Det er lørdag og Magda er hjemme hos far, her må man ikke sove i hans seng, man skal rydde op og gøre rent sammen. Men hjemme ved mor, fortæller Magda, sover jeg altid oppe i mors seng, og vi går altid i biografen om lørdagen i stedet for at gøre rent. Og så får […]

Det er lørdag og Magda er hjemme hos far, her må man ikke sove i hans seng, man skal rydde op og gøre rent sammen. Men hjemme ved mor, fortæller Magda, sover jeg altid oppe i mors seng, og vi går altid i biografen om lørdagen i stedet for at gøre rent. Og så får vi sushi og drikker en masse cola. Da far spørger om det er rigtigt, svarer Magda, ”selvfølelig er det rigtigt”.

En sød børnebog om det at være skilsmisse barn, men her er den vinklet til den ret sjove side. Vi ser en far der ikke vil stå tilbage, i forhold til sin ekskone og virkelig prøver at gøre sin datter glad. Og en datter der har luret sine forældre på bedste måde og snedigt får mest muligt ud af begge hjem. Samtidig er den fyldt med de sødeste tegninger, som viser forholdet mellem den lidt betuttede far og den virkelig søde Magda. Tegningerne er lavet af Sira Stampe, som virkelig formår at gøre historien levende med sine smukke tegninger. En dejlig bog som fortæller på en sød og underholdende måde, om et alvorligt emne som skilsmisse.

Heldigvis er det ikke det sidste vi har hørt til Magda, til efteråret udkommer den næste bog, Magda vil selv bestemme.

Anne Sofie Hammer har skrevet en række andre bøger, Villads fra Valby, Paris Belinda Hansen, Vi ses Pellerøv og ungdomsromanen Mig og Dylan Walker- eller historien om, hvordan jeg ødelagde mit sidste skoleår.

Lån bogen på biblioteket