Forlaget Leitura, der holder til i Sorø, udvider forlag og bogcafé med boghandel

I oktober 2022 flyttede Leitura ind i Holbergstuen på Storgade i Sorø med forlag og bogcafé. Leitura, der betyder ‘at læse’ på portugisisk, er stiftet af den 28-årige brasilianskfødte Laura Helena Pimentel da Silva, som ikke har set sig tilbage, siden Leitura åbnede.

Med en donation på 100.000 kroner af Trelleborgfonden i ryggen, har Leitura en læse- og skriveklub for udsatte børn og unge, mens Leitura ved hjælp af en donation på 200.000 kroner af Øernes Kunstfond, arrangerer Kulturmøder i Holbergstuen, hvor man blandt andet kan komme til foredrag minimum en gang om måneden samt deltage i arrangementet Skrivetips og skrivning i Holbergstuen hver tirsdag.

Forlagsdelen i Leitura udgav 16 titler i 2022 og planlægger op til 30 udgivelser i 2023. Men Leitura kan ikke få bøger nok.

– Leitura er stiftet med ønsket om at skabe en socialøkonomisk virksomhed, der samler mennesker gennem litteraturen. Vi er så heldige, at mange læseglade mennesker finder vej til Leitura. Flere af disse spørger løbende, om man kan få andre bøger end Forlaget Leituras. Det kunne man ikke før, men det kan man nu, da Leitura har valgt at udvide vores eget sortiment med bøger fra andre forlag. Det glæder mig, at Leitura nu også kan kalde for os en uafhængig boghandel, siger ejeren af Leitura, der videre fortæller til Bogmarkedet, at samfundsrelevant litteratur, ligesom Leitura gerne selv udgiver, bliver kendetegnet ved sortimentet.

Laura Helena Pimentel da Silva, som fortæller, at man fra dags dato kan bestille hvilken som helst bog hjem hos Leitura – forlag og bogcafé, hvis ikke den allerede står på hylderne.

Leitura, der støtter socialt arbejde og andre gode initiativer, såsom senest nogle klubtrøjer til et juniorhold i LBI, fungerer som almindelig café i åbningstiderne og huser alt fra strikkeklubber til mødregrupper.