Titel: Frihed og ære Forfatter: Pernille Juhl Forlag: Juhls forlag Udgivet: 2016 Sider: 364 Bedømmelse: 5/5 Anmelder: Pipaluk Dette er et anmelder eksemplar givet til mig af forfatteren. Handling: Christian Fries er sønderjyde og en del af den danske hær. Da anden verdens krig pludselig bliver en del af hans hverdag fordi Danmark besættes går han […]

Titel: Frihed og ære

Forfatter: Pernille Juhl

Forlag: Juhls forlag

Udgivet: 2016

Sider: 364

Bedømmelse: 5/5

Anmelder: Pipaluk

Dette er et anmelder eksemplar givet til mig af forfatteren.

Handling:

Christian Fries er sønderjyde og en del af den danske hær. Da anden verdens krig pludselig bliver en del af hans hverdag fordi Danmark besættes går han aktivt ind i modstandbevægelsen. Her følger vi hans vej gennem krigen. 

Min mening:

Jeg er lige blevet færdig med denne bog og er helt grædefærdig. Jeg levede mig så meget ind i bogen, at jeg følte al den smerte der er omkring Christian Fries og anden verdenskrig. Den smerte og afmagten overfor besættelsen kom helt ud på den anden side af bogen. Jeg græd, smilte og lo mig gennem denne bog. Jeg følge sejr, sorg, kærlig med mere sammen med personerne i bogen, som jeg følte jeg havde kendt altid. De er så godt beskrevet, at de ligeså godt kunne have været mine venner igennem mange år.

Jeg blev grebet om hjertet af denne bog og menneskernes skæbne. Det er en historie, som er så vigtig at fortælle også selvom den er så sørgelig at det gør helt ondt. Jeg fatter slet ikke hvordan Pernille kan skrive så levende, medrivende og følelsesladet uden at hun selv har været der.

Det virker til at hun virkelig har sat sig ind i hvordan man levede den gang, oplevede, følte med mere. Det er endnu en genial bog fra hendes hånd og jeg kan slet ikke anbefale denne bog nok. Det er en virkelig stærk bog fra en sindssygt dygtig forfatter.

Jeg havde ikke lyst til at denne bog skulle ende. Den rev mig med sig ind i et univers jeg ikke kender fra andet end hendes bøger. Flere gange sad jeg og tænkte at en scene kom fra en anden bog (altså en af hendes egne), men at man nu bare så det fra en anden vinkel. Det var faktisk en skov detalje. Det er ikke sikkert at det var meningen, men jeg synes det var sjovt at forestille mig at det han oplevede også skete for Familien Andersen, at han så det.

Det er den mest rørende bog jeg har læst længe.

Jeg glæder mig så meget til en ny bog fra denne forfatters hånd og jeg vil ikke tøve et sekund med at læse den