Overvejer du at give lydbøger et forsøg? Som inkarneret læsehest, der er vant til fysiske bøger, kan det være svært at tage skridtet og lægge de fysiske bøger fra sig til fordel for lydbøgerne. Heldigvis behøver du ikke at vælge det ene fremfor det andet – lydbøger kan sagtens kombineres med fysiske bøger. Faktisk har du sågar muligheden for at prøve at lytte til gratis lydbøger fra en lang række forskellige lydbogstjenester, så du i ro og mag kan vurdere, om lydbøger er noget for dig – vel at mærke uden, at du behøver at skulle have penge op af lommen!

Desuden tilbyder de fleste lydbogstjenester muligheden for at skifte til læsning på skærmen, så her får man en interessant mulighed for at prøve dette af også. Her fungerer lydbøger lidt som e-bøger, så der er noget at falde tilbage på, hvis man selv savner at læse.

Det naturlige spørgsmål er så, hvor du skal starte henne, når du skal finde gratis lydbøger. Heldigvis har Lydbogormen lavet en omfattende test, der er mundet ud i oversigt over de forskellige muligheder for gratis lydbøger, der findes på markedet. Nogle af de tjenester ser vi nærmere på her.

BookBeat

Testvinderen hos Lydbogormen er BookBeat. Som standard tilbyder de 30 dages gratis prøveperiode, hvilket tæller rigtig godt op. Det ville dog ikke betyde det store, hvis ikke andre aspekter som brugerfunktionalitet og udvalg af bøger fulgte med – men det gør det!

Tilmelder du dig BookBeat gennem Lydbogormen kan du dog prøve 45 dage gratis, hvilket er et rigtig stærkt tilbud!

Hos BookBeat finder du alle de danske bestsellers, lige fra Jussi Adler Olsens krimier til alverdens biografier. Udvalget er enormt, og man får hurtigt fornemmelsen af, at 45 dage slet ikke er nok til at komme grundigt rundt i det store udvalg.

Derudover er platformen også rigtig brugervenlig. Tag ikke vores ord for det, men se i stedet selv nærmere på bedømmelserne fra andre brugere af appen, der får rigtig fine ord og anmeldelser med på vejen. Skal du vælge én gratis lydbogsapp, må BookBeat være det rette valg.

Gratis lydbøger til børn

Er du i stedet på jagt efter gratis lydbøger til dine børn, kan du med fordel se nærmere på nogle af de tjenester, der fokuserer specifikt på børnelitteratur. Blandt disse tjenester kan f.eks. nævnes Nick Stories, Fairytell eller Pickatale, der alle leverer lydbøger til børn og barnlige sjæle. De to førstnævnte giver mulighed for at lytte til gratis lydbøger i 14 dage, mens Pickatale giver dig og dit barn hele 30 dage gratis.

Læs mere om de forskellige gratis lydbogstjenester

Er du interesseret i at vide mere om de forskellige lydbogstjenester og mulighederne for at lytte til gratis lydbøger, kan du med fordel læse den komplette oversigt over det bedste gratis lydbøger på Lydbogormens hjemmeside. Og når det er gjort, kan du godt glæde dig – så er det nemlig tid til at lytte til en masse gratis lydbøger.