I dag slog den nye Bog & ide-butik dørene op. Vi fik en snak med butikschef Susanne Jensen.

Tre dage har flytningen varet, hvor 14-15 mand – halvdelen fra butikken i Vejle, resten fra andre Bog & idé-butikker – har trillet paller med bøger, puslespil og andet et par hundrede meter op ad den let skrånende gågade.

Fra 170 kvadratmeter i et smalt lokale hen mod enden af gågaden til  en 500 kvadratmeter stor bygning i handelsbyens absolutte centrum omgivet af liv, caféer og snart med en genåbnet Rådhusplads foran indgangen.

Flytningen falder sammen med et ejerskifte, hvor boghandlen er overtaget af Mike Jensen og Christian Pedersen, der i forvejen ejer 10 Bog & idé-butikker sammen, mens førstnævnte yderligere ejer fire selv.

Den tidligere ejer gennem 10 år, Susanne Jensen, er blevet ansat som butikschef.

 

Flere bøger over disken

”På en måde var det vemodigt at sælge butikken, men jeg var også ved at vokse ud af de eksisterende rammer. Noget skulle ske,” fortæller Susanne Jensen.

”Jeg slog til, da der indkom bud på butikken. Så var jeg sikker på, at der kunne komme en ny flot butik i Vejle.”

 

Er du glad for din nye stilling?

”Meget. Det er også udfordrende, for det er jo helt andre rammer end tidligere.”

”Vi kommer til at sælge flere bøger,” fortsætter hun. ”Varer sælger varer, og vi kan disponere på en helt ny måde.”

I det nye butikslokale har bøgerne og de andre varer plads til at blive vist frem. Kunderne kan få overblik uden hele tiden at skulle flytte sig for andre kunder, mens de kigger. Samtidig kan personalet ved kassen betjene fire kunder ad gangen – ikke mindst vigtigt i en situation, hvor vi alle skal holde afstand.

”Når Rådhuspladsen åbner op igen, ligger vi i Vejles samlingspunkt, hvor vejlenserne kommer. Så dem skal vi have fat i, så de ikke går på nettet og køber dér i stedet.”

 

Butiksovertagelsen og flytningen var bestemt længe inden coronakrisen, men alligevel må det være en speciel situation at åbne en ny butik netop nu. Vejles Arnold Busck-butik ser heller ikke ud til at genåbne. Hvad er dine tanker om situationen?

”Dengang jeg stod i lære for 40 år siden, var der seks boghandlere i byen, nu er vi de eneste. Derfor er vi nødt til at have større rammer. Med de nye lokaler er vi også klar til at tage imod Arnold Buscks kunder.”

Så I er klar?

”Vi er 100 % klar,” afslutter Susanne Jensen med et stort smil.

 

Rådhuspladsen foran butikken ligger hen i byggerod.