Den kenyanske forfatter Ngugi wa Thiong´o er en forfatter jeg faktisk aldrig havde hørt om før jeg fik romanen ”Græd ikke barn” forærende. Det selvom forfatteren både har skrevet romaner, skuespil, essays og noveller og derfor kan betegnes som en ganske produktiv forfatter. Kenya kæmper for selvstændighed og Njoroge vokser op mens hans hjemland kæmper […]
The post Græd ikke, barn af Ngugi wa Thiong`o first appeared on Bogrummet.

Den kenyanske forfatter Ngugi wa Thiong´o er en forfatter jeg faktisk aldrig havde hørt om før jeg fik romanen ”Græd ikke barn” forærende. Det selvom forfatteren både har skrevet romaner, skuespil, essays og noveller og derfor kan betegnes som en ganske produktiv forfatter.

Kenya kæmper for selvstændighed og Njoroge vokser op mens hans hjemland kæmper for noget, der burde være en basal rettighed.

Han drømmer om at få en uddannelse så han kan forsørge sin familie, få et bedre liv, noget der også burde være en helt basal rettighed og ikke noget, som man skal kæmpe for med næb og klør. Han drømmer også om, at hjælpe med at gøre Kenya fri for det britiske overherredømme, noget som mange andre mennesker i Kenya også drømmer om.

Bogen fortæller historien om Njorogo og hans hverdag, men det er i lige så høj grad en roman, der handler om et helt land og om hvordan det ikke er nok kun at drømme, om hvordan omverdenens krav kan skabe konflikter i familien.

Det er en bog om at vokse op, om at have store drømme, men også en bog om hvordan større begivenheder kan have indflydelse på almindelige menneskers tilværelse.

”Græd ikke, barn” er en bog, som både er godt skrevet og godt oversat. En roman om almindelige menneskers drømme og tilværelse og en bog, der indeholder alle de elementer, der skal til for at skabe en læseoplevelse, der hæver sig noget over middel.

En lille perle af en bog, som fortjener ros og opmærksomhed.

Anmeldereksemplar

Lån bogen på biblioteket

The post Græd ikke, barn af Ngugi wa Thiong`o first appeared on Bogrummet.