Det er ikke nemt at være haj når man ikke spiser kød. Og de andre driller. Og så ender hajen med at blive ensom. Men han opdager at han godt kan lide at spise sand, så han spiser om natten hvor der ikke er nogen der opdager ham. Det er heller ikke nemt at være […]
The post Hajen Finn og Harry Halvøje på eventyr af Mads Pallesgaard first appeared on Bogrummet.

Det er ikke nemt at være haj når man ikke spiser kød. Og de andre driller. Og så ender hajen med at blive ensom. Men han opdager at han godt kan lide at spise sand, så han spiser om natten hvor der ikke er nogen der opdager ham. Det er heller ikke nemt at være en fisk med et øje. Det er også noget de andre driller lidt med og maden derhjemme er heller ikke noget for fisken. De to kommer på hver sin måde ud i verden/havet og møder hinanden. De bliver gode venner og da de begge godt kan lide sand, så hjælpes de ad med at spise om natten. For menneskerne på overfladen må jo heller ikke opdage dem. Men det er svært at skaffe sand om vinteren hvor vandet fryser til is og der er sne på sandet. Og man kan da ikke overleve uden noget at spise. Men hvordan skal de så klare sig og er der nogen chance for at de kan vende hjem igen hver for sig?

Vi kommer med de to venner på en længere rejse da de er tæt på at miste livet fordi vinteren er hård, men de får uventet hjælp fra en der ved hvordan det er at være ensom selv og de får også lært at ikke alle mennesker er farlige. Så der er virkelig meget historie at komme efter her. Det er en sød fortælling om venskab og om hvor meget man er villig til at gøre for nogen man holder af. Bogen henvender sig til store børn og barnlige sjæle. Den vil være fin at læse højt og da budskabet et eller andet sted er at vi alle er forskellige og at man ikke skal drille, så kan man sagtens bruge bogen til at få en god snak med sine børn om at mobning aldrig er i orden.

Det er en bog som har meget at byde på og nogen fine illustrationer undervejs. En god historie som klart kan anbefales.

 

Anmeldereksemplar.

Lån bogen på Bibliotek.dk

The post Hajen Finn og Harry Halvøje på eventyr af Mads Pallesgaard first appeared on Bogrummet.