Martin Poul Pedersen


Nyt samarbejde: Bogkæde sælger designermøbler til børn

Samarbejdet med producenten vil ikke gå ud over bogsalget, tværtimod, lyder det fra direktøren, der understreger, at alle produkter på boghylderne skal have klar relation til kerneproduktet.

Læs mere

Digital bog-iværksætter kæmper om fremtids-priser

De nominerede til Booksellers ”Future Book Award” blev offentliggjort torsdag på Frankfurt Book Fair. Danske Bookbites blev nævnt i to prestigefulde kategorier.

Læs mere

Efter 25 års rivende digitalisering: Direktør fejrer jubilæum med pension

Mogens Brabrand Jensen holder i dag sin afskedsreception efter 25 år i spidsen for DBC, hvor han har spillet en afgørende rolle i digitaliseringen af bibliotekerne

Læs mere

Iværksætter nedtoner konflikt og skruer op for udrulning

Bookbites er på vej ud til 38.000 skolebørn i Aarhus og afslører store internationale ambitioner. Samtidig undersøger brancheforening mulig konkurrenceforvridning fra eReolen.

Læs mere

Konceptfri boghandlerkæde stormer frem

Den landsdækkende bog- og papirhandlerkæde Kon-Tur har fået 18 nye medlemmer på to år. Kæden er baseret på total frihed til medlemmerne, og er derfor relativt ukendt i den brede befolkning, men nu skal kendskabsgraden øges.

Læs mere

Offensivt trykkeri vokser på små oplag

Vækstvirksomhed jagter store forlag med koncept, der vil gøre op med udsolgt i boghandlen. Målet er dominans i markedet – i hvert fald på gennemsnitlige oplag.

Læs mere

Ros til Riis for ”Helt ude i hampen”-håndtering

Gyldendal befinder sig sammen med forfatter Karina Pedersen lige nu i en faktatjek-”shitstorm” af dimensioner efter sidstnævntes bog er blevet spændt for en i stigende grad litteratur-hungrende politisk vogn. Dansk Forfatterforening glæder sig over forlagets reaktion, for den seneste sag er næppe den sidste.

Læs mere

Fremtidens forlag agerer i væv af interesser

Aarhus Universitetsforlag er på vej med 100 små historiebøger finansieret i unikt samarbejde mellem forlaget og fonde, myndigheder og museer. Netværk er vejen frem, mener direktøren.

Læs mere

Gyldendal: Markedet vokser ikke af sig selv

Opkøb er også i fremtiden en fasttømret del af strategien i Gyldendal, der netop har opslugt Nyt Nordisk, hvor alle undtaget redaktøren nu er fritstillet.

Læs mere

Forsinkelser og moms giver underskud i Gyldendal

Gyldendal humpede ud af første halvår 2016 med massivt millionunderskud. En stor del skyldes dog forventede investeringer, og forlaget fastholder således sine – lave – forventninger til året.

Læs mere

Forsigtig optimisme hos boghandlerne

Selv om, vi næppe ”har set den sidste konkurs”, ser boghandlerne gode grunde til optimisme. Det gælder også traditionelle bøger, selv om væksten ifølge ny PwC-prognose primært er digital.

Læs mere

Bogforum bejler forsigtigt til børn og mikroforlag


Med 25 år på bagen er bogforum en institution i den danske litteraturverden, og derfor kræver det finesse, at ændre på tingene. Alligevel har chefen store planer, der skal trække nye boglæsere i Bellacenter og imødekomme presset fra små spillere i bogbranchen.

 

Læs mere

Orker og trolde på flere platforme i Esbjerg

Der er lagt op til både seriøst, klassisk og flermedielt nørderi, når Esbjerg Fantasy Festival i næste måned afvikles for anden gang. Også i år med internationalt forfatter-trækplaster i programmet.

Læs mere

Ny fest for Nordens forskelle og ligheder

Helsingørs Kulturværft melder sig nu på festival-banen med nORD. To dages fejring af den nordiske litteratur, der skal inspirere både børn og voksne.

Læs mere

Ordfest efter sauna-princippet

Louisiana Litterature skal være litteraturfejring i samme verdensklasse – og efter samme princip – som kunsten på museet, lyder det fra festivalleder Christian Lund, der ønsker øget fokus på oversat litteratur i den danske bogverden.

Læs mere

Jobskift til fremtidens studiebøger

Camilla Vangsgaard har skiftet karrieren hos giganten Wiley ud med jobbet som spydspids mod en tøvende forlagsbranche i startup-virksomheden Lix.

Læs mere

Lix tror primært på udlandet

Selv om prismodellen er langt fra streaming, møder ”Studiebøgernes Spotify” stadig modstand hos danske forlag. Der er danske forhandlinger i gang, men den store vækst skal hentes i udlandet.

Læs mere

Læserjagt på Roskildefestival

Unge festivalgængere elsker ord. Men de lader sig ikke indfange af klassiske litteraturarrangementer, lyder det fra Forfatterskabet, der for 6. gang er trukket i gummistøvler og festivalarmbånd.

Læs mere

Net-boghandler udfordrer Amazon på hjemmebane

Overskud på bundlinjen luner, men det er ikke målet, lyder det fra Plusbog.dk, der i stedet investerer i international vækst. Næste land i sigtekornet er Irland.

Læs mere

Fremtidens læser går i plus-buffetten

Konkurrencen spidser til i den netbaserede boghandlerverden, hvor Plusbog.dk endelig laver overskud. Kampen står på gennemsigtige tjenester og evnen til at krydse mellem formater, lyder det fra konkurrenten.

Læs mere

Derfor fravalgte vi CC

Den ambitiøse krimifestival i København sidste weekend led under manglende tilstedeværelse af større aktører som Gyldendal og Modtryk. Det handler om ressourcer, men også om loyalitet.

Læs mere

Forlagenes respons på weekendens messe

Svigtende besøgstal og få store forlag gjorde Copenhagen Crime til en underskudsforretning for både arrangør og udstillere. Alligevel bakker flere fortsat op.

Læs mere

Medudgiverforlag hæver barren

Iværksættere i medudgiver-branchen indfører i stigende grad klassiske forlagsværdier, der lægger afstand til klangen af lavkvalitet. Men der er stor forskel på forlagene.

Læs mere

Litteraturens fremtid hænger i lydsporet

Årets Blixenprisfest slog lydbøger fast som en relevant og selvstændig del af litteraturen, og samtidigt truer formatet nu med at overhale e-bøgerne som fremtidens bog-platform.

Læs mere