læs mere

eReolens priser uddelt

Priserne Brugernes Favoritindlæsning samt Formidlingsprisen 2019 uddelt til eReolens efterårskonference på Middelfart Kultur & Bibliotek.

Læs mere

Hvad skal vi med bogbussen?

Hvis brugerne ikke kan komme til biblioteket, må bogbussen komme til brugerne. Men er der et reelt behov for dette mobile bibliotek i vores digitale tidsalder?

Læs mere

Silas-prisen anno 2019

Endnu en kendt børnebogsforfatter kan nu bryste sig med Silas-prisen, idet Det Danske Akademi netop har offentliggjort Jesper Wung-Sung som kommende prismodtager.

Læs mere

Vinderne af Orlaprisen 2019

Vanen tro skulle den årlige Orlapris uddeles i fire kategorier, og børnene var selv med til at bestemme vinderne.

Læs mere