Bjarke Larsen


Otte litterater for det 3-årige

Statens Kunstfond har uddelt treårige legater til i alt 20 skabende kunstnere, og bogverdenen er godt repræsenteret, idet syv af de 20 legater går til skrivende kunstnere. Desuden modtager oversætteren Jan Hansen også et treårigt legat.
De syv er: Thomas Krogsbøl, Kristian Bang Foss, Birgithe Kosovic, Adda Djørup Poulsen, Dorthe Nors, Morten Brask og Jan Thielke.
Det treårige...

Læs mere

Svenske boghandlere har ondt i økonomien

16 pct. af de svenske boghandlere udnytter deres kassekredit maksimalt, og mange har en så anstrengt økonomi, at de nærmer sig konkurs. Det skriver Svensk Bokhandel.
De økonomiske problemer skyldes bl.a., at forlagene har indskrænket kredittiden, mener svenske boghandlere.  Krisen i 2008 er også gået hårdt ud over boghandlerne, og »siden har vi arbejdet døgnet rundt med økonomien«, som...

Læs mere

E-bogssalg eksploderer i Storbritannien

Det store amerikanske forlag Random House har nu solgt over 2 mio. e-bøger alene i Storbritannien, og salget af e-bøger udgør nu 8 pct. af forlagets salg, målt på solgte enheder. Random House har nu 6.000 titler som e-bøger, og målsætningen er, at om to år skal alle forlagets titler være digitaliseret.
Hacette fire-doblede sit salg af e-bøger i første kvartal af 2011 i sammenlignet med...

Læs mere

Royalty-strid gør litterær agent til forlægger

Den britiske forlagsverden er i oprør, efter at den litterære agent Sonia Land fra firmaet Sheil Land har besluttet at blive forlægger og selv udgive den britiske forfatter Cahterine Cooksons backliste som e-bøger. Det sker i protest mod, at forlagene kun tilbyder 25 pct. af netto-overskuddet for at udgive et værk som e-bog, hvor forfatterne og de litterære agenter mener, at 50 pct. er en...

Læs mere

Essay om bogens fremtid

’Fra digitalisering til nye omgangsformer’. Sådan lyder titlen på et essay om, hvad der kommer til at ske med bogen og bogbranchen frem til år 2020. Essayet er skrevet af svenske Mattias Boström, der siden midten af 1990erne har arbejdet i bogbranchen, ikke mindst på Piratförlaget. Han er aktiv blogger om bogens fremtid og forfatter til bl.a. debatbøger om samme emne.
Essayet optræder i...

Læs mere

Norge på vej mod faste priser

Norge er efter alt at dømme på vej til at få en lov om faste bogpriser. I øjeblikket er området reguleret af en brancheaftale, men kulturminister Anniken Huitfeldt fra Arbejderpartiet skal nu fremlægge en egentlig boglov. Det har ført til livlig debat i Norge, og der tegner sig et flertal for en lov, der fastlægger faste priser for bøger, uanset i hvilken form de udkommer. Initiativet hilses...

Læs mere

Nu er der tal på det globale bogmarked

600 milliarder kr. Mindst. Så stort er det globale marked for bøger målt på omsætningen i detailleddet. Det er resultatet af det første forsøg, der nogensinde er gjort på at lave en samlet oversigt over bogbranchens størrelse på verdensplan.
Undersøgelsen er gennemført af Rüdiger Wischenbart, der arbejder som konsulent i forlagsbranchen, på initiativ af IPA, den internationale...

Læs mere

Blev førstedame efter 1½ års elevtid

Den 23-årige boghandlerelev Rie Boel Jacobsen er blevet udnævnt til
Årets Unge Boghandler 2011.
Der var indstillet fem kandidater, og i indstillingen fra Ries butikschef, Karina Buus Andersen, hed det bl.a.: »Rie interesserer sig for alle aspekter inden for boghandlerfaget. Hun tilstræber hele tiden at lære mere og forbedre sig, så hun kan give kunden den bedste service. Det er en...

Læs mere

London Book Fair

Både optimisme og dommedagsvarsler E-bøger, forfatterhonorarer og frygten for såvel piratkopiering som fremtiden for de fysiske boghandler var i centrum på London Book Fair.

Læs mere

Faste bogpriser tilbage i Schweiz

Fra det kommende årsskifte vender de faste bogpriser tilbage i den tysktalende del af Schweiz. 

Læs mere

5Skarpe

Til Klaus Rothstein, litteraturanmelder m.m.m. på DR og Weekendavisen, der foreslår at man gennemfører en ’levevilkårsanalyse’ for danske forfattere.  

Læs mere

Harry Potter skal trække e-bogs salg

Harry Potter skal få salget af e-bøger og e-bogslæsere til at eksplodere. Det er forventningen i Storbritannien, hvor en talskvinde for J.K. Rowling bekræfter, at forfatteren forhandler om at slippe alle syv Harry Potter-bøger løs i den digitale verden. 

Læs mere

Øget støtte til litteratur i England

Selv om den engelske regering er i gang med at finde massive besparelser på de offentlige budgetter, vil støtten til litteraturen stige med 9,9 pct. over de næste tre år. Det fremgår af en liste over hvem, der vil modtage støtte fra det britiske kunstråd (Art Council England, ACE), i perioden 2012-15.  

Læs mere

Markedsføring: Bøger eller badebolde

Bøger skal markedsføres som en langt mere eksklusiv vare, mener designeren og tøjmanden Mads Nørgaard. Han gav bogbranchen en opsang, da Dansk Forfatterforening havde indkaldt til skønlitterært topmøde .

Læs mere

Bøger skal sælge strøm

Danmarks næststørste energiselskab vil bruge gode bøger og andre kulturtilbud som løftestang til at få nye kunder .

Læs mere

Leder: BogMarkedet: en ny epoke

Af Bjarke LarsenMed virkning fra 1. januar har jeg overtaget ejerskabet af BogMarkedet, og jeg glæder mig utroligt meget til at komme i gang med at videreudvikle bogbranchens fælles blad.Bøger har altid spillet en stor rolle i mit liv. Som ung slugte jeg i lange perioder bøgerne fra det lokale bibliotek i et omfang af en om dagen. Også som voksen har denne glubende...

Læs mere