Agnes  har et skønt lille kolonihavehus i Måneby i Nordsverige. Men sygdom gør at kræfterne svigter og hun ikke længere magte at passe sin smukke koloni have. Lidt af en katastrofe, da netop hendes have er udvalgt til at blive portrætteret i magasinet “min have”, af den kendte fotograf og journalist Viola Björk. Så Agnes […]

Agnes  har et skønt lille kolonihavehus i Måneby i Nordsverige. Men sygdom gør at kræfterne svigter og hun ikke længere magte at passe sin smukke koloni have. Lidt af en katastrofe, da netop hendes have er udvalgt til at blive portrætteret i magasinet “min have”, af den kendte fotograf og journalist Viola Björk. Så Agnes sætter en annonce i avisen og avatarer efter lejer der vil passe haven. I Stockholm er Leyla presset, hendes mand Johan har ændret adfærd og bliver mere og mere voldelig, så hun og sønnen Hugo på seks, må finde en måde at slippe væk. Leyla ser Agnes annonce og reflekterer på den, og her lægges kimen til et venskab, der vokser sig stort og smukt, som den have Agnes har.

Lidt for sukkersød og politisk korrekt i vendingerne, lige som jeg ikke behøver at få en stører botanisk udredning, for at danne mig et indtryk af floraen i en kolonihave.

Annika Estassy (1962)er født i Frankrig, men har boet i Sverige i 40 år. Hun bor nu igen i Frankrig i Cerbère med mand og har siden 2018 været forfatter på fuldtid, og Grønne fingre søges er hendes fjerde bog. For dem der holder af feelgood og romance, er det en rigtig fin lille velskrevet bog, jeg må bare erkende at jeg nok ikke passer ind i målgruppen, selv om jeg blev revet lidt med i de sidste tre kapitler. Men er du til feelgood og romance, så sæt dig godt tilrette i sofaen med te og hjemmebag inden for rækkevidde og nyd stemningen i bogen.

Lån bogen på biblioteket