Jeg kan lide mine bøger i paperback format, for de er billigere (jeg kan købe flere bøger) og de ikke så store, så de optager mindre plads på reolen (jeg har plads til flere bøger). I denne bog drejer det sig om sjældne kunstfærdigt udarbejdede bøger, med rubiner, lækkert papir, bøger som ikke skal læses […]
The post Homicide in Hardcover af Kate Carlisle first appeared on Bogrummet.

Jeg kan lide mine bøger i paperback format, for de er billigere (jeg kan købe flere bøger) og de ikke så store, så de optager mindre plads på reolen (jeg har plads til flere bøger). I denne bog drejer det sig om sjældne kunstfærdigt udarbejdede bøger, med rubiner, lækkert papir, bøger som ikke skal læses men udstilles som trofæer.

I bogen møder vi Brooklyn siden hun var 8 år har hun været optaget af bøger og bogbinding og har lært det praktiske håndværk af Abraham; men derud over har hun læst kunst historie og lært hvordan man akademisk bevarer og restorerer bøger. Da hun blev færdig med uddannelsen startede hun sin egen forretning meget imod Abrahams råd. Så i de sidste 6 måneder har de ikke talt sammen. Bogen starter med at Abraham har inviteret hende til åbningen af en udstilling af sjældne bøger på Covington biblioteket. Den inkludere en meget fin, kejserslig udgave af Faust, som har ry for at være forbandet siden den havde været i Hitlers eje. Abraham skal restorerer den.

Brooklyn sammen med sine 6 søskende er opvokset i en slags kommune i Californien; de er blevet rige på at lave gode vine; også Abraham er del af dette lille samfund. Vi møder Brooklyns forældre som er sjove og har et finurligt livs syn.

Brooklyn og Abraham bliver gode venner igen. Men senere finder Brooklyn Abraham døende, han giver hende Faust bogen og dør. Så går opklaringen i gang.

Faust bogen er forsikret gennem et privat forsikrings selskab og Derek er ansvarlig for det, han er engelsk har været I hæren med rang af kommandør og har det med at dukke op når Brooklyn er I vanskeligheder.

Der er endnu et mord, Brooklyn bliver overfaldet, hendes hus endevendt, også Abrahams værksted blev brudt ind i.

En virkelig hyggelig fortælling, lige ud af landevejen, god til en aften med regn og kulde, eller Corona isolation, den fik mig til at smile. Der skal ikke tænkes så meget. Men jeg kan lide atmosfæren med bøger og mennesker som er til bøger, selvom det leder til mord og vold. Men det bliver opklaret og det vil sige retfærdigheden vinder; det er jo det gode ved at læse kriminalromaner.

Dette er hvad man på engelsk kalder ‘cozy mystery’.

The post Homicide in Hardcover af Kate Carlisle first appeared on Bogrummet.