Først en service-oplysning til dem, der ikke har mindre børn: Gurli Gris-feberen raser i de danske daginstitutioner. Bøger, tøj, tegnefilm, bamser og andet merchandise med figuren Gurli Gris er i meget høj kurs og meget populært. Der er udgivet en række bøger om Gurli Gris og hendes familie. Familien Gris består af pige-grisen Gurli Gris, […]

Først en service-oplysning til dem, der ikke har mindre børn: Gurli Gris-feberen raser i de danske daginstitutioner. Bøger, tøj, tegnefilm, bamser og andet merchandise med figuren Gurli Gris er i meget høj kurs og meget populært.

Der er udgivet en række bøger om Gurli Gris og hendes familie. Familien Gris består af pige-grisen Gurli Gris, hendes lillebror Gustav, også bare kaldet Lillebror Gustav, og så Far Gris og Mor Gris.

Hertil kommer andre dyr i periferien, f.eks. Frida Får, Pedro Pony, Sara Zebra, Frøken Gazelle og Emilie Elefant.

En af bøgerne i serien hedder ”Gurli Gris´ første kæledyr”. Denne bog har nu i et par måneder været min 3-årige datters favorit blandt bøgerne om Gurli Gris.

I denne fortælling har Gurli Gris fået et kæledyr. Det er en guldfisk ved navn Gudrun Guldfisk.

Gudrun Guldfisk ser ikke så glad ud, hun vil ikke rigtig spise sin mad, så Gurli Gris, lillebror Gustav og Mor Gris tager fisken med hen til dyrlægen, der hedder Doktor Hamster. De tager bussen derhen og Mor Gris siger til Fru Kanin, der kører bussen: ”Hej Fru Kanin. Jeg vil gerne bede om en morbilet og to billetter til små grisebasser.” (det er ved denne sætning min datter på 3 år kontinuerligt griner fordi det er for morsomt med billetterne til to grisebasser).

På vejen til dyrlægen møder de Hr. Tyr, der har sin tuba med, han spiller en sang for Gudrun Guldfisk så fisken kan blive muntret lidt op.

Da de kommer hen til Doktor Hamster kan han ikke finde noget galt med Gudrun Guldfisk, de bliver derfor enige om, at det er Hr. Tyrs melodi på tubaen, der har hjulpet, måske var det bare fordi Gudrun Guldfisk kedede sig lidt, at hun ikke ville spise sin fiskemad. Herefter drager familien Gris hjem igen med bussen mens de synger ”Lille Gudrun Guldfisk svømmer rundt, rundt, rundt…..”.

”Gurli Gris´ første kæledyr” er en både morsom og sød bog, som er både hurtig og nem at læse. Med morsom mener jeg, at 3-årige børn finder historien sjov og underholdende. Som sagt også en meget populær bog for børn omkring de 3 år.

Bogen indeholder fine illustrationer og formår at ramme plet blandt børn i vuggestuer og børnehaver.

Denne anmelder synes, at bogen er læseværdig og fin og anbefaler bogen til alle børn og barnlige sjæle.

Lån bogen på Bibliotek.dk