Den 1. oktober 2021 tiltræder Nete Harsberg som redaktør hos Gutkind Forlag.

”Nete Harsberg er en af forlagsbranchens mest ansete freelanceredaktører og oversættere. At Nete i årevis har været ombejlet som redaktør er ingen hemmelighed, så at hun nu har sagt ja til at arbejde for Gutkind er en særlig ære og en glæde,” siger forlagsdirektør Jacob Søndergaard.

Nete Harsberg (f. 1974) er cand.mag. i litteraturhistorie og moderne kultur, har tidligere været ansat som forlagsredaktør på Museum Tusculanums Forlag, People’s og Politikens Forlag. De seneste otte år har hun været beskæftiget som litterær oversætter af bl.a. Johan Harstad, Salman Rushdie og Hanya Yanagihara. Hun har desuden arbejdet med manuskriptudvikling og redigering af såvel danske som oversatte udgivelser.

Nete Harsberg udtaler: ”Jeg kan ikke forestille mig en bedre ramme for et skift fra freelance til fastansættelse. Jeg har det seneste halvandet år med nysgerrighed, beundring og stor respekt fulgt Gutkind indtage den litterære scene. En fokuseret udgivelseslinje, et grundigt redaktionelt afsæt og ikke mindst stærke og vedkommende forfatterstemmer har på rekordtid placeret forlaget centralt i branchen, og at få muligheden for at træde ind og yde et bidrag i den sammenhæng ser jeg som et stort privilegium.

Jeg glæder mig utrolig meget til at dele hverdag med dygtige og dedikerede kolleger og være med til at løfte en vigtig fælles opgave. Og særligt glæder jeg mig til det nære, personlige samarbejde med forfatterne om det, det hele handler om – at se idéer tage sproglig form og hjælpe bøger til verden, som sætter følelser og refleksioner og samtaler i gang hos andre mennesker.”

 Foto: Line Fjord