Giften er 2. del af Inger Wolfs Originals-krimiserie, Pyromanen. I Giften møder vi igen brandefterforsker, Klara Larsen, som vi kender fra 1. del af serien, nemlig Sorger. Originals-serien er et samarbejde mellem forlaget People’sPress og abonnementstjenesten Mofibo. Giften blev oprindeligt udgivet som e-bog og lydbog som en Mofibo Orignal. Giften udkom på Mofibo i april 2019, og i starten… Read More Giften af Inger Wolf

Giften er 2. del af Inger Wolfs Originals-krimiserie, Pyromanen. I Giften møder vi igen brandefterforsker, Klara Larsen, som vi kender fra 1. del af serien, nemlig Sorger.

Originals-serien er et samarbejde mellem forlaget People’sPress og abonnementstjenesten Mofibo. Giften blev oprindeligt udgivet som e-bog og lydbog som en Mofibo Orignal. Giften udkom på Mofibo i april 2019, og i starten af september udkom den til min store glæde også i bogform.

Bogens bagsidetekst:

“I den nordnorske by Tromsø er et hotel brændt ned til grunden. Så godt som alle gæster og hele personalet er omkommet, og lokalsamfundet er i chok.

Den anerkendte danske brandefterforsker Klara Larsen rejser op for at assistere de overbebyrdede norske kolleger, men hun er knap ankommet til polarbyen, før sagen tager en uventet drejning. For det viser sig, at gerningsmanden ikke er en pyroman, men en klimafanatiker, som nu har fået nok og forlanger et opgør med den globale klimadagsorden.

Det står hurtigt klart, at manden ikke skyer nogle midler for at nå sit mål. Så mens Klara og det lokale politi indleder en hæsblæsende jagt på terroristen, holder hele Norge vejret i frygt for hans næste træk.”

Billede af: Giften af Inger WolfGiften af Inger Wolf

I starten af året læste jeg Sorger, der jo som skrevet er 1. del af serien Pyromanen. Da Inger Wolf har skrevet flere bøger, så undrer det mig lidt, at jeg ikke før har haft fingrene i hendes bøger. Det er der heldigvis lavet om på nu, hvor jeg har fået læst både Sorger og Giften. Og jeg ser bestemt frem til en efterfølger.

Giften er meget velskrevet i et letforståeligt sprog. Den er lige så uhyggelig og skræmmende, som Sorger – og der er meget hurtigt gang i den barske handling.

Selvom Giften foregår i Norge og har flere personer med, som man ikke kender på forhånd, så synes jeg alligevel, at beskrivelserne er gode, og det er let at skille dem fra hinanden. Men det er stadig Klara, som er den fremtrædende karakter og hende, som man lærer bedst at kende. Jeg kunne nok godt bruge lidt mere lidt tydeligere beskrivelser af de øvrige, men historien fungerer fint – og hvis persongalleriet alligevel er et andet i fremtidige bøger (som jeg håber kommer), så er det nok ikke så nødvendigt at kende dem bedre. Jeg synes stadig godt om Klara. Klara er en interessant person, og det er let at holde med og af hende – til trods for, at jeg nok ikke altid er lige vild med og enig i hendes måder at løse personlige kriser på (det er en del af handlingen, så jeg vil ikke skrive andet).

Miljøbeskrivelserne i Giften er også gode – umiddelbart er jeg mest fascineret af beskrivelserne af den lille by i Sorger. Men jeg tænker, at det er mit kendskab til Norge, der ikke er så stort, at jeg kan genkende noget. Beskrivelserne fra gerningsstedet er dog uhyggeligt grusomme – og nej, jeg behøver bestemt ikke nogle billeder for at se det for mig.

Det med ild – det vil altid være noget, som jeg er utryg ved. Denne serie hedder jo Pyromanen – og titlen giver mig kuldegysninger. I Giften er det ikke så meget ildspåsættelsen, som er temaet – altså det er makabert, og det er her historien tager udgangspunkt. Men bag den skrækkelige forbrydelse gemmer der sig ikke en pyroman i gængs forstand, men i stedet en terrorist og klimafanatiker – hvordan det kommer til udtryk, må I dog selv læse. At det ikke er en pyroman, som de fleste kender dem, gør bestemt ikke historien/plottet mindre skræmmende og uforudsigelig.

Giften er en krimi, der udover at være rigtig spændende også giver stof til eftertanke. Bogen puster til klimadebatten og er dermed ganske aktuel.

4 af 6 stjerner /Tine4 af 6 stjerner /Tine

Inger Wolf er gæst i “Welcome to my World” på Østjysk TV, hvor hun fortæller om sit liv og sine bøger. Blandt andet også om “Giften”. Værten er Stig Ulrichsen.

Tak til People’sPress for anmeldereksemplaret.

Forlag: People’sPress
ISBN: 9788770364485
Udgave: 1. udg. 02.09.2019
Sider: 359

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.