Hellboy har sagt sit job som monsterjæger for bureauet for paranormal efterforskning op. Det skete efter at bureauet implanterede en bombe i Hellboys makker Roger – Roger havde en uheldig evne til at opsuge al energi i sin nærhed for så at miste kontrollen og slå alt indenfor rækkevidde ihjel. For at kunne inddæmme de […]

Hellboy har sagt sit job som monsterjæger for bureauet for paranormal efterforskning op. Det skete efter at bureauet implanterede en bombe i Hellboys makker Roger – Roger havde en uheldig evne til at opsuge al energi i sin nærhed for så at miste kontrollen og slå alt indenfor rækkevidde ihjel. For at kunne inddæmme de værste skader, fik Roger en bombe indopereret. Et beskidt trick som fik bægeret til at flyde over for Hellboy og nu står bureauet tilbage uden deres store stjerne mens der stadig er mystiske hændelser at efterforske og monstre at nedkæmpe. Roger, der i mellemtiden har fået fjernet omtalte bombe, og Abe Sapien samt nytilkommeren Johann Krauss, skal rejse til jordens indre for at finde Liz Sherman, der endnu engang er forsvundet. Shermens evner som ildstarter, har atter gjort hende til et lidt for stort aktiv for en bunke skurke.

Historien samler op på Hellboys pludselige exit, og bygger fermt mere på baggrundshistorierne for både Abe og Roger. Derudover er der masser af den sædvanlige monstre mod monstre action tegnet i gotisk stil, og vi introduceres for den ultimative  Hellboy tegner, en ukendt gut ved navn Ryan Sook. Han burde have tegnet hovedserien i Mignolas ti års pause. Det er sindssygt tæt på Mignola, men det er stadig anderledes – der er ikke tale om en efterligning (som hos den ellers ret imponerende, og alligevel skuffende Duncan Fegredo), men en egen stilistisk udvikling.

Den nytilkomne Dr. Johann Krauss er et medie, der midt under en ud-af-kroppen samtale med en afdød, mistede kontakten til sin krop. Sjælen blev hængende i intetheden indtil B.P.R.D’s videnskabsmænd kunne skabe en slags våddragt som sjælen kunne svæve ind i. Krauss ses stående til højre på omslaget, en gummidragt uden fysisk indhold. Han er en ligeså spændende figur som homunculussen Roger, de overstråler begge Abe Sapien, der ikke er så meget værd uden sin store røde makker. Faktisk er Sapien i eksistentiel krise, for han har svært ved at arbejde for bureauet, men kan på den anden side ikke få sig til at sige op, og han ved heller ikke hvordan han skal passe i ind i det almindelige samfund..

Hellboy seriens spinoff får med ‘Hollow earth’ en ganske fin start.

 

Lån tegneserien på biblioteket