Gyldendal lancerede flere populære digitale streamingtiltag, da COVID-19 lukkede landet ned. Efter en god sommerferie går det mest populære program i luften igen på søndag.

Det mest sete program i Gyldendals række af litteraturprogrammer, blev serien Forfattermorgener, hvor vært Mikkel Fønsskov – tidligere Aftenshowet – interviewede en lang række forfattere, politikere og kulturfolk såsom Ghita Nørby, Margrethe Vestager, Henning Jensen, Kim Leine og Peter Øvig.

”Vi er glade for, at så mange har taget godt imod Forfattermorgen, der blev virkeliggjort i al hast, da coronaen pludselig isolerede os alle hjemme. Men succesen er større end os. Den er en sejr for læselysten og bogen som et medie, vi samles om.

Derfor fortsætter vi naturligvis, så samtaler om bøger kommer til at fylde endnu mere i vores hverdag,” siger Mikkel Fønsskov i en pressemeddelelse.

 Anden sæson af Forfattermorgen begynder søndag den 6. september klokken 10. Stedet er stream.gyldendal.dk.

Her diskuterer Niviaq Korneliussen, forfatter til romanen ‘Blomsterdalen’, og Iben Mondrup, der står bag romanen ‘Tabita’, den selvmordskultur, der er opstået i Grønland de seneste 50 år.

I udsendelsens anden halvdel diskuterer Christian Jungersen og Simon Pasternak i udsendelsens de 10 værker fra Gyldendal, der har betydet mest for danskerne de sidste 100 år.

Foto: Martin Hansen, Gyldendal Medie.