Niels Oxen er mere populær end han selv tror. Da han bliver kontaktet af en Shelterforening, der laver ekspeditioner i de danske skove for krigsveteraner, synes Oxen ikke rigtig, det er noget for ham. De vil gerne have ham med i en form for “mentor ordning” hvor han skal lede sådan en ekspedition. Da han lader sig overtale, viser det sig at der er en overvældende interesse for at komme på tur, med den nærmest legendariske Oxen.  PET agenten Margrethe Franck står og kikker på en såkaldt “strandvasker” da hun med al hast bliver kaldt ud til en shelterlejr midt [Læs mere..]
Indlægget Gladiator blev først udgivet på .

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = ‘//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6’;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Niels Oxen er mere populær end han selv tror. Da han bliver kontaktet af en Shelterforening, der laver ekspeditioner i de danske skove for krigsveteraner, synes Oxen ikke rigtig, det er noget for ham. De vil gerne have ham med i en form for “mentor ordning” hvor han skal lede sådan en ekspedition. Da han lader sig overtale, viser det sig at der er en overvældende interesse for at komme på tur, med den nærmest legendariske Oxen. 

PET agenten Margrethe Franck står og kikker på en såkaldt “strandvasker” da hun med al hast bliver kaldt ud til en shelterlejr midt i skoven. En kvindelig hundelufter, tror ikke sine egne øjne, da hun er ude på en gåtur. Hun kikker helt tilfældigt hen på et lejrbål og ser ikke kun det lig der ligger hen over bålet, der ligger flere. 

Franck bliver hurtigt klar over, at hun ikke kan klare denne her sag alene. Hun må have en ekspert ind på holdet. Hun skal bruge overtalelse, men Niels Oxen acceptere, at blive kaldt ind som specialagent. Det handler nemlig om krigsveteraner, mændene der har mødt deres endeligt ved denne shelterlejr viser sig at være traumatiserede veteraner på ekspedition. 

Både ved stranden og i shelterlejren dukker en ung politikvinde op. Hun virker meget emsig og vil gerne vide en hel masse om de afdøde. Margrethe Franck kender ikke denne unge kvinde, og hun bliver både irriteret men også mistænkelig – hvem er hun egentlig, og hvorfor har hun en lejlighed ved siden af sin egen i sin mormors navn ? og hvorfor er hun så nysgerrig ?

Franck har svært ved at få hul på sagen, men Niels Oxen kan måske få de resterende krigsveteraner til at fortælle noget, de ikke vil betro ordensmagten. Pludselig dukker en teori op i Oxen hoved, noget der må efterprøves….

 

Anmeldelse : Gladiator, er bind nr. 5 i det, der på et tidspunkt skulle have været en trilogi. Man bliver som læser hurtigt klar over hvorfor der ikke “kun” blev til 3 bind. Forfatteren har en hel del mere han skulle igennem med krigsveteranen Niels Oxen.  Dette bind kan sagtens læses selvstændigt og sikre læseren en fremragende oplevelse, men jeg vil bestemt opfordre til, at man læser de forrige bind først : De hængte hunde, De mørke mænd, De frosne flammer og Lupus.

Det meste af handlingen i “ Gladiator” er sat i Danmark, hvor man bl.a. er med krigsveteranerne i skoven, med PET agenten  Margrethe Franck i storbyen, men der er endnu en “gammel kending” der dukker op. Den pensionerede PET chef, Axel Mossman, Francks tidligere overordnede. Han havde ellers slået sig ned som kunstmaler på Skagen, ved et uheld. Heldigvis bliver der nu brug for ham et andet sted. Det kan godt være han er en gammel ræv, men han har nogle fremragende forbindelser i udlandet, der bliver hårdt brug for. (Som ekstra bonus kommer Mossman i kontakt med Nina Portland, som er en hovedperson fra en af forfatterens tidligere serier, det er godt fundet på – at blande serierne lidt). Det er også sammen med Mossman læserne kommer med ud af Danmark og på langfart.

Jens Henrik Jensen er en mand med ordene i sin magt. Han har temmelig meget på hjertet og denne gang har det resulteret i en bog på lidt over 500 sider. Der er knald på actiondelen af romanen og han mestre at lade læserne sidde ude på kanten af stolen, meget af tiden. Men han står heller ikke i vejen for at blande storpolitik ind i handlingen, også den mere lyssky af slagsen. Personligt synes jeg godt romanen kunne have været lidt kortere, men der er nok delte meninger om dette. 

Der er passager i bogen der er holdt i et barskt miljø, så som læser skal man være indstillet på at det bliver voldsomt, tangerende til grusomt. Jens Henrik Jensen, tager også i denne roman, fløjlshandskerne af og skruer op for vold, magtspil og intriger. Gladiator, er bestemt en roman der skal læses af alle der elsker en fremragende krimi, der er fængslende fortalt af en yderst kompetent og erfaren forfatter. Den får mine bedste anbefalinger. 

Bogfidusen har ligeledes anmeldt følgende titler af forfatteren : 

De hængte hunde – Niels Oxen #1 – krimi

De mørke mænd – Niels Oxen #2 – Krimi

De frosne flammer – Niels Oxen #3 – krimi 

Lupus – Niels Oxen #4 – krimi 

 

Titel: Gladiator Forfatter: Jens Henrik Jensen Genre: Kriminalroman – Oxen #5Forlag: Politikens ForlagUdgivet: 2021Sider : 502Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)

 

 

Indlægget Gladiator blev først udgivet på .