Hvilket barn har ikke stiftet bekendtskab med bøgerne om Cirkeline, den lille pige med den røde kjole og det sorte strithår, der sover i en tændstikæske? Denne anmelder mindes i hvert fald, at have været begejstret for bøgerne om Cirkeline som barn, derfor er det faldet mig naturligt også at læse bøgerne om Cirkeline højt […]

Hvilket barn har ikke stiftet bekendtskab med bøgerne om Cirkeline, den lille pige med den røde kjole og det sorte strithår, der sover i en tændstikæske? Denne anmelder mindes i hvert fald, at have været begejstret for bøgerne om Cirkeline som barn, derfor er det faldet mig naturligt også at læse bøgerne om Cirkeline højt for min datter på snart 3 år.

”Godmorgen Cirkeline” er en af de bøger, der findes om Cirkeline. En illustreret børnebog på ganske få sider, som nok mest er rettet mod børn i vuggestue- og børnehavealderen.

Som den skarpe læser må have observeret er det morgen hjemme hos Cirkeline og derfor tid til at stå op og rejse sig fra tændstikæsken hun sover i.

Tegneren, som Cirkeline bor hos har stillet mælk parat til hende og lagt den røde kjole frem, som Cirkeline kan tage på. Cirkelines gode ven, en bi ved navn Ib, kommer flyvende ind gennem vinduet med dejlig honning, som Cirkeline kan putte i sin mælk.

Cirkelines ven, musen Frederik, kommer forbi for at lege med Cirkeline ude i haven, hvor de plukker blomster og en mariehøne sætter sig på Frederiks næse. Cirkeline, musen Frederik og bien Ib leger gemmeleg i haven og da det bliver aften og mørkt tager de tilbage til tegnerens hus, hvor det snart er sengetid igen. Det har været en dejlig dag for Cirkeline og vennerne, men hun er blevet træt og lægger sig derfor til at sove i sin tændstikæske.

”Godmorgen Cirkeline” er på alle måder en klassisk og sød fortælling, der er velegnet til højtlæsning for børn og barnlige sjæle.

Bogen er fin, kort og overskuelig og har mange illustrationer og ikke så meget tekst.

Denne anmelder synes, at bøgerne om Cirkeline stadig holder, dette er en kvalitetsbog for børn og jeg anbefaler gerne bogen til andre børnefamilier.

Lån bogen på biblioteket