Der sker et eller andet med de bøger man læser, når der er små børn i huset. Man lærer nye børnebogsforfattere at kende og lærer at læse gamle klassikere med andre øjne, end da man selv var barn. Gurli Gris er navnet på en meget populær figur for børn. Der er udgivet en længere række […]

Der sker et eller andet med de bøger man læser, når der er små børn i huset. Man lærer nye børnebogsforfattere at kende og lærer at læse gamle klassikere med andre øjne, end da man selv var barn.
Gurli Gris er navnet på en meget populær figur for børn.

Der er udgivet en længere række af bøger med Gurli Gris og hendes familie, ligesom der også er lavet små tegnefilm, der vises på TV og for øvrigt også kan findes på Youtube (her var bonus-info du bare ikke kunne have været foruden, jeg regner med du åbner Youtube med det samme).

”Gurli Gris har gymnastik” er en af bøgerne om Gurli Gris.

Som den meget opmærksomme læser har observeret handler bogen om Gurli Gris og hendes venner (der alle er dyr), der skal have gymnastik. De har alle gymnastiktøj på, bortset fra Pedro, der har taget sit superheltekostume på i stedet, da han troede det var udklædningsdag i stedet for gymnastikdag.

Bedstefar Kanin er gymnastiklærer for de små dyr, han lærer dem at svinge sig ned fra toppen af en ribbe, men først skal de varme op – og det gør man nu engang bedst ved at stå på gulvet, strække sig og blævre som en budding på en tallerken.

Herefter lærer Bedstefar Kanin – via forskellige øvelser, hvordan man bedst svinger sig ned fra ribben – blandt andet ved at lade som om man svinger sig over en sump fuld af krokodiller.

”Gurli Gris har gymnastik” er en underholdende og sjov bog, der nok mest retter sig mod mindre børn. Børn i vuggestuealderen eller de mindste børn i børnehaven. Voksne med barnlige tendenser vil dog også synes at dette er en sjov bog.

Der er mange illustrationer i bogen og ikke særlig meget tekst. Sproget er let forståeligt, korte ord og korte sætninger. Fine illustrationer og en i øvrigt glimrende og sjov fortælling betyder, at ”Gurli Gris har gymnastik” får pæne stjerner med på vejen fra denne anmelder.

Lån bogen på Bibliotek.dk