Denne måneds Goodreads-udfordring blev ‘Game Night’ af Johnny Nexus. Det er en bog, jeg gav min allerkæreste for en række år siden og som jeg flere gange selv har overvejet at læse, så det var meget passende, at det var den, der blev udpeget som min læseudfordring for juni. ‘Game Night’ handler om en gruppe personer, der sidder omkring […]

Denne måneds Goodreads-udfordring blev ‘Game Night’ af Johnny Nexus. Det er en bog, jeg gav min allerkæreste for en række år siden og som jeg flere gange selv har overvejet at læse, så det var meget passende, at det var den, der blev udpeget som min læseudfordring for juni.

‘Game Night’ handler om en gruppe personer, der sidder omkring et bord og spiller rollespil. Bogen er skrevet, så det virker som om, at den foregår i to verdener – i den fantasyverden, hvor spilpersonerne rejser rundt på eventyr og i en ‘oververden’ med guder, som symboliserer rollespillerne. Handlingen skifter mellem at følge spilpersonerne og rollespillerne – ofte hvor sidstnævnte afbryder førstnævntes handlingsforløb konstant, og historien vikles ind i hinanden i et vortex af action, skøre indfald og sarkastiske kommentarer.

Hvis du aldrig har spillet bordrollespil, så er det ret svært at give et ordentligt billede af, hvad bogen handler om, og hvorfor den ind imellem fik mig til at grine. Jeg vil faktisk ikke mene, du bør læse bogen, medmindre du har prøvet at spille rollespil, for denne bog er ekstremt indforstået, eftersom den gør tykt grin med en række af de stereotyper, man risikerer at støde på blandt rollespillere og ikke mindst deres spilpersoner.

Jeg har heldigvis aldrig været i så dysfunktionelle spilgrupper som den, der er beskrevet i bogen, men jeg kan godt genkende flere af konflikterne, som spillerne skaber, og som spilmesteren tumler med. Det er til tider tåkrummende pinligt, men også ret sjovt.

Bogen er ikke voldsomt lang – ca. 200 sider – men alligevel begynder konflikterne at gentage sig selv, og fortællingen og morsomhederne bliver derfor rimelig overfladiske.

Som sagt – denne bog er kun for dig, der spiller bordrollespil – eller har prøvet det på et tidspunkt. Det er en udmærket bog, der bestemt har sine sjove øjeblikke, men den er ikke et mesterværk. En glimrende sommerferiebog.