Kidde, Jeppesen og Løvdahl disker her op med to eventyr, hvor Lille Claus og Store Claus udgør næsten hele albummet, mens En historie fungerer som en slags appendix. I modsætning til hvad man kunne forvente af den spontane, kreative og særdeles uhæmmede Kidde er manuskripterne her stort set fuldstændig tro mod Andersens originaler. Der sniger […]
The post Grimt, godt og grusomt af Rune T. Kidde first appeared on Bogrummet.

Kidde, Jeppesen og Løvdahl disker her op med to eventyr, hvor Lille Claus og Store Claus udgør næsten hele albummet, mens En historie fungerer som en slags appendix. I modsætning til hvad man kunne forvente af den spontane, kreative og særdeles uhæmmede Kidde er manuskripterne her stort set fuldstændig tro mod Andersens originaler. Der sniger sig et par af Kiddes varemærker ind i dialogerne, i form af  bevidste mislæsninger og fuldstændig tænderskærende platte ordrim. Man begynder kunne mærke hvor serien bevæger sig hen og fornemmer at der kan være meget store ting i vente. Det blev desværre ikke til ret meget mere, for serien stoppede med det tredje bind.

Jeppesens billedside er karikeret til den realistiske side og han kan guddødme noget med at tegne rum. Vi nærmer os mestre i den discilpin som Jan Lööf og Robert Crumb. Hans karikaturer er også fænomenale, og med sit lille grimme overskæg minder den sadistiske og mentalt lettere tilbagestående Store Claus om en afdød østrigsk diktator.

Lån tegneserien på biblioteket

The post Grimt, godt og grusomt af Rune T. Kidde first appeared on Bogrummet.