Bech’s Books har i dag haft besøg af gæstebloggeren, Maria Wendt, som har læst og anmeldt Margrete I af Anne Lise Marstrand-Jørgensen. Maria skriver blogindlæg på Outsideren, hvor hendes indlæg kan findes på: Mit liv med angst. Derudover kan Maria følges på Instagram: maria.blogger.wendt. Maria har flere gange tidligere været gæsteblogger på Bech’s Books. Nederst i indlægget… Læs mere Gæsteblogger om Margrete I

Bech’s Books har i dag haft besøg af gæstebloggeren, Maria Wendt, som har læst og anmeldt Margrete I af Anne Lise Marstrand-Jørgensen.

Maria skriver blogindlæg på Outsideren, hvor hendes indlæg kan findes på: Mit liv med angst. Derudover kan Maria følges på Instagram: maria.blogger.wendt.

Maria har flere gange tidligere været gæsteblogger på Bech’s Books. Nederst i indlægget er en oversigt over de bøger, som hun har anmeldt.

Titel: Margrete I
Forfatter: Anne Lise Marstrand-Jørgensen
Udgivet: Gyldendal, 2020
Antal sider: 600

”Margrete 1.” er et flot og interessant portræt af en kvinde forud for sin tid. Datter af Valdemar Atterdag og dronning Helvig, gift som 10-årig med Håkon 6. af Norge og dronning af Norden. Dronningen, der samlede Danmark, Norge og Sverige.

Bogen skildrer en spændende tid i Danmarkshistorien, og man følger Margretes rejse fra hun er barn til hun skal give tronen videre til sin søn.

Billede af: Margrete I af Anne Lise Marstrand-Jørgensen. Billede taget af Maria Wendt.Margrete I af Anne Lise Marstrand-Jørgensen. Billede taget af Maria Wendt.

Anne Lise Marstrand-Jørgensen skriver med en indlevelse, så man som læser føler sig som fluen på væggen gennem hele historien. Sproget er levende, til tider gammeldags vendinger og ord, og selve historien foregår i et langsomt tempo. Et psykologisk drama om en intelligent kvinde, der formåede at samle de tre nordiske lande. Hun var en politisk dygtig og ambitiøs administrator og diplomat, men hun var også en følsom kvinde, der satte sin familie først. Som læser kommer man helt ind i dronningens sind og mærker de udfordringer, hun har stået med, og hvordan hun sammen med sine rådmænd har kunnet forene Skandinavien, bekæmpe Hanseforbrundet og dermed undgå at rivalen fra Tyskland, Albrecht af Mecklenburg, overtog tronen.

Bogen er lang, og til tider tung, men det er en bog, som man ikke lige lægger væk lige med det samme. Historien bliver siddende i en længe efter at have afsluttet et kapitel. Inddelt i 4 dele, i forskellige tidsperioder, gør bogen mere overskuelig og til at komme igennem.

”Margrete 1.” af Anne Lise Marstrand-Jørgensen er en smuk, rørende og indsigtsfuld roman om en dronning i middelalderen, der havde en politisk begavelse, og som menneske bliver fascinerende fremstillet i romanen. Det er en roman, der skildrer en tid i middelalderens nordlige kongeriger, en fortælling om ensomhed, kærlighed, tro og overtro. Jeg vil varmt anbefale bogen til alle, især hvis man er historisk interesseret.

Anmeldelsen er skrevet af Maria Wendt; Blogger, boganmelder og forfatter. 

Billede af: 5 af 6 stjerner /Maria5 af 6 stjerner /Maria

 

Maria har tidligere anmeldt disse bøger på blogggen:

Bødker, Stine: Klar til kærlighed
Corfixen, Kristian: Sygeplejersken
Holm, Gretelise: På tryk – gennem et halvt århundrede
Paris, B.A: Dilemma
Wasserman, Robin: Piger i brand

Om Margrete I:
Forlag: Gyldendal
ISBN: 9788702295504
Udgave: 1. udg. 2020
Sider: 600

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.