I dag har Bech’s Books besøg af gæstebloggeren Britt, som tidligere har anmeldt –  Flodhesten – der ikke længere ville være en flodhest af Mads L. Brynnum og Jeg vil savne dig i morgen af Heine Bakkeid. __ Jeg hedder Britt og er 39 år. Jeg har altid været en bogorm. Som barn læste jeg mig igennem… Read More Gæsteblogger om Mellem himmel & jord

I dag har Bech’s Books besøg af gæstebloggeren Britt, som tidligere har anmeldt –  Flodhesten – der ikke længere ville være en flodhest af Mads L. Brynnum og Jeg vil savne dig i morgen af Heine Bakkeid.
__

Jeg hedder Britt og er 39 år. Jeg har altid været en bogorm. Som barn læste jeg mig igennem alle børne- og ungdomsbøgerne på skolebiblioteket og måtte ret hurtigt gå over til voksenbøgerne. Min søn Jonathan er 9 år og går i 3. klasse. Han er ikke helt så stor en bogorm som sin mor, men han elsker at få læst gode historier højt, og det gør vi hver aften inden sengetid.

Jeg har tidligere gæsteanmeldt bøger her hos Bech’s Books, og siden sidst har jeg også startet min egen bogblog.

Jonathan og jeg har denne gang læst “Mellem himmel og jord” af Karsten S. Mogensen.

Forlagets beskrivelse:

Langt ude i skoven ligger et gammelt teater. Det har stået tomt og forladt i mange år. En dag låner Hanne og hendes klasse stedet til årets skolekomedie. “Endelig nogen at skræmme!” tænker spøgelset Karlo, der bor i huset. Han kan næsten ikke vente. Men det går ikke helt efter planen. Der viser sig nemlig at være mere mellem himmel og jord …

Billede af: “Mellem himmel og jord” af Karsten S. Mogensen.“Mellem himmel og jord” af Karsten S. Mogensen.Britt West Jørgensens billede.

Anmeldelse:

I “Mellem himmel og jord” møder vi spøgelset Karlo, som bor i et gammelt teater langt ude i en skov. Karlo synes, det er kedeligt at være spøgelse i det gamle teater, for der kommer aldrig nogen mennesker, som han kan skræmme. Men så en dag dukker der alligevel nogen op – mange, faktisk! En hel skoleklasse samt to voksne. De vil bruge teateret til deres skolekomedie, og Karlo er helt vild efter at komme i gang med at skræmme dem. Han bliver desværre hurtigt skuffet, for det lader ikke til, at de hverken kan se eller høre ham. Men så møder han Leo, og Leo kan både se, høre og snakke med ham. Mødet med Leo får Karlo til at overveje, om han virkelig skal skræmme folk, eller om han måske skal gøre noget helt andet. Mødet med Leo får ham også til at tænke på og fortælle om fortiden – den prøver han ellers at undgå. Den er nemlig både trist og lidt uhyggelig.

Jeg synes, at “Mellem himmel og jord” er en rigtig fin historie, som får én til at tænke på, om der virkelig er mere mellem himmel og jord, end man lige går og tror. Bogen er bygget op, så spændingen om Karlos skæbne først afsløres til allersidst, og det fungerer rigtig godt. Man bliver ved med at forestille sig, hvad der kan være sket, men man finder først ud af sandheden til sidst.

Karlos historie er trist, men den viser, at man kan få venner i selv de mest uventede situationer. Tilgivelse er også et tema i bogen, og det er altid vigtigt at tale med sine børn om. Karlos historie og hans evne til at tilgive (med Leos hjælp) åbner op for muligheden for en god snak om, hvad det vil sige at tilgive et andet menneske, at det næsten altid er svært, fordi der går en træls hændelse forud og at det samtidig er vigtigt for både en selv og andre at være i stand til det.

Bogen har helt simple illustrationer, og selvom jeg normalt bedst kan lide de lidt mere farverige og detaljerede illustrationer, så passer de i dette tilfælde rigtig godt til bogens indhold. Det spiller godt sammen.

Billede af: “Mellem himmel og jord” af Karsten S. Mogensen. Britt West Jørgensens billede.“Mellem himmel og jord” af Karsten S. Mogensen.Britt West Jørgensens billede.

Sproget i bogen er let læst og til at forstå for nye, mindre erfarne læsere. Der er fine formuleringer, og den fungerer også godt som højtlæsningsbog.

Jonathan kunne rigtig godt lide bogen, og han var meget spændt undervejs på, om man fik afsløret hele Karlos historie og skæbne. Spændingen og uhyggen var lige tilpas, og vi var enige om, at det var en rigtig god bog.

Vi giver den 5/5 stjerner </p></div></div></div></article><div class=

Efterlad et Svar