”Hej, jeg hedder Rasmus Klump. Denne bog handler om mig og mine venner, og alle de sjove ting vi laver sammen”. (Fra bogens bagside). Ovennævnte er i virkeligheden en rammende beskrivelse af hvad denne bog handler om. Bøgerne om Rasmus Klump og hans venner har efterhånden opnået klassikerstatus i Danmark – og bøgerne om den […]
The post Her er Rasmus Klump af Per Sanderhage first appeared on Bogrummet.

”Hej, jeg hedder Rasmus Klump. Denne bog handler om mig og mine venner, og alle de sjove ting vi laver sammen”. (Fra bogens bagside).

Ovennævnte er i virkeligheden en rammende beskrivelse af hvad denne bog handler om.

Bøgerne om Rasmus Klump og hans venner har efterhånden opnået klassikerstatus i Danmark – og bøgerne om den brune bjørn med blå hue og røde bukser med prikker på er også underholdende.

”Her er Rasmus Klump” er en billedbog for mindre børn, hvor børn og barnlige sjæle introduceres for Rasmus Klump og hans venner Skæg, Pingo, Pelle, Pilskaden og Gøjen.

I bogen kan man læse sig frem til, at Rasmus Klump og hans venner elsker at spise pandekager, men de holder også af, at sejle ud på eventyr på det gode skiv Mary. Herudover bruger de tiden på at bygge fuglehuse, besøge pingvinen Pingos familie i Pingonesien og vække Skæg fra de mange lure han tager i løbet af en dag.

Man kan med en vis ret sige, at der ikke er den helt store handling i denne bog om Rasmus Klump – og det kan for en voksen være kedeligt. For mindre børn er der dog tale om en fin og underholdende bog, hvor barnet introduceres for Rasmus Klump og hans venner uden at bogen bliver for lang og barnet dermed mister koncentrationen om bogen.

Det er en rigtig fin begynder-bog for mindre børn og en bog, der er velegnet som godnathistorie.
Der er både mange og store illustrationer i bogen og ikke ret meget tekst, så større børn vil sandsynligvis finde bogen en anelse kedelig.

Denne anmelder synes, at der er tale om en sød og underholdende bog, der egner sig fint til højtlæsning for børn i 3-års-alderen. Det er også en bog jeg ville anbefale som højtlæsningsbog for vuggestuebørn fordi bogen ikke er særlig kompliceret.

Fin og læseværdig bog til dem, der vil introducere mindre børn til en klassisk bog-serie.

The post Her er Rasmus Klump af Per Sanderhage first appeared on Bogrummet.