”Himlen er altid højere” er første bind i svenske Jonas Moströms serie om psykiater og profiler Nathalie Svensson. Handlingen foregår i henholdsvis 2014 og 2004. Nathalie Svensson er for nylig blevet skilt. I sin nye tilværelse føler hun sig fri til at gøre det, hun har lyst til, når hun ikke arbejder som profiler for … Continue reading ”Himlen er altid højere” af Jonas Moström

”Himlen er altid højere” er første bind i svenske Jonas Moströms serie om psykiater og profiler Nathalie Svensson.

Handlingen foregår i henholdsvis 2014 og 2004. Nathalie Svensson er for nylig blevet skilt. I sin nye tilværelse føler hun sig fri til at gøre det, hun har lyst til, når hun ikke arbejder som profiler for politiet i Stockholm eller på en psykiatrisk afdeling på et hospital i Uppsala.

Hun bor i Uppsala men har også en lille lejlighed i Stockholm.

At føle sig fri betyder for Nathalie, at hun indleder forskellige erotiske forhold til mænd, som hun møder via datingsider. Ingen af forholdene er dog længerevarende.

Efter en to uger gammel date med en berømt skuespiller aftaler de to at mødes igen en aften ved et springvand i Stockholm. Netop som Nathalie ankommer til mødestedet, bliver skuespilleren skudt for øjnene af hende.

Drabet vækker forfærdelige minder, idet hun ti år tidligere i 2004 mistede sit livs kærlighed, journalisten Adam som blev dræbt på nøjagtig samme måde.

Opklaringen af det nutidige drab ledes af efterforskeren Frank, som også er en god ven af Nathalie. Hun inddrages på forskellig vis i efterforskningen dels i samarbejde med politiet og dels på egen hånd.

Spændende situationer opstår undervejs i handlingen, og lidt efter lidt finder man ud af, at der er sammenfald mellem de to drab.

Handlingen skifter mellem 2004 og 2014, og efter endt læsning er man ikke i tvivl om, hvad der ligger til grund for drabene.

Jeg må indrømme, at jeg blev særdeles overrasket over slutningen.

Både personer og miljøer er godt skildret.

Jeg skal selvfølgelig også læse den næste Nathalie Svensson-krimi – ”Dominodøden”

fire krimihjerter

 People’s 2021-07-06 – 312 sider

Findals krimiside

Klik HER og se alle mine anmeldelser

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Har du læst den? Hvad synes du?