Gyldendal-koncernen rykker tættere sammen for at imødekomme nye udfordringer, lyder det fra Morten Hesseldahl.

”Som samlet forlagshus vil Gyldendals strategi fortsat være at udvikle det bedste indhold og bevare den store bredde i udgivelserne. Rosinante & Co. har en markant profil i markedet såvel som i koncernen med en fornem og kvalitetspræget portefølje,” udtaler adm. direktør for Gyldendal, Morten Hesseldahl.

Udtalelsen falder i forbindelse med pressemeddelelsen om fusionen.

Morten Hesseldahl fortsætter:

“Men for at vi fortsat kan værne om de stærke udgivelseslinjer på et ændret marked, er det nødvendigt, at vi i højere grad samler vores forretning. Derfor flyttes redaktionerne fra Rosinante & Co. ind i Klareboderne … Digitaliseringen stiller samtidig nye krav til os som forlæggere både i forhold til nye formater, distribution, markedsføring og ikke mindst IT.”

Sammenlægningen er del i Gyldendal-koncernens strategi 2018-2022. Alle forlagslinjer skal samles i Gyldendals kontorer i Klareboderne. Forlagene Rosinante, Høst & Søn, Cicero, Pretty ink og Flamingo videreføres i Gyldendal. Udgivelseslinjerne bevares.

Rosinantes adm. direktør Jakob Malling Lambert fratræder sin stilling, og der sker en række nedskæringer i koncernen. I alt mister 25-30 medarbejdere jobbet.