Det vildeste plot og den mest hjerteskærende historie jeg har læst meget længe, også selv om der gik lige lovlig meget rosenrød sødsuppe i slutningen. I en ung alder oplever Rebekka både at miste sit ufødte barn og sin mor i en tragisk bilulykke. 17 år efter tragedien lever Rebekka nu et godt liv som […]

Det vildeste plot og den mest hjerteskærende historie jeg har læst meget længe, også selv om der gik lige lovlig meget rosenrød sødsuppe i slutningen.

I en ung alder oplever Rebekka både at miste sit ufødte barn og sin mor i en tragisk bilulykke. 17 år efter tragedien lever Rebekka nu et godt liv som ejendomsmægler. Pludselig udsættes Rebekka dog igen for et af livets uhyggelige overraskelser. Hun får konstateret kræft og kun hendes far kan redde hende via en knoglemarvstransplantation. Men farens celler matcher ikke Rebekkas. Alt håb synes nu ude indtil faren fortæller en chokerende sandhed om familiens ulykke.

Imens efterforsker Københavns Politi et brutalt mord på en ung kvinde. Liget mangler visse dele og sporene tegner nu et billede af en mørk international konspiration.

Anna Ekberg, der er et fællespseudonym for forfatterne Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinreich, har udtænkt en fantastisk og forfærdelig historie. Fantastisk fordi den er godt tænkt og godt fortalt, forfærdelig fordi den har rod i virkeligheden.

Vi følger tre sideløbende historier, der vikles mere og mere ind i hinanden. Det går hele tiden fra slemt til virkelig skidt, og alt synes at gå hovedpersonerne imod. Vi følger Rebekka i jagten på den datter hun troede var død sytten år tidligere. Vi følger børnesoldaten Angel i Afrika og på flugt til Europa, og vi følger opklaringen af et mord i København. Tre historier der længe ikke synes at have noget med hinanden at gøre, men det har de – også i den grad.

Forfatterne er virkelig dygtige fortællere. Ikke alene har de skruet en handling sammen der gør at man konstant sidder på kanten af lænestolen og ryster på hovedet, fordi verden bare ikke kan være så ond, men de fortæller den i et flot, levende og på alle måder gennemarbejdet sprog. Hovedpersonerne står knivskarpe og troværdige, og som læser kommer jeg til at kende dem rigtig godt. Jeg kan se dem for mig, og jeg ved hvordan de tænker. “Havets børn” er en af de bøger der efterlader et hul i verden når den er slut. For hvad nu? Jeg ved med sikkerhed, at der kommer til at gå nogle dage inden jeg kan læse en ny bog. “Havets børn” tager tid at fordøje, både fordi historien er god og godt fortalt, men også fordi der gennem bogens handling stilles så mange spørgsmål til vestens syn på u-lande og flygtninge, at man ikke bare lige kommer over den i et snuptag. “Havets børn” vil noget, og så kan jeg godt tilgive den slutning jeg nok havde set komme, men om hvilken jeg også havde tænkt, at “det gør de bare ikke”. Det gjorde de, og det er ok.

Uanset om man er til krimier, spændingsromaner, eller dybere romaner med noget på hjerte, så er “Havets børn” ikke til at komme udenom, for den har det hele. Uanset om du læser få eller mange bøger, så lad “Havets børn” være en af dem – for din egen skyld.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk