I den søvnige engelske by Slaughterford i 1922 følger vi først og fremmest den unge pige Pudding, der arbejder for egnens fornemste familie, familien Hadleigh. Hun arbejder i stalden, et job hun vist ikke er videre god til, men hun gør sit bedste, mest for at være i nærheden af Alistair Hadleigh, som hun har […]

I den søvnige engelske by Slaughterford i 1922 følger vi først og fremmest den unge pige Pudding, der arbejder for egnens fornemste familie, familien Hadleigh. Hun arbejder i stalden, et job hun vist ikke er videre god til, men hun gør sit bedste, mest for at være i nærheden af Alistair Hadleigh, som hun har hemmelige drømme omkring. Han gifter sig dog ganske pludseligt med storbypigen Irene med en blakket fortid, hvilket vender op og ned på Puddings univers.
Der sker dog et skrækkeligt mord i den lille by, som Puddings bror bliver mistænkt for. Det er nu op til Pudding af bevise sin brors uskyld, hvilket er svært, da han ikke har været sig selv siden han vendte hjem fra krigen og har haft aggressive tendenser. Tilfældigheder gør, at Irene og Pudding ender som et makkerpar for at få opklaret forbrydelsen, selvom de er som nat og dag. Der kommer mange sandheder på bordet både fra Puddings familie samt den respekterede familien Hadleigh, hemmeligheder som er mere dystre end de først ser ud til.
Det er en fornøjelse at følge det umage par Irene og Pudding, den ene sart og tynd, den anden robust og buttet, i deres søgen efter sandheden. For hvad skete der dog den dag, mordet blev begået? Kan det virkelig have været broderen, der begik det? Ud over at få opklaret mordet kæmper begge piger også med at finde sig selv i en forvirret verden efter en verdenskrig og dermed også jage lykken og måske kærligheden.
Bogen var svær at ligge fra sig, da man først kom i gang. Sproget er ligetil og dejligt beskrivende, så man føler man går igennem den lille by og den omkringliggende natur sammen med hovedpersonerne. Bogen har nogle spændende twists undervejs, hvilket gør bogen til en rigtig ”page turner”.

Lån bogen på biblioteket