Dette var en skuffelse. Det er en bog om en række kvinde skæbner i England som alle i større eller mindre procent er af afrikansk baggrund. Men for læseren er det distraherende at der er ikke er punktummer eller incitations tegn. Der er svært at finde mening i sætninger og deres indhold. Denne bog føles […]
The post Girl, Woman, Other af Bernardine Evaristo first appeared on Bogrummet.

Dette var en skuffelse. Det er en bog om en række kvinde skæbner i England som alle i større eller mindre procent er af afrikansk baggrund.

Men for læseren er det distraherende at der er ikke er punktummer eller incitations tegn. Der er svært at finde mening i sætninger og deres indhold. Denne bog føles som det må være at køre den gale vej på motorvejen; det har jeg dog aldrig gjort. Vi har grammatik regler så vi kan skrive så klart som muligt at alle kan forstå hvad vi vil sige.

Amma sagde (side 426) “de bedste film handler om at udvide vores forståelse af hvad det er at være menneskelig, de er en rejse som skubber grænser, et eventyr som lægger clicherne af kommerciel biograf bag sig, de er udtryk for vores dybere bevidsthed” dette går jeg ud fra at være bogens dybere mening; men distraktionen af unaturlig grammatik fik mig hele tiden til at gå i stå. Det tog mig næsten et halvt år at læse bogen; adskillige af kapitlerne har jeg læst 2-3 selv 4 gange; uden at det blev klarere. Fordi bogen havde fået Booker Prisen i 2019 lovede jeg mig selv at læse den; dette skulle jo være hvad der er in indenfor feministisk litterature.

Jeg har læst den, men ikke haft videre fornøjelse af det.

Lån bogen på biblioteket

 

The post Girl, Woman, Other af Bernardine Evaristo first appeared on Bogrummet.