Gurli Gris-feberen raserer i Danmark. Illustrerede børnebøger, bamser, madpakker og andet merchandise med den lille, kække gris og hendes familie findes næsten i alle butikker. Der udkommer stadig flere og flere bøger med Gurli Gris og hendes familie og venner: Far Gris, Mor Gris og lillebror Gustav. Blandt Gurlis venner finder vi Frida Får, Pedro […]
The post Gurli Gris og den magiske enhjørning af Neville Astley og Mark Baker first appeared on Bogrummet.

Gurli Gris-feberen raserer i Danmark.

Illustrerede børnebøger, bamser, madpakker og andet merchandise med den lille, kække gris og hendes familie findes næsten i alle butikker.

Der udkommer stadig flere og flere bøger med Gurli Gris og hendes familie og venner: Far Gris, Mor Gris og lillebror Gustav. Blandt Gurlis venner finder vi Frida Får, Pedro Pony, Sarah Zebra og frøken Gazelle.

En af de nyere bøger i serien om Gurli Gris hedder ”Gurli Gris og den magiske enhjørning”.

Der er tale om en illustreret billedbog, der har et lidt større format end så mange andre bøger i serien og det betyder, at der er plads til lidt mere tekst og endnu større illustrationer.

I denne historie har Gurli Gris fået besøg af sin bedste ven Frida Får og det umage par beslutter sig til at lege med Gurlis legetøjshest, der har fået det vidunderlige navn Pruhest Letpåtå. Der er tale om en legetøjshest med hjul under fødderne således at børnene kan køre rundt på hesten.

Gurli Gris og Frida Får bliver enige om, at det ville være meget bedre hvis Pruhest Letpåtå var en enhjørning med glimmer, horn i panden og regnbuehale. Far Gris beslutter sig for at hjælpe Gurli og Frida med at pynte hesten så den forvandles til en enhjørning. Om aftenen da Gurli og Frida er faldet i søvn finder Far Gris de ting frem han skal bruge for at forvandle Pruhest Letpåtå til en enhjørning – og da Frida og Gurli vågner næste morgen er det til synet af den flotteste enhjørning i hele verden. Dagen er reddet for Gurli og Frida for nu har det en magisk enhjørning at lege med hele dagen.

”Gurli Gris og den magiske enhjørning” er en helt klassisk fortælling om Gurli Gris og hendes venner og en bog, der er meget konkret og relaterbar for mindre børn.

At bogen også indeholder fine illustrationer og har glimmer på forsiden gør kun bogen bedre for mindre børn, der synes glimmer er noget af det fedeste i verden.

Bogen er lige for tiden en af min datters favoritbøger, det er en bog, der kan tåle at blive genlæst adskillige gange uden at børnehavebørn bliver træt af den. Det er med andre ord en langtidsholdbar bog, der er både sød og underholdende.

Lån bogen på biblioteket

The post Gurli Gris og den magiske enhjørning af Neville Astley og Mark Baker first appeared on Bogrummet.