Susanne Bent Andersen og Anne Kirstine Dam Christensen indtræder i Gutkinds redaktion som henholdsvis seniorredaktør og kommerciel redaktør.

Det  forlag, Gutkind, har i dag offentliggjort ansættelserne af to erfarne forlagsfolk i sin redaktion. Det drejer sig om henholdsvis Susanne Bent Andersen, der tiltræder som seniorredaktør og Anne Kirstine Dam Christensen, der får titlen kommerciel redaktør, skriver forlaget i en pressemeddelelse.

Susanne Bent Andersen er født i 1962 og  har læst engelsk og spansk og været i forlagsbranchen hele sit professionelle liv. Først som freelancer, så i Egmont Bogklubber og Forlag, siden på Rosinante og de seneste 21 år på Lindhardt og Ringhof, hvor hun har været redaktionschef for oversat skønlitteratur.

– Susanne Bent Andersen er en institution ikke bare i den danske, men også den internationale forlagsbranche. Med vedholdenhed, overblik og personlighed har hun gennem snart tre årtier sikret de danske læsere et væld af litterære oplevelser fra hele verden og dermed bidraget til dansk kultur. Nu kommer hun til at sætte sit markante fingeraftryk på Gutkinds liste med oversat skønlitteratur, udtaler Jacob Søndergaard.

Også Susanne Bent Andersen, der starter op på forlaget 1. februar, ser frem til at starte på det københavnske forlag.

– Jeg glæder mig vanvittig meget til at starte på Gutkind Forlag og sammen med mine nye kolleger og forlagets forfattere at videreføre og udbygge den flotte og imponerende portefølje af udenlandsk skønlitteratur, som forlaget har skabt på bare tre år. Det er et privilegium at have hele verden som sin legeplads, og det bliver en sand fornøjelse at introducere nye forfatterskaber til de danske læsere, udtaler Susanne Bent Andersen.

Anne Kirstine Dam Christensen er født i 1972 er uddannet cand.mag. i Nordisk Sprog og Litteratur og har gennem 15 år været henholdsvis redaktør og redaktionschef i Gyldendals Bogklubber. De seneste to år har hun været Head of Content i Chapter med ansvar for bøger og kuratering.

– Om nogen i den danske bogbranche er Anne Kirstine Dam Christensen fortrolig med læserne. Som mangeårig redaktionschef i Gyldendals Bogklubber har hun forsynet medlemmerne ikke bare med de bøger, de ønsker sig, men også med læseoplevelser, de endnu ikke vidste, at de ønskede sig. Et talent, som hun senest har udfoldet inden for kuratering af lydbøger til streaming. De evner og erfaringer kommer hun nu til at bruge flittigt for Gutkind som kommerciel redaktør, og jeg kan ikke tænke mig nogen bedre til den opgave, fortæller Jacob Søndergaard om Anne Kirstine Dam Christensen, der begyndte på forlaget ved årsskiftet.

– Det har længe været en drøm for mig at bruge min samlede erfaring med læsere, målgrupper, genrer og formater i en redaktionel sammenhæng og være med til at finde de næste store læseoplevelser for det brede, bogelskende publikum. At få lov til at gøre det på et forlag som Gutkind, der på kort tid har opbygget så stærkt et renommé og kommer med så mange gode kræfter, er et kæmpe privilegium, udtaler Anne Kirstine Dam Christensen på forlagets hjemmeside.

Forlaget Gutkind blev stiftet i 2019 og ejes af Bonnier-koncernen.